Η Lucid Group, Inc., παρουσίασε το πρωτοποριακό νέο πολυτελές ηλεκτρικό Gravity SUV. Το Gravity βασίζεται στις καινοτομίες του σεντάν Lucid Air και είναι ένα ηλεκτρικό SUV υψηλών επιδόσεων με χώρο για έως και επτά ενήλικες και αυτονομία άνω των 700 χλμ.

Το Lucid Gravity SUV, η παραγωγή του οποίου θα αρχίσει στα τέλη του 2024, παρουσιάστηκε στις 16 Νοεμβρίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες.

Lucid Gravity SUV

“Το Gravity SUV αποτελεί σημαντικό άλμα προόδου της παγκοσμίως κορυφαίας τεχνολογίας και του σχεδιασμού της Lucid. Οι πελάτες θα διαθέτουν άνευ προηγουμένου συνδυασμό ευρυχωρίας, ευελιξίας και πολυτέλειας, άψογα ενσωματωμένα σε ένα αξιόλογο όχημα με την οδηγική εμπειρία και την αυτονομία ενός αληθινού Lucid», δήλωσε ο Peter Rawlinson, CEO και CTO της Lucid. “Η καινοτόμος τεχνολογία κινητήρων EV της Lucid και η ολιστική μας προσέγγιση στη μηχανική οχημάτων επέτρεψαν ήδη στο σεντάν Air να επαναπροσδιορίσει τις δυνατότητες ενός πολυτελούς σπορ σεντάν. Με το Gravity, οι καινοτομίες αυτές εξελίχθηκαν και η τεχνολογία μας επόμενης γενιάς εφαρμόζεται με ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, παρέχοντας ένα ηλεκτρικό SUV που μπορεί να επιτύχει πάνω από 440 μίλια (708 χλμ) αυτονομίας, με συστοιχία μπαταριών λίγο μεγαλύτερη από το ήμισυ του μεγέθους ορισμένων ανταγωνιστών μας».

Lucid Gravity

Η δέσμευση της Lucid για άριστο σχεδιασμό, ευρύχωρο εσωτερικό και ευελιξία διαφοροποιεί το Gravity από τον ανταγωνισμό. Ο εξωτερικός σχεδιασμός του συνδυάζει αισθητική και πρακτικότητα. Η εστίαση στην απόδοση απέφερε συντελεστή οπισθέλκουσας μικρότερο του 0,243, με αξεπέραστο αεροδυναμικό στυλ για SUV τριών σειρών καθισμάτων. το Gravity θα επιταχύνει στα 97 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα. Με επιβλητική παρουσία και σαφή, κομψή γραμμή, επιμήκη καμπίνα, έντονες καμπύλες και σπορ αεροτομή, το Gravity μαρτυρά την ικανότητά του ανταπόκρισης στις διαφορετικές ανάγκες των χρηστών.

Lucid Gravity

Το εσωτερικό εντυπωσιάζει με τον άφθονο και ευπροσάρμοστο χώρο φόρτωσης. Η καμπίνα προσφέρει άνετα καθίσματα, με την πρακτικότητα των αναδιπλούμενων καθισμάτων δεύτερης και τρίτης σειράς, που παρέχει συνολικό χώρο φόρτωσης μεγαλύτερο από 112 κυβικά πόδια. Τα συρόμενα καθίσματα της δεύτερης σειράς συνδυάζονται με τραπεζάκια. Υπάρχει αξιόλογος χώρος για τα πόδια και στην τρίτη σειρά, με άνετη διαμόρφωση για επτά επιβάτες.

Το Gravity αποτελεί σαφή εξέλιξη της διεπαφής χρήστη της Lucid, που ονομάζεται Clearview Cockpit, με διαισθητική κυρτή και οθόνη OLED 34 ιντσών πάνω από το καινοτόμο νέο τιμόνι του Gravity, σε άμεση οπτική επαφή με τον οδηγό. Διαθέτει το Pilot Panel της Lucid με σύστημα αφής ταχείας πρόσβασης, δίπλα στην νέα γυάλινη κεντρική κονσόλα αποθήκευσης. Το SUV διαθέτει επίσης το λογισμικό επόμενης γενιάς της Lucid, με ασύρματη ενημέρωση που εξασφαλίζει την συνεχή βελτίωση του οχήματος.

 

Προηγούμενο άρθροΣταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο ΚΠΙΣΝ
Επόμενο άρθροΣυνεργασία Stellantis – CATL για μπαταρίες LFP στην Ευρώπη