Η Automotive Security Research Group (ASRG) ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Upstream Security, κορυφαίο πάροχο λύσεων ανάλυσης δεδομένων στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και ασφάλειας δεδομένων που βασίζονται σε cloud.

Η ASRG εργάζεται για την προώθηση της ανάπτυξης λύσεων ασφαλείας για προϊόντα αυτοκινήτων και για τη δημιουργία μιας κοινότητας διαμοιράσιμων πόρων και δικτύωσης. Οι λύσεις AutoThreat® Intelligence και C4 ™ της Upstream διασφαλίζουν ότι τα συνδεδεμένα οχήματα και οι υπηρεσίες κινητικότητας είναι ασφαλή και λειτουργούν άριστα.

«Η ασφάλεια είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπισθεί από κοινού, και υπάρχει συχνά απροθυμία των ενδιαφερόμενων μερών της αυτοκινητοβιομηχανίας να μοιραστούν ευπάθειες ή ζητήματα στον κυβερνοχώρο που σχετίζονται με τα οχήματα ή τα εξαρτήματά τους. Στόχος της ASRG είναι να ξεπεράσει αυτόν τον δισταγμό και να προσφέρει μια ασφαλή πλατφόρμα για ανταλλαγή πληροφοριών»εξήγησε ο John Heldreth, Ιδρυτής της εταιρείας. “Το AutoThreat® της Upstream αποτελεί βασικό στοιχείο σε αυτό το έργο, παρέχοντας δεδομένα και πληροφορίες. Η Upstream είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη αυτού του μοντέλου συνεργασίας εντός της αυτοκινητοβιομηχανίας.”

Με την ενσωμάτωση των δεδομένων απειλής στον κυβερνοχώρο που συλλέχθηκαν και αναλύθηκαν από το AutoThreat® της Upstream, το Automotive Security Intelligence Project (ASIP) θα παρέχει στα μέλη της ASRG μια λύση για συναφείς, αξιόπιστες και ενοποιημένες πληροφορίες σχετικά με την απειλή στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Η πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί για την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων μερών της ASRG σχετικά με τις πιθανές απειλές στον κυβερνοχώρο για τα αυτοκίνητα και παρέχει την ευκαιρία σε ερευνητές, πανεπιστήμια ή άτομα από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να συμπεριλάβουν ανώνυμα απειλές ή ευπάθειες στον κυβερνοχώρο.

«Με την αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων εναντίον της αυτοκινητοβιομηχανίας και τον αυξανόμενο κίνδυνο που σχετίζεται με συνδεδεμένα οχήματα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες χρειάζονται σαφήνεια και διαφάνεια στο τοπίο απειλών στον κυβερνοχώρο», λέει ο Shachar Azriel, Product Manager της AutoThreat® στην Upstream. «Η Upstream είναι περήφανη που συνεργάζεται με την ASRG για να διευρύνει τη γνώση των μελών της για τις απειλές στον κυβερνοχώρο».

Το Automotive Security Research Group (ASRG) είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Μια πρωτοβουλία που επικεντρώνεται στην πρόοδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και στη δημιουργία ασφαλέστερων προϊόντων, μέσω της γνώσης, της δικτύωσης και της συνεργασίας. Περιλαμβάνει γύρω στα 6.000 μέλη σε 40 τοποθεσίες.

Η Upstream Security προσφέρει μια πλατφόρμα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που βασίζεται στο cloud και πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων, ειδικά σχεδιασμένη για συνδεδεμένα οχήματα και υπηρεσίες έξυπνης κινητικότητας. Χρηματοδοτείται από τις Alliance Ventures (Renault, Nissan, Mitsubishi), Volvo Group, Hyundai, Nationwide Insurance, Salesforce Ventures, CRV, Glilot Capital Partners και Maniv Mobility.

 

Προηγούμενο άρθροΟ χειρότερος Φεβρουάριος για τις ευρωπαϊκές ταξινομήσεις
Επόμενο άρθροH ηλεκτρική BMW iX3 στην ελληνική αγορά