Ειδική έκδοση Seaside Edition για το MINI Cabrio

Σηματοδοτώντας την 30ή επέτειο του σπορ, τετραθέσιου open-top MINI, το MINI Cabrio κυκλοφορεί στην ειδική έκδοση Seaside Edition με αποκλειστικά στοιχεία σχεδίασης και εξοπλισμού και τους προαιρετικούς εξωτερικούς χρωματισμούς Caribbean Aqua και Nanuq White.

Tο MINI Cabrio στην ειδική έκδοση Seaside Edition γιορτάζει 30 χρόνια εξατομικευμένου στυλ και κορυφαίας διασκεδαστικής οδήγησης με ανοιχτή οροφή. Σηματοδοτώντας την επέτειο του open-top τετραθέσιου, η MINI παρουσιάζει τώρα το σπορ classic μοντέλο με αποκλειστικά στοιχεία εξοπλισμού και σχεδίασης – προαιρετικά σε λαμπερό μπλε φινίρισμα Caribbean Aqua ή σε ανοιχτό χρώμα αμαξώματος Nanuq White. Η Seaside Edition του MINI Cabrio διατίθεται ως Cooper*  και Cooper S**.

Αποτελώντας αυτή τη στιγμή το μοναδικό μικρό πολυτελές cabrio σε όλο τον κόσμο και με μία εντυπωσιακά ξεχωριστή εμφάνιση που ακολουθεί το παραδοσιακό στυλ της μάρκας, το MINI Cabrio ενσαρκώνει την εξατομικευμένη open-air διασκεδαστική οδήγηση. Στο MINI Cooper S, ένας δίλιτρος, τετρακύλινδρος κινητήρας 131 kW/178 hp με τεχνολογία MINI TwinPower Turbo προσφέρει επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε 7,2 δευτερόλεπτα. Το MINI Cooper προσφέρει επίσης τη χαρακτηριστική αίσθηση go-kart των μοντέλων ΜΙΝΙ, διαθέτοντας ένα 3-κύλινδρο βενζινοκινητήρα που αποδίδει ισχύ 100 kW/136 hp. Το μαύρο soft top που λειτουργεί ηλεκτρικά διαμορφώνει πιο χαλαρούς ρυθμούς καθώς ανοίγει και κλείνει αυτόματα σε ταχύτητες έως 30 km/h.

Από τον Φεβρουάριο του 2023, η έκδοση περιορισμένης παραγωγής Seaside Edition του MINI Cabrio θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτού του κομψού οχήματος με μία ειδική για το μοντέλο σχεδίαση τόσο για το εξωτερικό όσο και για το εσωτερικό. Διπλές διακοσμητικές λωρίδες σε λευκό χρώμα ξεκινούν από τις πλαϊνές πόρτες και καταλήγουν στο πίσω μέρος του οχήματος, ενώ ο αποκλειστικός εξωτερικός σχεδιασμός ολοκληρώνεται με ένα μοναδικό γραφικό στον εμπρός προφυλακτήρα, όπου ένα στυλιζαρισμένο ‘30’ παραπέμπει και πάλι στην επέτειο του μοντέλου.
Ειδική έκδοση Seaside Edition για το MINI CabrioΑυτό δημιουργεί μία κομψή αντίθεση με το εμπνευσμένο από το θαλασσί της θάλασσας Caribbean Aqua, τονίζοντας τον σπορ χαρακτήρα του ανοιχτού τετραθέσιου αυτοκινήτου. Στο φινίρισμα Nanuq White, το ανοιχτόχρωμο αμάξωμα αποπνέει μία ιδιαίτερη γοητεία: εδώ το MINI Cabrio θυμίζει σύννεφα πουά πάνω σε έναν βαθύ μπλε καλοκαιρινό ουρανό.

