Η MercedesBenz Trucks εγκαινιάζει πάρκο φόρτισης «παντός τύπου» στη Γερμανία, που διαθέτει πολλαπλές επιλογές φόρτισης.

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες υιοθέτησης λύσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV), η Mercedes-Benz Trucks πρωτοπορεί διευκολύνοντας την χρήση εναλλακτικών τρόπων φόρτισης για στόλους ηλεκτρικών φορτηγών.

Το πάρκο φόρτισης «παντός τύπου» του Wörth am Rhein της Γερμανίας διαθέτει διάφορες επιλογές φόρτισης, επιτρέποντας στους στόλους ηλεκτρικών φορτηγών να δοκιμάσουν και να αποφασίσουν για την καλύτερη λύση φόρτισης των δραστηριοτήτων τους.

Η ευρεία γκάμα επιλογών φόρτισης που παρέχονται στους στόλους ηλεκτρικών φορτηγών στο eTruck Charging Park στοχεύει στην προώθηση της χρήσης ηλεκτροκίνητων φορτηγών και την εξάλειψη της ανησυχίας για θέματα όπως η αυτονομία, οι χρόνοι φόρτισης, η συντήρηση και το κόστος.

Η Mercedes-Benz Trucks αναφέρει πως η υποδομή φόρτισης EV αυξάνεται ραγδαία στην Ευρώπη, αλλά όχι αρκετά γρήγορα για μεγάλα φορτηγά. Η ευκαιρία να γνωρίσουν εναλλακτικές λύσεις φόρτισης σε ένα μόνο σημείο θα προσφέρει τεράστια εξυπηρέτηση στους πελάτες και θα προωθήσει τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, σύμφωνα με την εταιρεία.

Το πάρκο φόρτισης διαθέτει έξι σημεία φόρτισης διαφορετικών κατασκευαστών και η ισχύς τους κυμαίνεται μεταξύ 40 kW και 300 kW. Το Megawatt Charging System (MCS), το οποίο αναπτύχθηκε για βαρέα οχήματα, προβλέπεται να προστεθεί στο πάρκο σύντομα.

Εκτός από τις δοκιμές εξοπλισμού φόρτισης, οι στόλοι ηλεκτρικών φορτηγών θα δέχονται υποστήριξη εμπειρογνωμόνων για εγκατάσταση υποδομής φόρτισης.

Προηγούμενο άρθροΜπορεί ένα Nissan Qashqai να είναι ηλεκτρικό;
Επόμενο άρθροΣυνεργασία Heliox – Recoy για μετάβαση στην έξυπνη φόρτιση