Με την Stolen Vehicle Services, η Ford βοηθά τα θύματα κλοπής να ανακτήσουν το όχημά τους μέσω της προηγμένης εφαρμογής FordPass και της συμβολή της τεχνολογίας συνδεδεμένου οχήματος.

Η Ford παρουσιάζει μία ολοκληρωμένη υπηρεσία ανάκτησης κλεμμένου οχήματος η οποία είναι σχεδιασμένη για να βοηθά στην αποφυγή ή στη μείωση των επιπτώσεών μιας κλοπής. 1

Η υπηρεσία Stolen Vehicle Services που λειτουργεί  μέσω της εφαρμογής FordPass, 2 στέλνει μία ειδοποίηση στο smartphone του ιδιοκτήτη εάν ανιχνευτεί απόπειρα κλοπής. Η εφαρμογή καθοδηγεί το χρήστη στη διαδικασία αναφοράς του συμβάντος στην αστυνομία και παρέχει υποστήριξη όλο το 24ωρο, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης του οχήματος. Η Stolen Vehicle Services βασίζεται στο σύστημα ανίχνευσης SecuriAlert 3 και στέλνει ειδοποίηση στο smartphone του χρήστη μέσω του FordPass Connect.

«Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται τις συνέπειες της κλοπής του οχήματός του. Η υπηρεσία Stolen Vehicle Services προσφέρει ένα αυξημένο επίπεδο ανίχνευσης απόπειρας κλοπής και συνεχή on-call υποστήριξη βοηθώντας την αστυνομία στην παρακολούθηση και τον εντοπισμό του οχήματος, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες ανάκτησης, και υποστηρίζοντας τους πελάτες μας εάν συμβούν τα χειρότερα» δήλωσε ο Charles Nolan, υπεύθυνος εμπορικών λύσεων συνδεσιμότητας, Ford Enterprise Connectivity.

Το διάστημα μεταξύ 2009 και 2018, περισσότερα από 500.000 οχήματα κλάπηκαν σε όλη την Ε.Ε. σε ετήσια βάση, 4 ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο την ίδια περίοδο τα περισσότερα κλεμμένα οχήματα δεν βρέθηκαν ποτέ, 5 γεγονός που επιτείνει το συναισθηματικό και οικονομικό στρες για τα θύματα.

Διαθέσιμη αρχικά στη νέα Mustang Mach-E GT 6 και στη συνέχεια σε άλλα μοντέλα της Ford, η υπηρεσία Stolen Vehicle Services αποτελεί τμήμα του πακέτου συνδρομών της Ford Secure 1, που θα παρέχεται δωρεάν για μία δοκιμαστική περίοδο με συμβατά οχήματα. 7 Η υπηρεσία διατίθεται φέτος στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, ενώ το 2022 θα επεκταθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Σε πλήρη ετοιμότητα όταν χρειάζεται

Εάν ο ιδιοκτήτης λάβει μία ειδοποίηση μέσω της εφαρμογής FordPass για μη εξουσιοδοτημένη ή απροσδόκητη ενέργεια, ένα απλό πάτημα κουμπιού στο FordPass app είναι αρκετό για την αναφορά του κλεμμένου οχήματος. Επίσης, η εφαρμογή βοηθά τον ιδιοκτήτη να προστατεύσει και να ανακτήσει το όχημά του αναφέροντας το συμβάν στην αστυνομία.

Αρχικά, το FordPass app βρίσκει τον αριθμό τηλεφώνου της τοπικής αστυνομίας με βάση την τρέχουσα τοποθεσία του ιδιοκτήτη, δίνοντάς του δυνατότητα να αναφέρει την κλοπή του οχήματος και να λάβει έναν αριθμό αναφοράς συμβάντος. Η εφαρμογή παρέχει επίσης ένα πρακτικό πλαίσιο κειμένου (text box) για την καταγραφή αυτού του αριθμού και τυχόν άλλων σημαντικών πληροφοριών, αποθηκεύοντάς το αυτόματα για λόγους αναφοράς στο μέλλον.

Στη συνέχεια, το FordPass app παρέχει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να επικοινωνήσει με το τηλεφωνικό κέντρο Stolen Vehicle Services για να δώσει τον αριθμό αναφοράς συμβάντος και άλλες σημαντικές πληροφορίες. Διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, το τηλεφωνικό κέντρο Stolen Vehicle Services ενεργοποιεί από απόσταση το “theft mode”, όπου ορισμένα χαρακτηριστικά του κλεμμένου οχήματος απενεργοποιούνται με ασφαλή τρόπο, καθιστώντας πιο αποτελεσματική την παρακολούθηση και ανάκτησή του από την αστυνομία.

