Ο διεθνής πάροχος υπηρεσιών κινητικότητας σε πάνω από 100 χώρες, Sixt, συνεργάζεται με την παγκόσμια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων BYD για να ενισχύσει την ηλεκτρική κινητικότητα στην Ευρώπη.

Η πρώτη κίνηση της συνεργασίας περιλαμβάνει παραγγελία μερικών χιλιάδων ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας (BEV) της BYD, τα οποία θα διατεθούν στους ευρωπαίους πελάτες της Sixt το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Τα επόμενα χρόνια, η Sixt σχεδιάζει να παραγγείλει έως και 100.000 επιπλέον αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα της BYD, διερευνώντας παράλληλα πιθανές ευκαιρίες διεθνούς συνεργασίας.

Τα οχήματα BYD θα διατεθούν πρώτα σε πελάτες στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο και το πρώτο μοντέλο θα είναι το ευρωπαϊκού τύπου SUV, BYD ATTO 3, κατηγορίας C. Αργότερα, άλλα μοντέλα της BYD θα ενταχθούν στον ευρωπαϊκό στόλο της Sixt, ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών.

Η συνεργασία θα προσφέρει την ποιότητα, την άνεση και την ασφάλεια της BYD, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας Blade Battery, η οποία παρέχει βελτιωμένη ασφάλεια, ανθεκτικότητα και απόδοση. Η μπαταρία Blade διαθέτει μεγάλη αντοχή στην θερμότητα, εξαλείφοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Η Sixt, η οποία επιθυμεί να εξηλεκτρίσει τον ευρωπαϊκό της στόλο έως και κατά 70%-90% έως το 2030, επιδιώκει ενίσχυση της ηλεκτροκινητικότητας στην Ευρώπη μέσω αυτής της συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργεί και δίκτυο φόρτισης, επεκτείνοντας την εμβέλεια της εφαρμογής Sixt και ενσωματώνοντας την πλατφόρμα ONE Mobility σε εκατοντάδες χιλιάδες δημόσια σημεία φόρτισης.

Προηγούμενο άρθροΗ ACEA ζητά άμεση υιοθέτηση πολιτικών από την ΕΕ
Επόμενο άρθροΝέα σειρά Fiat 500X, απόλυτη εξατομίκευση