Διαθέσιμα στην Ελλάδα τα νέα Citroën ë-C4 και C4 X, τα οποία αποτελούν κύριο εκφραστή της φιλοσοφίας της μάρκας, που βασίζεται σε τρεις βασικούς προϊοντικούς άξονες:

  • Πρωτοποριακό Concept
  • Μοναδική εμπειρία άνεσης
  • Τεχνολογική υπεροχή

Το νέο C4 X είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό μοντέλο και μια νέα πρόταση στην κατηγορία C, την 4η δημοφιλέστερη κατηγορία της ελληνικής αγοράς με μερίδιο 10.5% και 11.050 πωλήσεις το 2022

Με βάση την σχεδιαστική φιλοσοφία, τις διαστάσεις και την αρχιτεκτονική του, το νέο Citroën C4 X τοποθετείται ιδανικά ανάμεσα στο C4 και το C5 X, επιτρέποντας στη μάρκα να διαθέτει πλέον μια ολοκληρωμένη πρόταση crossover αυτοκινήτων στις κατηγορίες C & D, με πλήρη σχεδιαστική συνοχή και ομοιογένεια.

Πρωτοποριακό concept νέας γενιάς

Το νέο Citroën C4 X αποτελεί ένα πρωτοποριακό concept νέας γενιάς και ξεχωρίζει χάρη στη μοντέρνα και δυναμική του σχεδίαση. Ενάντια σε κάθε στερεότυπο, συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από τρείς διαφορετικούς κόσμους:

  • Την κομψότητα και την άνεση ενός Sedan
  • Μήκος 4600 mm που το τοποθετεί στην καρδιά της υποκατηγορίας των C Sedan
  • Μεγάλο μεταξόνιο 2670 mm που εξασφαλίζει κορυφαία άνεση
  • Μεγάλος χώρος αποσκευών: 510L
  • Την αεροδυναμική σιλουέτα ενός Fastback
  • Δυναμική σχεδίαση
  • Εξαιρετικό αεροδυναμικό προφίλ Cx 0,29.
  • Την στιβαρότητα και τον επιβλητικό χαρακτήρα ενός SUV
  • Αυξημένη απόσταση από το έδαφος: 156mm
  • Μεγάλη διάμετρος τροχών: 690mm
  • Υψηλή θέση οδήγησης: ύψος ματιών οδηγού στα 1,22m
  • Περιμετρικά προστατευτικά στα μαρσπιέ και στους θόλους των τροχών

Εξωτερικά, το νέο C4 X είναι άμεσα αναγνωρίσιμο και εντυπωσιάζει με τη φαρδιά και επιβλητική εμπρός όψη που προσδίδει κύρος και δυναμισμό, το ψηλά τοποθετημένο και οριζόντιας σχεδίασης καπό και  τη νέα σχεδιαστική υπογραφή της μάρκας Citroën LED Vision σε σχήμα “V”.

Η σιλουέτα του αυτοκινήτου είναι εμπνευσμένη από τον κόσμο της αεροναυπηγικής με ρευστές και αεροδυναμικές γραμμές με κύριο χαρακτηριστικό της την μακριά γραμμή της οροφής που καταλήγει σε ένα αεροδυναμικό σποϊλερ.

Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, η τεχνολογική υπεροχή της μάρκας τονίζεται από τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED τα οποία σχηματίζοντας ένα βέλος “αγκαλιάζουν” τις γωνίες του αμαξώματος ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την αίσθηση του δυναμισμού.

Απόλυτη εμπειρία άνεσης

Το νέο C4 X είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort και μέσα από μία σειρά ισχυρών, καινοτόμων και αποκλειστικών προϊοντικών στοιχείων, υπερέχει σημαντικά έναντι του ανταγωνισμού, στον τομέα της άνεσης και της ευεξίας των επιβατών.

Το νέο Citroën C4 X διαθέτει στον βασικό του εξοπλισμό την καινοτόμο ανάρτηση Citroën Advanced Comfort με Progressive Hydraulic Cushions®,  μια αποκλειστική τεχνολογία της Citroën με 20 πατέντες ευρεσιτεχνίας. Η ανάρτηση Citroën Advanced Comfort προσφέρει ασύγκριτη οδηγική άνεση και ελευθερία κίνησης κάτω από όλες τις συνθήκες, απορροφώντας τους κραδασμούς και εξαλείφοντας τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, δίνοντας την αίσθηση ότι το αυτοκίνητο κινείται πάνω σε ένα μαγικό χαλί.

Το νέο C4 X διαθέτει φαρδιά και αναπαυτικά καθίσματα Advanced Comfort νέας γενιάς, εμπνευσμένα από τον κόσμο σχεδίασης επίπλων. Η καινοτόμος σχεδίασή τους, διαθέτει ενισχυμένο αφρό υψηλής πυκνότητας στο κέντρο του καθίσματος και πυκνή ύφανση με έξτρα αφρό πάχους 15 χιλιοστών στην επιφάνεια, εξασφαλίζοντας ένα μόνιμα μαλακό και αναπαυτικό κάθισμα, διατηρώντας ταυτόχρονα αναλλοίωτο το σχήμα του στο χρόνο.

Χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο (2670 mm), οι επιβάτες απολαμβάνουν κορυφαία επίπεδα άνεσης, με χώρο γονάτων για τους 198mm για τους πίσω επιβάτες και κλίση πλάτης 27ο στο πίσω κάθισμα, έχοντας ταυτόχρονα στη διάθεση τους αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 39 λίτρων για την τακτοποίηση μικροαντικειμένων. Ταυτόχρονα, το νέο C4 X διαθέτει μεγάλο χώρο αποσκευών με χαμηλό κατώφλι φόρτωσης και εντελώς επίπεδο πάτωμα, χωρητικότητας 510L.

