Συγχώνευση Leasys - Free2move Lease, η νέα διοίκηση

Μετά τις δεσμευτικές συμφωνίες που υπογράφηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2022, η Leasys και η Free2move Lease θα ενοποιήσουν τις δραστηριότητές τους σε μια νέα εταιρεία και ανακοίνωσαν τη νέα διοίκηση.

Η νέα εταιρεία κινητικότητας που δημιουργείται ειδικεύεται στην λειτουργική μίσθωση πολλαπλών μαρκών, στην οποία οι Stellantis και Crédit Agricole Consumer Finance θα συμμετέχουν με 50% εκάστη.

Η νέα εταιρεία ανακοινώθηκε από τον Philippe de Rovira, Επικεφαλής Θυγατρικών της Stellantis, και τον Stéphane Priami, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Crédit Agricole S.A., αρμόδιο Εξειδικευμένων Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και CEO της Crédit Agricole Consumer Finance.

Με τη νέα διοίκηση και ισχύ από την ημερομηνία κλεισίματος, που έχει προγραμματιστεί για το πρώτο εξάμηνο του 2023, ο Richard Bouligny θα είναι ο νέος Πρόεδρος. Η NewCo θα διευθύνεται από τον Rolando D’Arco, ως CEO, στον οποίον θα αναφέρεται ο Arnaud de Lamothe, Αναπληρωτής CEO Εμπορικού και ο Antoine Delautre Αναπληρωτής CEO Οικονομικών.

Ο Richard Bouligny που αναλαμβάνει πρόεδρος της νέας εταιρείας είναι Αναπληρωτής CEO – Επικεφαλής Αυτοκίνησης και Κινητικότητας της Crédit Agricole Consumer Finance. Ο Rolando D’Arco, που αναλαμβάνει CEO, είναι CEO της Leasys SpA από τον Δεκέμβριο του 2021. Ο Arnaud de Lamothe, που αναλαμβάνει Αναπληρωτής CEO Εμπορικού, ηγείται επί του παρόντος της Free2move Lease. Και ο Antoine Delautre, που αναλαμβάνει Αναπληρωτής CEO Οικονομικών, είναι από το 2020 Αναπληρωτής CEO της Carrefour Banque και Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου.

Η νέα εταιρεία κινητικότητας, με στόλο περίπου 828.000 οχημάτων, θα δραστηριοποιείται σε 11 χώρες και θα λειτουργεί με όλες τις μάρκες Stellantis, αλλά και με προσέγγιση πολλαπλών μαρκών.

Η νέας εταιρεία σκοπεύει να καταστεί κορυφαία στην Ευρώπη σε υπηρεσίες κινητικότητας, επιδιώκοντας αύξηση του στόλου της στο ένα εκατομμύριο οχήματα έως το 2026.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στους συνήθεις όρους, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών εγκρίσεων.

Προηγούμενο άρθροΕπιστρέφει το πρόγραμμα Student Car της Ακαδημίας της Škoda
Επόμενο άρθροΗ υπηρεσία Volvo Car Financial Services στην Ελλάδα