CUPRA Raval: Η μάρκα αποκάλυψε το όνομα του αστικού ηλεκτρικού της αυτοκινήτου στην Automobile Barcelona, δείχνοντας τις τελευταίες καινοτομίες CUPRA και SEAT και την ισχυρή δέσμευση της εταιρείας στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων και στη Βαρκελώνη.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της έκθεσης αυτοκινήτου, ο Wayne Griffiths, CEO των SEAT και CUPRA, επιβεβαίωσε το όνομα του μελλοντικού αστικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου της μάρκας, του CUPRA Raval. Ένα όνομα –  φόρος τιμής στη γειτονιά Raval στην καρδιά της Βαρκελώνης.

«Το Raval είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά μέρη της Βαρκελώνης. Και σήμερα, είμαστε περήφανοι που το μελλοντικό αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας θα έχει το όνομά του και θα αντιπροσωπεύει το πνεύμα του. Όπως κάναμε με το CUPRA Born, τώρα θέλουμε να εκφράσουμε την ουσία του Raval και να συνεχίσουμε να εμπνέουμε τον κόσμο από τη Βαρκελώνη», εξήγησε ο Wayne Griffiths.

Το καλύτερο πρώτο τρίμηνο στην ιστορία

Η ανακοίνωση συμπίπτει με τα καλύτερα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου στην ιστορία της SEAT. Η εταιρεία. κατέγραψε λειτουργικά κέρδη ρεκόρ 144 εκατ. ευρώ, βελτιωμένα κατ 139 εκατ. ευρώ σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και κύκλο εργασιών 3,6 δισ. ευρώ, που αντιπροσωπεύει αύξηση 48%. Η ανάπτυξη αυτή οφείλεται στην CUPRA.

Από το λανσάρισμά της το 2018, η CUPRA έχει πουλήσει περισσότερα από 300.000 αυτοκίνητα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Το 2022, η μάρκα έφτασε τα 4,4 δισ. ευρώ σε τζίρο, το 40% του συνόλου της εταιρείας, αποτελώντας μια από τις πιο αναπτυσσόμενες μάρκες στην Ευρώπη και την Ισπανία. Τα στοιχεία του τρέχοντος έτους είναι επίσης θετικά, με 46.600 πωλήσεις κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, 83% περισσότερες σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό.

Αυτοκίνητο για τη νέα γενιά

«Το CUPRA Raval δεν είναι απλώς ένα ακόμη αυτοκίνητο. Είναι μια πρόσκληση σε μια νέα γενιά, που περιμένει κάτι καλύτερο. Ένα αστικό, επαναστατικό και 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με δικό του χαρακτήρα και συνδεδεμένο με τη «Gen Z». Κάτι που είναι πιο συναισθηματικό», είπε ο Wayne Griffiths.

Η μάρκα δημιούργησε το πιο ριζοσπαστικό CUPRA, ένα αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο εμπνευσμένο από τον κόσμο των αγώνων.

Το CUPRA Raval θα παράγεται στις κεντρικές εγκαταστάσεις της SEAT S.A. στο Martorell. Η εταιρεία θα επενδύσει 3 δισ. ευρώ στη μετατροπή του εργοστασίου από την καύση στην ηλεκτροκίνηση και θα παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2025 με βάση την πλατφόρμα MEB Small του Ομίλου Volkswagen. Η SEAT S.A. πρωτοστατεί στο Small BEV cluster για διάφορες μάρκες του Ομίλου Volkswagen.

Προηγούμενο άρθροΣτην Ελλάδα τα νέα Citroën ë-C4 και ë-C4 X
Επόμενο άρθροEM1 e, η πρώτη ηλεκτρική Honda στην Ευρώπη