Η BASF και η CATL υπέγραψαν συμφωνία πλαίσιο για ταχύτερη επίτευξη των παγκόσμιων στόχων ουδέτερου άνθρακα. Η συνεργασία αφορά σε ενεργά υλικά καθόδων (CAM) και ανακύκλωση μπαταριών.

Η BASF SE (BASF) και η Contemporary Amperex Technology Co., Limited (CATL) ανακοίνωσαν στρατηγική συνεργασία για λύσεις υλικών μπαταριών, συμπεριλαμβανομένων ενεργών υλικών καθόδων (CAM) και ανακύκλωσης μπαταριών. Η συνεργασία στοχεύει στην ανάπτυξη βιώσιμης αλυσίδας αξίας μπαταριών, στην υποστήριξη της παρουσίας της CATL στην Ευρώπη ενώ συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων ουδέτερου άνθρακα αμφοτέρων των εταιρειών.

Πρόδρομα ενεργά υλικά καθόδων (πράσινο και καφέ), ανθρακικό λίθιο (λευκό) και ενεργά υλικά καθόδων (μαύρο).

Η CATL είναι παγκόσμιος ηγέτης στις καινοτόμες τεχνολογίες ενέργειας. Έχει δεσμευτεί να παρέχει κορυφαίες λύσεις και υπηρεσίες για νέες εφαρμογές ενέργειας παγκοσμίως. Η CATL ξεκίνησε την κατασκευή του πρώτου ευρωπαϊκού εργοστασίου της στη Γερμανία για εντόπια παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου. Έτσι, επιταχύνει την ανάπτυξη τοπικής αλυσίδας εφοδιασμού για ευρωπαίους πελάτες και καταναλωτές.

Ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής χημικών της αυτοκινητοβιομηχανίας, η BASF έχει κατοχυρώσει ισχυρή θέση στην αγορά CAM, συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας παρουσίας σε κατασκευές και Ε & Α και ενός ευρέος χαρτοφυλακίου CAM μέσης και υψηλής περιεκτικότητας νικελίου, πλούσιου σε μαγγάνιο, ελεύθερο κοβαλτίου. Στην Ευρώπη, η BASF πραγματοποιεί την παραγωγή CAM με εξαιρετικό βιομηχανικό αποτύπωμα άνθρακα, με προηγμένη τεχνολογία, εξασφαλισμένη τοπική αλυσίδα εφοδιασμού πρώτων υλών, ευνοϊκό ενεργειακό μίγμα παραγωγής, καθώς και γρήγορο και αποτελεσματικό σύστημα logistics στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Η κατασκευή του εργοστασίου ενεργών υλικών καθόδων της BASF στο Schwarzheide (Γερμανία) προχωρά. Το νέο εργοστάσιο θα αρχίσει να λειτουργεί το 2022.

Η στρατηγική σχέση με την CATL επιτρέπει στην BASF την στενή συνεργασία με τον παγκοσμίως κορυφαίο παραγωγό μπαταριών σε θέματα CAM και ανακύκλωσης μπαταριών. Αυτή η συνεργασία θα εμβαθύνει την τεχνογνωσία της BASF και θα ενισχύσει τη θέση της στην παγκόσμια αγορά.

Μέσω της συνεργασίας με την BASF, η CATL στοχεύει στη βελτίωση των ευρωπαϊκών της δυνατοτήτων εξυπηρέτησης, με την ανάπτυξη τοπικού δικτύου ανακύκλωσης μπαταριών και εξασφαλισμένη αλυσίδα εφοδιασμού πρώτων υλών στην περιοχή.

“Ο μετασχηματισμός προς την ηλεκτροκίνηση απαιτεί ισχυρές συνεργασίες στην αλυσίδα αξίας”, δήλωσε ο Δρ Markus Kamieth, Μέλος του ΔΣ της BASF. “Ο συνδυασμός της ισχυρής θέσης της BASF, ως κορυφαίου προμηθευτή ενεργών υλικών καθόδων, με την τεχνογνωσία της CATL στις μπαταρίες ιόντων λιθίου, θα επιταχύνει την καινοτομία και την δημιουργία βιώσιμης αλυσίδας αξίας μπαταριών παγκοσμίως”.

“Η συνεργασία με την BASF αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην πορεία εντόπιας προσαρμογής μας στην Ευρώπη”, δήλωσε ο Zhou Jia, Πρόεδρος της CATL. “Με την καινοτόμο τεχνολογία μπαταριών της CATL και την εξειδίκευση της BASF σε υλικά, θα ενισχύσουμε περαιτέρω την ικανότητα υποστήριξης των πελατών μας σε όλο τον κόσμο και θα επιταχύνουμε την παγκόσμια πορεία για ουδέτερο άνθρακα”.

Προηγούμενο άρθροΗ Bentley Motors νέο μέλος του Leather Working Group
Επόμενο άρθροΤα επαγγελματικά Interstar, Primastar και Townstar της Nissan