Η Heliox, εταιρεία τεχνολογιών V2G (όχημα προς δίκτυο) και δυναμικής φόρτισης και η Recoy, εταιρεία ανάπτυξης λύσεων ενεργειακής ευελιξίας, ανακοίνωσαν στρατηγική συνεργασία προς επιτάχυνση της μετάβασης της αυτοκινητοβιομηχανίας στην ηλεκτρική κινητικότητα.

Η συνεργασία θα ενσωματώσει την «Πλατφόρμα βελτιστοποίησης σε πραγματικό χρόνο» της Heliox στον εξοπλισμό ταχυφόρτισης της Recoy, παρέχοντας οικονομικά προσιτή φόρτιση σε στόλους EV, μειώνοντας το κόστος. Η πλατφόρμα βελτιστοποίησης σε πραγματικό χρόνο, που κυκλοφόρησε το 2017, βοηθά τις εταιρείες στην βελτιστοποίηση ευέλικτων παγίων, όπως ηλεκτρικά οχήματα (EV) και σταθερές μπαταρίες.

Ο συνδυασμός των προσαρμοσμένων και επεκτάσιμων λύσεων έξυπνης διαχείρισης ενέργειας της Heliox με την πλατφόρμα της Recoy στοχεύει στην επιτάχυνση της μετάβασης στην ηλεκτρική κινητικότητα κατασκευαστών, δήμων και στόλων, βελτιστοποιώντας ευέλικτα ενεργειακά πάγια και δίνοντας πρόσβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η αυξημένη ευελιξία της δομής φόρτισης θα βοηθήσει επίσης τους διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς και διανομής στην καλύτερη αντιμετώπιση της συμφόρησης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. Η πλατφόρμα βελτιστοποίησης σε πραγματικό χρόνο επιτρέπει τον έλεγχο εξ αποστάσεως των EV στο δίκτυο, εξαλείφει τα προβλήματα συμφόρησης των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και μειώνει το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας/χρήσης των στόλων (TCO).

Ο Michael Colijn, CEO του Heliox Group, περιγράφει έναν από τους στόχους της συνεργασίας ως «παροχή μέγιστης αξίας στους πελάτες στο σημερινό ασταθές περιβάλλον». Για την Recoy, η συνεργασία θα βοηθήσει την ολλανδική εταιρεία να καταστεί σημαντικός παράγοντας στην βελτιστοποίηση της υποδομής φόρτισης DC και της σταθερής αποθήκευσης ενέργειας, παρέχοντας βέλτιστη έξυπνη φόρτιση για EV.

Ο Robert Kleiburg, Διευθύνων Σύμβουλος της Recoy, αισιοδοξεί να επεκτείνει τις λύσεις ευελιξίας σε διάφορες χώρες, επιταχύνοντας την ενεργειακή μετάβαση από κοινού με την Heliox.

Παρέχοντας λύσεις ταχυφόρτισης από το 2009, η Heliox εγκατέστησε το 2017 ένα από τα πρώτα και μεγαλύτερα δίκτυα ταχυφόρτισης στην Ευρώπη για τον στόλο ηλεκτρικών λεωφορείων του Αϊντχόβεν της Ολλανδίας. Η Heliox έχει επεκτείνει τα ενεργειακά οικοσυστήματα της «πρότυπης πόλης» παγκοσμίως την τελευταία διετία, συμπεριλαμβανομένης της Den Bosch στην Ολλανδία, της Γλασκώβης στην Σκωτία και της Κομητείας Μοντγκόμερι του Μέριλαντ, στις ΗΠΑ.

Προηγούμενο άρθροMercedes-Benz Trucks: πάρκο φόρτισης «παντός τύπου»
Επόμενο άρθροΗ Sono Motors παρουσίασε το ηλιακό-ηλεκτρικό Sion