Στρατηγικό βήμα της Stellantis για τον στόχο ανάπτυξης της κερδοφόρας υπηρεσίας κινητικότητας Dare Forward 2030 η εξαγορά της Share Now από την Free2move.

  • Η εξαγορά της Share Now θα καταστήσει τη Free2move ηγέτιδα διαμοιρασμού αυτοκινήτων, προσθέτοντας 14 νέες ευρωπαϊκές πόλεις στους 7 υπάρχοντες κόμβους κινητικότητας της Free2move στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη και ενισχύοντας την τεχνολογική τεχνογνωσία της προς εξυπηρέτηση των πελατών
  • Η Free2move είναι ήδη σημαντική εταιρεία κινητικότητας για πελάτες B2B και B2C, με στόλο άνω των 450.000 αυτοκινήτων και παρέχει υπηρεσίες ενοικίασης, διαμοιρασμού αυτοκινήτων και συνδρομών, 500.000 θέσεις στάθμευσης και δίκτυο 250.000 σταθμών φόρτισης
  • Η Free2move παρέχει απρόσκοπτη εμπειρία 360° στον πελάτη – κινητικότητα ανά λεπτό, ώρα, ημέρα ή μήνα, ενώ θα προσθέσει πάνω από 3,4 εκατομμύρια πελάτες στους ήδη 2 εκατομμύρια χρήστες της

Δείτε εδώ το σχετικό video.

Η Free2move ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας για την εξαγορά της εταιρείας διαμοιρασμού αυτοκινήτων Share Now, της κοινοπραξίας των Mercedes-Benz Mobility Group και BMW Group. Η Share Now ιδρύθηκε το 2019 από τους πρωτοπόρους του free-floating car sharing συνδυάζοντας το DNA του car2go, της πρώης Daimler AG και του DriveNow του BMW Group.

Οι τρεις εταιρείες (Mercedes-Benz Mobility, BMW Group και Stellantis) υπέγραψαν πρόσφατα τη σχετική συμφωνία χωρίς να αποκαλύψουν τις λεπτομέρειες της συναλλαγής.

Αυτή η συμφωνία καθιστά την Free2move κορυφαία παγκόσμια εταιρεία κινητικότητας, προσθέτοντας 14 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και 10.000 οχήματα στον υπάρχοντα στόλο διαμοιρασμού 2.500 αυτοκινήτων της.

Στον απαιτητικό κόσμο της κινητικότητας, όπου οι χρήστες επιδιώκουν συνεχή βελτιστοποίηση, ο χρόνος είναι πολύτιμος. Η μετακίνηση του πελάτη ενέχει μεγάλη ευθύνη. Η Free2move έχει σχεδιάσει ένα καινοτόμο μοντέλο υπηρεσιών κινητικότητας που προσαρμόζεται στους πελάτες της. Αυτή η λύση, που ήδη λειτουργεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, επιτρέπει στον πελάτη να χρησιμοποιήσει αυτοκίνητο για λίγα λεπτά ή λίγες ώρες. Εάν ο πελάτης επιθυμεί το όχημα περισσότερο χρόνο, μπορεί να διατηρήσει το ίδιο αυτοκίνητο χωρίς να αλλάξει το συμβόλαιο − η τιμολόγηση της Free2move προσαρμόζεται αυτομάτως.

«Η ενσωμάτωση της ισχυρής θέσης της Share Now στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις θα επιτρέψει στους πελάτες μας μεγαλύτερη πρόσβαση σε ευρύτερο φάσμα υπηρεσιών για τις ποικίλες ανάγκες μετακίνησης τους», δήλωσε η Brigitte Courtehoux, CEO της Free2move. «Είναι εξίσου σημαντικό πως αυτή η εξαγορά θα επιταχύνει και την ανάπτυξη της κερδοφορίας μας. Είμαστε πλέον ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου επέκτασης της παγκόσμιας παρουσίας της Free2move σε 15 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες έως το 2030».

Αξιοποιώντας την οικονομική πειθαρχία και την ικανότητα της Free2move να διαχειρίζεται μια κερδοφόρα επιχείρηση, αυτή η εξαγορά θα ενισχύσει περαιτέρω τις οικονομίες κλίμακας και τις συνέργειες, συμβάλλοντας στο στόχο Dare Forward 2030 για αύξηση της κερδοφόρας υπηρεσίας κινητικότητας σε επίπεδο καShare Now θαρών εσόδων 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, με πρώτο βήμα έσοδα 700 εκατ. ευρώ το 2025.

Η Free2move ανακοίνωσε πρόσφατα την εξαγορά της Opel Rent, επιταχύνοντας τη στρατηγική ανάπτυξής της στη Γερμανία και την Αυστρία και τον μετασχηματισμό της από εταιρεία ενοικιάσεων σε πάροχο κινητικότητας. Εν τω μεταξύ, επιτάχυνε την επέκτασή της στον διαμοιρασμό αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, με υπηρεσίες και στις πόλεις Ουάσιγκτον, DC, Πόρτλαντ, Όρεγκον, Ντένβερ, Κολοράντο, Κολόμπους, Οχάιο και Ώστιν, Τέξας. Η Free2move παρέχει επίσης υπηρεσίες διαμοιρασμού στην Ευρώπη (Παρίσι και Μαδρίτη).

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς υπόκειται στους συνήθεις όρους, συμπεριλαμβανομένων των αντιμονοπωλιακών απαιτήσεων.

Προηγούμενο άρθροΤο BMW Group απέκτησε μερίδιο στην Kinexon GmbH
Επόμενο άρθροEDPR: +75% στα καθαρά κέρδη το πρώτο τρίμηνο 2022