Βελτιωμένη ανίχνευση

Το σύστημα ενεργοποιείται από τον οδηγό μέσω της εφαρμογής smartphone FordPass και του Ford λογαριασμού του, και επιπλέον των λειτουργιών SecuriAlert, χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του οχήματος για την ανίχνευση αρκετών περιστατικών που υποδηλώνουν κλοπή οχήματος. Μεταξύ αυτών είναι η λεγόμενη κύρια επαναφορά (master reset ) – μία απόπειρα απενεργοποίησης του FordPass Connect, και η ασυνεπής τοποθεσία – όταν με την ενεργοποίηση της ανάφλεξης οι συντεταγμένες τοποθεσίας του οχήματος είναι διαφορετικές από αυτές που εμφανίστηκαν κατά την τελευταία απενεργοποίηση της ανάφλεξης.

Εάν ένας από τους αισθητήρες ενεργοποιηθεί, μία ειδοποίηση αποστέλλεται στο smartphone του ιδιοκτήτη υποδηλώνοντας το ενδεχόμενο κλοπής. Το FordPass app δείχνει την πρόσφατη κατάσταση του οχήματος για να βοηθήσει τον ιδιοκτήτη να διαπιστώσει εάν το όχημα έχει μετακινηθεί ή έχει γίνει απόπειρά εισόδου σε αυτό εν αγνοία του, ενώ του παρέχει τη δυνατότητα ακύρωσης των ενεργειών σε περίπτωση ψευδούς συναγερμού. Η πρόσθετη παρακολούθηση και προστασία σημαίνουν ότι η υπηρεσία Stolen Vehicle Services έχει πετύχει επίπεδο προστασίας Thatcham S7.

Συνδεσιμότητα για το μέλλον

Η υπηρεσία Stolen Vehicle Services είναι το επόμενο βήμα στη σειρά συνδεδεμένων υπηρεσιών της Ford που προσφέρουν ανώτερο επίπεδο λειτουργικότητας για μία αναβαθμισμένη εμπειρία χρήστη, μέσω του FordPass Connect.

Τα μοντέλα Ford με SYNC 4 διατίθενται με μία δωρεάν δοκιμαστική συνδρομή στο Ford Secure, 1 που περιλαμβάνει την Stolen Vehicle Services, και θα αναβαθμιστούν με υπηρεσίες όπως Location Alerts – δυνατότητα οριοθέτησης περιοχών επιλογής του χρήστη και λήψη προειδοποιήσεων εάν το όχημα βγει εκτός αυτών για πρόσθετη ασφάλεια, και Neighbourhood Alerts – ειδοποιήσεις από άλλα οχήματα που προστατεύονται από το SecuriAlert στην περιοχή σας, τα οποία μπορούν να προειδοποιήσουν για δράση κλεφτών στην περιοχή, καθώς και ασύρματες ενημερώσεις Power-Up μελλοντικά.


1 Οι λειτουργίες απαιτούν ενεργοποίηση

2 Το FordPass app, συμβατό με επιλεγμένες πλατφόρμες smartphone, διατίθεται μέσω downloading. Ισχύουν χρεώσεις για μηνύματα και δεδομένα. Για λειτουργίες από απόσταση απαιτούνται FordPass Connect, FordPass app και δωρεάν Connected Services (δείτε όρους & προϋποθέσεις του FordPass για λεπτομέρειες). Τα Connected Service και οι λειτουργίες εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της Vodafone ή του εταίρου της. Η εξέλιξη της τεχνολογίας/τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας/και οι ικανότητες των οχημάτων μπορεί να περιορίζουν τη λειτουργικότητα και να αποτρέπουν τη λειτουργία των συνδεδεμένων υπηρεσιών. Το Connected Service δεν περιλαμβάνει Wi-Fi hotspot.

3 Το SecuriAlert είναι ένα συνδεδεμένο σύστημα προστασίας που χρησιμοποιεί τους υπάρχοντες αισθητήρες του οχήματος για την ανίχνευση απόπειρας παραβίασης του οχήματος – ακόμα και με τη χρήση κλειδιού.                                   

4 Αριθμός κλοπών μηχανοκίνητων χερσαίων οχημάτων καταγεγραμμένων από την αστυνομία

5 Το 45,31% των κλεμμένων οχημάτων ανακτήθηκε από την αστυνομία μεταξύ 2009 και 2018

6 Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου/ενέργειας (WLTP), εκπομπών CO2 και ηλεκτρικής αυτονομίας έχουν μετρηθεί σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Οδηγιών (Ε.Ε.) 715/2007 και 2017/1151 μετά την τελευταία τροποποίηση. Οι ισχύουσες, στάνταρ διαδικασίες δοκιμών επιτρέπουν τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων οχημάτων και διαφορετικών κατασκευαστών.

7 Διαθέσιμη με πρόσθετο κόστος μετά τη δοκιμαστική περίοδο. Το κόστος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αγορά και το νόμισμα.

Προηγούμενο άρθροVolkswagen Group, πρώτο στα ηλεκτρικά στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροΈναρξη δοκιμής αγοράς της Διώρυγα Gas FSRU