Συμφωνία του Ομίλου Συγγελίδη με την Bluebus

Η Aiglon, θυγατρική του Ομίλου Συγγελίδη, γίνεται ο αποκλειστικός διανομέας του νέου ηλεκτρικού Bluebus 6 μέτρων για την Ελλάδα.

Η Bluebus, κατασκευαστής 100% ηλεκτρικών λεωφορείων, αναπτύσσει αυτήν τη στιγμή το ευρωπαϊκό της δίκτυο διανομής για το μίνι λεωφορείο 6 μέτρων και μόλις υπέγραψε αποκλειστική συμφωνία στην Ελλάδα με τον Όμιλο Συγγελίδη.

Η Aiglon, θα είναι ο διανομέας του Bluebus 6μ. για την Ελλάδα και στη συνέχεια για την Κύπρο, όταν θα κυκλοφορήσει μια έκδοση με δεξιοτίμονο όχημα. Αυτή είναι η πρώτη συμφωνία που έχει συνάψει η Bluebus για το τελευταίο της minibus της γκάμας των 100% ηλεκτρικών αστικών και προαστιακών λεωφορείων. Με μήκος λίγο λιγότερο από 6 μέτρα, το λεωφορείο αυτό έχει σχεδιαστεί για να ελίσσεται εύκολα σε στενούς δρόμους στο κέντρο της πόλης, αλλά είναι επίσης ιδανικό για σύντομες καθημερινές εκδρομές σε προαστιακές περιοχές όπου η πυκνότητα επιβατών είναι χαμηλή.

Το Bluebus 6μ. σχεδιάστηκε στη Γαλλία. Η κατά 98% ανακυκλώσιμη δομή του παράγεται στη Βρετάνη. Προσφέροντας αυτονομία που θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 280 χλμ, διαθέτει 3 συστοιχίες μπαταριών ξηράς κατάστασης LMP® (Lithium-Metal-Polymer) των 126 kWh. Μπορεί να μεταφέρει έως και 35 επιβάτες και έχει εύκολο χειρισμό χάρη στο μικρό του μέγεθος (5,94μ. x 2,21μ. x 2,94μ.).

«Η συμφωνία με τον Όμιλο Συγγελίδη θα εξασφαλίσει την παρουσία μας σε μια πολύ δυναμική αγορά υψηλών δυνατοτήτων. H συνεργασία με έναν σημαντικό παίκτη στην ελληνική αγορά θα μας δώσει την ευκαιρία να ανταποκριθούμε σε προσφορές για μικρά ηλεκτρικά λεωφορεία στην Ελλάδα με κατάλληλο όχημα. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στην ευρωπαϊκή αναπτυξιακή μας στρατηγική», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Richard Bouveret, CEO & Πρόεδρος της Bluebus.

Η Bluebus ιδρύθηκε το 2007 στο Ergué-Gabéric (Βρετάνη) και αποτελεί μέρος του Ομίλου Bolloré. Είναι γαλλική εταιρεία κατασκευής 100% ηλεκτρικών λεωφορείων. Αυτά τα λεωφορεία, διαθέσιμα σε εκδόσεις 6 και 12 μέτρων, είναι εξοπλισμένα με μπαταρίες ξηράς κατάστασης που παράγονται από την Blue Solutions. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής Bluebus και Blue Solutions διαθέτουν πιστοποίηση ISO 9001 και ISO 14001 και έχουν βραβευτεί με το σήμα Εγγυημένης Γαλλικής Προέλευσης.

Η σειρά Bluebus προσφέρει τεχνολογία μηδενικών εκπομπών και λύση χαμηλού θορύβου που ανταποκρίνεται στη ζήτηση των τοπικών αρχών και των φορέων μεταφορών για καθαρή και βιώσιμη κινητικότητα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 530 ηλεκτρικά λεωφορεία Bluebus σε λειτουργία σε όλο τον κόσμο.

Προηγούμενο άρθροStellantis: επενδύει στην Lyten για πρωτοποριακές μπαταρίες
Επόμενο άρθροΤο ανακατασκευασμένο Hyundai Pony Coupe