Σε ένα σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της μεταξύ τους συγχώνευσης -που ανακοινώθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2019- προχώρησαν η Peugeot SA (Groupe PSA) και η Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA), ανακοινώνοντας ότι η εταιρική επωνυμία του νέου ομίλου θα είναι STELLANTIS.

Το STELLANTIS βασίζεται στο λατινικό ρήμα “stello” που σημαίνει “φωτίζω με αστέρια”. Εμπνέεται από αυτήν τη νέα και φιλόδοξη σύμπραξη των σημάτων αυτοκινήτων και της ισχυρής εταιρικής κουλτούρας των εταιρειών, που με τη συγχώνευσή τους δημιουργούν μια καινούργια ηγετική εταιρεία για τη νέα εποχή κινητικότητας, διατηρώντας ταυτόχρονα την εξαιρετική ποιότητα και τις αξίες των συνιστωσών της.

Η STELLANTIS θα συνδυάσει την κλίμακα μιας παγκόσμιας επιχείρησης με ένα εξαιρετικό εύρος και βάθος ταλέντων, τεχνογνωσίας και πόρων, ικανών να παρέχουν βιώσιμες λύσεις κινητικότητας τις επόμενες δεκαετίες. Η λατινική προέλευση του ονόματος αποτίει φόρο τιμής στην πλούσια ιστορία των ιδρυτικών εταιρειών, ενώ η επίκληση της αστρονομίας καταγράφει το αληθινό πνεύμα αισιοδοξίας, ενέργειας και ανανέωσης που διέπει αυτήν τη συγχώνευση η οποία αλλάζει τον κλάδο, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η διαδικασία προσδιορισμού της νέας επωνυμίας ξεκίνησε αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας συγχώνευσης και η ανώτατη διοίκηση και των δύο εταιρειών ενεπλάκη εξ αρχής σε αυτή, υποστηριζόμενη από τον Όμιλο Publicis.

Η επωνυμία STELLANTIS θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε επίπεδο Ομίλου, ως εταιρικό σήμα. Το επόμενο βήμα στη διαδικασία θα είναι η αποκάλυψη ενός λογότυπου που μαζί με την επωνυμία θα αποτελέσουν την εταιρική ταυτότητα. Οι ονομασίες και τα λογότυπα των μαρκών του Ομίλου θα παραμείνουν αμετάβλητα.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η ολοκλήρωση της συγχώνευσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021, υπό την προϋπόθεση των συνήθων όρων, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης των μετόχων και των δύο εταιρειών και την ικανοποίηση των αντιμονοπωλιακών και άλλων κανονιστικών απαιτήσεων.

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια πρεμιέρα για το Nissan Ariya
Επόμενο άρθροΗ Nissan κοιτάζει το μέλλον με νέο λογότυπο