Τα πλαϊνά διακοσμητικά με τη διακριτική επιγραφή “Seaside” της έκδοσης αναδεικνύουν την 30ή επέτειο του μοντέλου με περίτεχνα σχεδιασμένους αριθμούς σε ανοιχτό και σκούρο μπλε χρώμα. Τα γενέθλια-ορόσημο τιμώνται επίσης με την αποκλειστική επιγραφή “Seaside” σε σπορ πορτοκαλί χρωματισμό στο πίσω μέρος. Από την άλλη, οι ζάντες αλουμινίου 18-ιντσών σε σχέδιο Pulse Spoke θυμίζουν παλλόμενα κύματα στο νερό. Σε αντίθεση, τα ειδικά καλύμματα των τροχών παραμένουν ακίνητα: εδώ εμφανίζεται για άλλη μια φορά ο αριθμός της επετείου που προσδίδει τη δέουσα βαρύτητα σε επίπεδο αισθητικής εξασφαλίζοντας μια τέλεια εμφάνιση σε όλες τις συνθήκες.

Ακόμη και κατά την είσοδό σας στο εσωτερικό του οχήματος, οι διακοσμητικές λωρίδες στις πόρτες στο σχέδιο της επετειακής έκδοσης με δύο λευκές ρίγες και την επιγραφή Seaside αποπνέουν μία αποκλειστική αύρα. Τα δερμάτινα Carbon Black καθίσματα σε συνδυασμό με τα άνετα προστατευτικά γονάτων και τα υποβραχιόνια στις πόρτες προσφέρουν άνεση και εναρμονίζονται ιδανικά με τα δύο εξωτερικά χρώματα Caribbean Aqua και Nanuq White όταν η μαλακή οροφή είναι ανοιχτή.

Οι διακοσμητικές λωρίδες στα ταμπλό υιοθετούν επίσης ένα σχέδιο ειδικό για την έκδοση: τόσο το τυπωμένο μοτίβο όσο και η επιγραφή παραπέμπουν για μία ακόμα φορά στη σημαντική επέτειο. Αυτό το μοτίβο εμφανίζεται επίσης και στα πατάκια με τη μορφή ενός περίτεχνου σήματος. Η κάτω ακτίνα του σπορ δερμάτινου τιμονιού φέρει την ομώνυμη επιγραφή “Seaside” της νέας έκδοσης MINI. Το κλειδί του οχήματος με το γραφικό μοτίβο κύματος σε ιριδίζουσες μπλε αποχρώσεις, ειδικό για την έκδοση, παραπέμπει τόσο στην απεραντοσύνη όσο και στην αγνότητα της θάλασσας, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη να πάρει μαζί του στο σπίτι του ένα κομμάτι αυτής της αποκλειστικής έκδοσης. Η ενσωματωμένη επιγραφή “Seaside” υπογραμμίζει το μοναδικό στυλ του μοντέλου, αποκλείοντας κάθε πιθανή σύγχυση στα κλειδιά.

Για τον οδηγό, η τελευταία γενιά του λειτουργικού συστήματος MINI βελτιστοποιεί τον γρήγορο και διαισθητικό έλεγχο των λειτουργιών του οχήματος, των προγραμμάτων ήχου, των συστημάτων επικοινωνίας και πλοήγησης καθώς και των εφαρμογών, ενώ με τα νέα πακέτα εξοπλισμού ικανοποιούνται συγκεκριμένες ατομικές προτιμήσεις όσον αφορά την υποβοήθηση του οδηγού και τη συνδεσιμότητα.


*κατανάλωση καυσίμου στο συνδυασμένο κύκλο: 6,4 – 5,9 l/100 km, εκπομπές CO2 στο συνδυασμένο κύκλο: 145 – 135 g/km σύμφωνα με το WLTP

**κατανάλωση καυσίμου στο συνδυασμένο κύκλο: 6,9 – 6,5 l/100 km, εκπομπές CO2 στο συνδυασμένο κύκλο: 157 – 148 g/km σύμφωνα με το WLTP

Προηγούμενο άρθροΗ Peugeot στο Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελλών
Επόμενο άρθροΣυμφωνία Stellantis – Element 25 για θειικό μαγγάνιο