Η Stellantis και η Ample υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για τεχνολογία φόρτισης μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων (EV) σε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Οι δύο εταίροι συμφώνησαν στην ενσωμάτωση της λύσης Modular Battery Swapping της Ample στα ηλεκτρικά οχήματα της Stellantis. Η λύση εναλλαγής μπαταριών επιτρέπει την αντικατάσταση της εξαντλημένης μπαταρίας EV με πλήρως φορτισμένη μέσα σε λίγα λεπτά.

Οι δύο εταιρείες βρίσκονται επίσης σε διαπραγματεύσεις για την επέκταση της λύσης Modular Battery Swapping Technology στον στόλο και τους πελάτες της Stellantis γενικότερα.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στη Μαδρίτη το 2024, σε στόλο 100 Fiat 500e, στο πλαίσιο της υπηρεσίας διαμοιρασμού αυτοκινήτων Free2move της Stellantis. Το Fiat 500e είναι το πλέον ευπώλητο ηλεκτρικό όχημα της Stellantis παγκοσμίως.

Η τεχνολογία της Ample παρέχει εναλλακτικό τρόπο κίνησης ηλεκτρικών οχημάτων, μέσω ταχύτατου και πρακτικού ανεφοδιασμού, προσφέροντας στους πελάτες πράσινη λύση και δυνατότητα μετάβασης σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι μπαταρίες Ample σχεδιάστηκαν προς αντικατάσταση των αρχικών μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω των σπονδυλωτών μπαταριών της εταιρείας, οι οποίες προσαρμόζονται σε οποιοδήποτε ηλεκτρικό όχημα και θα επιτρέψουν στην Stellantis να ενσωματώσει την τεχνολογία της Ample χωρίς ανασχεδιασμό των πλατφορμών οχημάτων της.

Επιπλέον, οι σταθμοί εναλλαγής μπαταριών της Ample μπορούν να αναπτυχθούν σε δημόσιους χώρους σε μόλις τρεις ημέρες, επιτρέποντας ταχεία επέκταση υποδομής. Όταν ένα EV με μπαταρία Ample πλησιάζει στον σταθμό, αναγνωρίζεται αμέσως. Μόλις εισέλθει, ο οδηγός ξεκινά την διαδικασία αλλαγής μπαταρίας με την εφαρμογή κινητού, με αποτέλεσμα να διαθέτει πλήρως φορτισμένη μπαταρία σε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Η λύση Modular Battery Swapping της Ample σχεδιάστηκε για να είναι γρήγορη και οικονομική, ελαχιστοποιώντας τον χρόνο ακινητοποίησης των ηλεκτρικών οχημάτων και τις σχετικές οικονομικές επιβαρύνσεις. Η τεχνολογία της Ample θα διατίθεται σε πελάτες EV βάσει συνδρομής. Αυτή η προσέγγιση θα μειώσει το αρχικό συνολικό κόστος του οχήματος και θα επιτρέψει να χαίρει ο πελάτης της πλέον πρόσφατης τεχνολογίας μπαταριών, αυξάνοντας αποτελεσματικά την αυτονομία και τη διάρκεια ζωής των EV.

Η Ample περιλαμβάνεται στις εταιρείες Next Big Things in Tech 2023 της Fast Company – Νικητής στην Κατηγορία Μεταφορών, στις 100 Most Influential Companies 2023 του TIME, στις XB100 Top Private Deep Tech Companies 2023 της XPRIZE, στις World Changing Ideas and 10 Most Innovative Companies 2022 της Fast Company και τις Best Inventions 2021του TIME.

Προηγούμενο άρθροΤο Range Rover Electric δοκιμάζεται
Επόμενο άρθροΗ COP28 «αλλαγή παραδείγματος»;