Η εμπειρία άνεσης στο εσωτερικό του νέου C4 X ολοκληρώνεται από το καινοτόμο σύστημα Citroën Smart Pad SupportTM το οποίο επιτρέπει την ασφαλή στήριξη ενός tablet στο ταμπλό στην πλευρά του συνοδηγού, ο οποίος έχει στην διάθεση του και ένα συρτάρι στο ταμπλό για την ασφαλή φύλαξη του tablet καθώς και άλλων μικροαντικειμένων.

Τεχνολογική υπεροχή

Το νέο Citroën C4 X προσφέρει τεχνολογίες τελευταίας γενιάς στους τομείς της συνδεσιμότητας και των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης βελτιώνοντας τα επίπεδα ασφαλείας και διευκολύνοντας την καθημερινή οδήγηση, μετατρέποντας κάθε διαδρομή σε μια μοναδική εμπειρία γαλήνης, άνεσης και σιγουριάς.

Ο πίνακας οργάνων περιλαμβάνει ψηφιακή οθόνη TFT 5.5” ενώ στο κέντρο του ταμπλό ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής 10” η οποία ενσωματώνει τις λειτουργίες του κλιματισμού, του ηχοσυστήματος, του συστήματος πλοήγησης και των στοιχείων παραμετροποίησης του αυτοκινήτου.

Στον τομέα της συνδεσιμότητας ξεχωρίζει το νέο σύστημα infotainment My Citroën Drive Plus που σε συνδυασμό με μία HD οθόνη αφής 10” προσφέρει:

  • 3D Connected Navigation
  • Εργονομία smartphone με widgets
  • Ασύρματο Mirroring (Android Auto, Apple CarPlay)
  • Αναγνώριση φυσικών φωνητικών εντολών
  • Over-The-Air Updates

Στον τομέα της ασφάλειας, το νέο C4 Χ προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα 20 συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Advanced Active Safety Brake (εως 140km/h) με αναγνώριση πεζών, δικύκλων και λειτουργία νυκτός
  • Highway Driver Assist: Ημιαυτόνομο σύστημα υποβοήθησης διατήρησης πορείας σε αυτοκινητόδρομο (ταχύτητες έως 180km/h) σε συνδυασμό με Adaptive Cruise Control με λειτουργία Stop & Go
  • Blind Spot Detection: Σύστημα επιτήρησης τυφλού σημείου

Ολοκληρωμένη γκάμα κινητήρων

Το νέο Citroën C4 Χ δεν κάνει συμβιβασμούς και προσφέρει μια ολοκληρωμένη πρόταση κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου καθώς και επιλογή 100% ηλεκτρικού κινητήρα, ικανή να καλύψει κάθε μεταφορική ανάγκη.

Ë-C4 X: 100% ηλεκτρικό

Το νέο Ë-C4 X Electric διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα που αποδίδει ισχύ 100 kW (136 hp), προσφέροντας άμεσα διαθέσιμη ροπή 260 Nm και επιταχύνση από 0-100 km/h σε 10 δευτερόλεπτα με τo πρόγραμμα Sport. Η μπαταρία κίνησης έχει ισχύ 50 kWh και καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000χλμ. για το 70% της χωρητικότητάς της.

Το νέο Ë-C4 X Electric προσφέρει αυτονομία έως 360 χλμ σε συνδυασμένο κύκλο και έως 479 χλμ σε αστικό κύκλο, σύμφωνα με το πρότυπο WLTP και διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό:

  • Ενσωματωμένο Φορτιστή (OBC: On-Board Charger) 11kW, τριφασικό
  • Δυνατότητα φόρτισης 100kW σε DC
  • Καλώδιο Φόρτισης Mode 3 για ταχυφορτιστή με πρίζα T2 (Wallbox)
  • Αντλία θερμότητας

Το νέο Ë-C4 X Electric, θα ενισχυθεί σημαντικά στα μέσα του 2ου εξαμήνου του 2023 με την προσθήκη ενός νέου αναβαθμισμένου ηλεκτρικού κινητήρα.

Ο νέος ηλεκτρικός κινητήρας θα διατίθεται με μπαταρία χωρητικότητας 52kWH και θα έχει ισχύ 156hp (115KW), προσφέροντας παράλληλα μεγαλύτερη αυτονομία 421 km (σε συνδυασμένο κύκλο WLTP) και 569 km (σε αστικό κύκλο WLTP).

Ο νέος αναβαθμισμένος ηλεκτρικός κινητήρας θα διατίθεται σε συγκεκριμένες εκδόσεις μέσα στη γκάμα του νέου E-C4 X Electric παράλληλα με τον ηλεκτρικό κινητήρα 50KWh 136hp.

Εκδόσεις και εξοπλισμός

Το νέο C4 X θα διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις: Feel, Feel Pack, Shine και Shine Pack. Ο εξοπλισμός είναι πλήρης από την πρώτη κιόλας έκδοση η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 5,5”, αυτόματο κλιματισμό, έγχρωμη οθόνη αφής 10” με ασύρματο Mirroring, κάμερα οπισθοπορείας και μεγάλους τροχούς 18”.

 

Προηγούμενο άρθροΔοκιμαστικός στόλος Ford E-Transit FCEV
Επόμενο άρθροCUPRA Raval, το νέο αστικό ηλεκτροκίνητο της μάρκας