Η Stellantis N.V. και η Qinomic, εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που ειδικεύεται σε καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις κινητικότητας, συνεργάζονται για την δημιουργία συστήματος μετατροπής ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV) εσωτερικής καύσης σε ηλεκτρικά, διασφαλίζοντας παράλληλα την ποιότητα και τις προδιαγραφές ασφάλειας, ανθεκτικότητας και πιστοποίησης των κατασκευαστών.

«Είμαι ευτυχής για την συνεργασία Stellantis – Qinomic για την εξέλιξη της τεχνολογίας μετασκευής», δήλωσε η Alison Jones, Ανώτερη Αντιπρόεδρος Παγκόσμιας Επιχειρηματικής Μονάδας Κυκλικής Οικονομίας της Stellantis. «Αυτή η καινοτομία παρέχει στους επαγγελματίες πελάτες μας την επιλογή μετατροπής των βαν τους σε ηλεκτρικά, παράτασης της διάρκειας ζωής τους και πληροί τις νομοθετικές απαιτήσεις και τις απαιτήσεις κινητικότητας».

Σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο Dare Forward 2030 η Επιχειρηματική Μονάδα Κυκλικής Οικονομίας σκοπεύει να επιτύχει έσοδα άνω των 2 δισ. ευρώ έως το 2030 οδηγώντας στον στόχο απανθρακοποίησης της εταιρείας έως το 2038.

Η παράταση της διάρκειας ζωής και χρήσης του οχήματος βρίσκεται στο επίκεντρο της Επιχειρηματικής Μονάδας Κυκλικής Οικονομίας της Stellantis, η οποία ηγείται της πρωτοβουλίας, σε συνεργασία με την επιχειρηματική μονάδα επαγγελματικών οχημάτων και το Stellantis Ventures Studio.

Η λύση ηλεκτρικής μετασκευής αποσκοπεί στην ελεύθερη οικονομική μετακίνηση βάσει των αναγκών των πελατών για παράταση διάρκειας ζωής των οχημάτων τους και συνέχιση των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων τους, με πρόσβαση σε αστικές ζώνες χαμηλών εκπομπών (LEZ).

Σύμφωνα με την Έκθεση Αστικής Κινητικότητας του EIT (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας), ο αριθμός των ζωνών χαμηλών εκπομπών (LEZ) στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 40% την τελευταία τριετία και θα συνεχίσει να αυξάνεται λόγω των κανονισμών πρόσβασης οχημάτων. Η επέκταση οφείλεται στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, που αποσκοπεί στην ενθάρρυνση της μετάβασης σε καθαρότερα οχήματα και καθαρότερη κινητικότητα.

Η ηλεκτρική μετασκευή αποτελεί βιώσιμη και οικονομικά προσιτή λύση για πελάτες που επιθυμούν να επιτύχουν μηδενικές εκπομπές και να μειώσουν το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας, διατηρώντας τα οχήματά τους.

«Η τεχνολογία μετασκευής θα ενισχύσει την ηγετική θέση της Stellantis στις λύσεις κινητικότητας μηδενικών εκπομπών για επαγγελματίες, συμπληρώνοντας την γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών βαν», δήλωσε ο Xavier Peugeot, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Επαγγελματικών Οχημάτων.

«Είμαστε ευτυχείς για τη νέα στρατηγική συνεργασία με τη Stellantis», δήλωσε ο Frédéric Strady, Συνιδρυτής και CEO της Qinomic. «Αποτελεί σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της Qinomic και θα μας επιτρέψει να οριστικοποιήσουμε και να εφαρμόσουμε ορισμένες καινοτόμες τεχνικές λύσεις που αναπτύσσουμε για τον μετασκευαστικό κλάδο».

Η επιτυχής ολοκλήρωση της από κοινού ανάπτυξης το 2023 και η ενημέρωση των πελατών σχετικά με την απόδοση των αυτοκινήτων δοκιμών θα επιφέρουν την εφαρμογή και εμπορευματοποίηση, που θα ξεκινήσει στη Γαλλία το 2024.

“Σε μια αγορά όπου αυξάνεται η ζήτηση για τελικές παραδόσεις, οι περιορισμοί αστικής πρόσβασης θα αναγκάσουν σύντομα τους ιδιοκτήτες LCV να αναζητήσουν λύση μετάβασης σε μηδενικές εκπομπές”, δήλωσε ο Eric Laforge, Αντιπρόεδρος της Stellantis, για τα Ελαφρά Επαγγελματικά Οχήματα Διευρυμένης Ευρώπης. “Η τεχνολογία μετασκευής θα επιτρέψει στην Stellantis να υποστηρίξει αυτήν την τάση”.

Προηγούμενο άρθροΈρευνα της FREE NOW στο H.B. για βιώσιμες μεταφορές
Επόμενο άρθροH Alfa Romeo καλωσορίζει τον Andreas Seidl ως CEO της Sauber