Η Stellantis N.V. και η CATL ανακοίνωσαν την υπογραφή ενός μη δεσμευτικού Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) για την προμήθεια κυψελών και μονάδων μπαταρίας LFP προς υποστήριξη της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων (EV) της Stellantis στην Ευρώπη.

Παράλληλα, οι δύο εταιρείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν μια κοινοπραξία 50/50.

Το Μνημόνιο αναφέρεται σε μακροπρόθεσμη συνεργασία μεταξύ της CATL και της Stellantis σε δύο στρατηγικά μέτωπα: δημιουργία ενός τολμηρού τεχνολογικού οδικού χάρτη για την υποστήριξη των EV μπαταρίας αιχμής της Stellantis και εντοπισμός ευκαιριών για περαιτέρω ενίσχυση της αλυσίδας αξίας των μπαταριών.

Στόχος της Stellantis, είναι η δημιουργία ενός νέου gigafactory μπαταριών στην Ευρώπη, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με το Reuters.

«Αυτό το Μνημόνιο με την CATL για μπαταρίες LFP είναι ένα άλλο συστατικό της μακροπρόθεσμης στρατηγικής μας για την προστασία της ελευθερίας κινητικότητας της ευρωπαϊκής μεσαίας τάξης», δήλωσε ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares. «Η CATL είναι ο ηγέτης του κλάδου σε αυτόν τον τομέα και μαζί με τις εμβληματικές μάρκες οχημάτων μας, θα προσφέρουμε στους πελάτες μας καινοτόμο και προσβάσιμη τεχνολογία μπαταριών ενώ θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τη φιλοδοξία μας για μηδενικό άνθρακα έως το 2038».

«Είμαστε ευτυχείς που η συνεργασία μας με την Stellantis ανέρχεται σε νέο επίπεδο. Με τη διαχρονική τεχνογνωσία της Stellantis στην κατασκευή αυτοκινήτων και την προηγμένη τεχνολογία μπαταριών της CATL, πιστεύουμε ότι η συνεργασία θα είναι ένα αποφασιστικό βήμα στην πορεία και αμφοτέρων προς τους στόχους ουδετερότητας άνθρακα», δήλωσε ο Robin Zeng, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της CATL. «Θα παραμείνουμε αφοσιωμένοι στην παροχή πιο ανταγωνιστικών και βιώσιμων λύσεων για τους εταίρους μας για την προώθηση της παγκόσμιας ενεργειακής μετάβασης».

Προσφέροντας μεγάλη διάρκεια ζωής και υψηλή θερμική σταθερότητα, η τεχνολογία μπαταριών LFP (φωσφορικού σιδήρου λιθίου) μπορεί να επιτρέψει στη Stellantis να προσφέρει υψηλής ποιότητας, ανθεκτικά και οικονομικά ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα, crossover και SUV στις κατηγορίες B και C.

Ως μέρος του στρατηγικού σχεδίου Dare Forward 2030, η Stellantis ανακοίνωσε σχέδια για την επίτευξη συνδυασμού πωλήσεων 100% ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων μπαταρίας (BEV) στην Ευρώπη και μείγματος πωλήσεων 50% επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών BEV στις Ηνωμένες Πολιτείες έως το 2030. Η Stellantis στοχεύεινα καταστεί εταιρεία μηδενικού καθαρού άνθρακα έως το 2038 και συγκεντρώνει συνεργασίες που θα της εξασφαλίσουν σταθερή, χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα προμήθεια βασικών υλικών για το εξηλεκτρισμένο μέλλον της.

Η Contemporary Amperex Technology Co., Limited (CATL) είναι παγκόσμιος ηγέτης στην καινοτομία νέων τεχνολογιών ενέργειας. Το 2022, η CATL κατέλαβε την πρώτη θέση στον κόσμο για έξι συναπτά έτη σε όγκο κατανάλωσης μπαταριών EV και την πρώτη θέση σε μερίδιο αγοράς των αποστολών μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας παγκοσμίως για δύο συνεχόμενα έτη.

Προηγούμενο άρθροΗ Lucid παρουσίασε το Gravity SUV
Επόμενο άρθροΌμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: δράσεις για εργαζομένους του