Η Opel πέτυχε τον Ιανουάριο του 2023 το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς της στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία κατακτώντας την κορυφή.

Ρεκόρ μεριδίου αγοράς για το μήνα αυτό είχε πετύχει ξανά η Opel τον Ιανουάριο του 2013, όταν βρέθηκε στην κορυφή της ελληνικής αγοράς με 14,5%.

Τον Ιανουάριο του 2023, η Opel ταξινόμησε 1.393 επιβατικά, ανεβάζοντας το μερίδιο αγοράς της στο 13,1% (Ιανουάριος 2022: 9,7%), σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς. Γεγονός που σημαίνει ότι οι ταξινομήσεις Ιανουαρίου έφτασαν τις 10.630 μονάδες (εκτίμηση), ξεπερνώντας τις αντίστοιχες της τελευταίας δωδεκαετίας.

Υποθέτουμε πως μέρος αυτής της συνολικής αύξησης οφείλεται στις αυξημένες παραδόσεις παραγγελιών, που καθυστερούσαν λόγω των προβλημάτων παραγωγής που δημιούργησαν οι ελλείψεις εξαρτημάτων. Σε κάθε περίπτωση, τα νέα είναι πολύ ευχάριστα για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου. Εξίσου ανοδικές είναι συνολικά και οι άλλες ευρωπαϊκές αγορές, σύμφωνα με τα προκαταρτικά στοιχεία.

Στοιχεία ΣΕΑΑ

Η Opel, δεν κατέλαβε απλώς την πρώτη θέση στα επιβατικά (θέση που κατείχε το 2012 και το 2013), αλλά κατέγραψε τον περασμένο μήνα ρεκόρ και στις πωλήσεις επαγγελματικών, που ανέρχονται, συνδυαστικά με τα επιβατικά, σε 1.437, ενώ το μερίδιο αγοράς της ανήλθε στο 12,3%

Από πλευράς μοντέλων το best-seller της μάρκας το Opel Corsa είναι πρώτο στην κατηγορία Β’ ενώ καταλαμβάνει την κορυφή, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Ακόμα, το Opel Corsa – e, είναι πρώτο στα ηλεκτρικά της κατηγορίας Β. Τα SUV, Mokka, Crossland, και Grandland, καθώς και τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας ακολουθούν.

Το Corsa διατίθεται με ιδιαίτερα οικονομικούς κινητήρες βενζίνης και diesel που αποδίδουν από 55kW/75hp έως 96kW/130hp. Οι επιλογές κιβωτίων περιλαμβάνουν σύγχρονα χειροκίνητα κιβώτια πέντε και έξι σχέσεων, αλλά και ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Το Corsa-e με αυτονομία έως 353 χλμ είναι απολύτως κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Η μπαταρία 50 kWh μπορεί να φορτίσει στο 80% σε περίπου 30 λεπτά σε ταχυφορτιστή. Χάρη στην ισχύ των 100kW/136hp και την άμεσα διαθέσιμη μέγιστη ροπή των 260 Nm, τα κύρια χαρακτηριστικά του Corsa-e είναι η άμεση απόκριση, η ευελιξία και οι δυναμικές επιδόσεις. Το Corsa-e χρειάζεται μόλις 8,7 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ/ώρα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 150 χλμ/ώρα.

Λίνα Τσαγκαράκη

Προηγούμενο άρθροMartin Lundstedt: Παίζει η ΕΕ με το καθαρό μας μέλλον;
Επόμενο άρθροΟ Jeremy Offer Επικεφαλής Σχεδιασμού της Volvo Cars