Συμφωνία Stellantis - Element 25 για θειικό μαγγάνιο

Η Stellantis N.V. και η Element 25 Limited ανακοίνωσαν την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την προμήθεια μονοϋδρικού θειικού μαγγανίου υψηλής καθαρότητας από την δεύτερη στην πρώτη για συστοιχίες μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων.

Η πενταετής συμφωνία προβλέπει να ξεκινήσουν οι αποστολές συνολικού όγκου 45 κιλοτόνων το 2026, με δυνατότητα παράτασης χρόνου και ποσοτήτων προμήθειας.

Η Element 25 θα προμηθευτεί το υλικό από το ορυχείο της Butcherbird της Δυτικής Αυστραλίας και σχεδιάζει να στήσει μονάδα επεξεργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Stellantis θα προβεί σε επενδύσεις στην Element 25.

«Η δέσμευσή μας για μηδενικές εκπομπές άνθρακα στο μέλλον περιλαμβάνει τη δημιουργία έξυπνης εφοδιαστικής αλυσίδας για την διασφάλιση της ανταπόκρισής μας στην επιθυμία των πελατών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα», δήλωσε ο Carlos Tavares, CEO της Stellantis. «Τα ηλεκτρικά οχήματα που προσφέρουν πρωτοποριακή εμπειρία κίνησης, συνδεσιμότητα και πρακτικότητα στους πελάτες είναι βασικά στο στρατηγικό μας σχέδιο Dare Forward 2030, που προσφέρει ασφαλή, καθαρή και οικονομικά προσιτή μετακίνηση».

Η συμφωνία με την Element 25 ενισχύει τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της Stellantis, η οποία περιλαμβάνει την εξασφάλιση σημαντικών προμηθειών πρώτων υλών για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας (BEV). Το μαγγάνιο είναι βασικός σταθεροποιητής καθόδου των μπαταριών EV.

«Η υποστήριξη της Stellantis στο έργο υψηλής καθαρότητας θειικού μαγγανίου μπαταριών της Element 25 αποτελεί εξαιρετικό στήριγμα εκ μέρους μιας από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου και επικυρώνει τα σχέδιά μας να καταστούμε σημαντικός, μακροπρόθεσμος και παγκόσμιος πάροχος υλικών μπαταριών προς κάλυψη της αυξανόμενης παγκόσμιας ζήτησης», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Element 25, Justin Brown. «Είμαστε πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τους στόχους απανθρακοποίησης και ηλεκτροκίνησης της Stellantis, οι οποίοι είναι από τους πιο φιλόδοξους του κλάδου και στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας έχουμε δεσμευτεί να επιτύχουμε τους συμφωνημένους στόχους μηδενικών εκπομπών άνθρακα».

Προηγούμενο άρθροΕιδική έκδοση Seaside Edition για το MINI Cabrio
Επόμενο άρθροΤο Renault Megane R.S. Ultime στο Τόκιο