Η Stellantis αναφέρει θετικό ξεκίνημα του πρώτου τετραμήνου 2024 στις ευρωπαϊκές πωλήσεις (29), με αύξηση 4,4% και μερίδιο αγοράς 18,8%, αύξηση 0,5% έναντι δωδεκαμήνου του 2023.

Εν μέσω αυξανόμενων προκλήσεων, η Stellantis διατηρεί τη δέσμευσή της για απόδοση και ικανοποίηση πελατών. Εντός της ΕΕ29, η Stellantis αναφέρει αύξηση 4,4% σε όγκους επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων (PC+CV) σε ετήσια βάση το πρώτο τετράμηνο του 2024, με μερίδιο αγοράς 18,8%, αυξημένο κατά 0,5% έναντι του 2023.

Η εταιρεία κυριαρχεί στη γαλλική αγορά σε όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των BEV, με ισχυρό μερίδιο ιδιωτικών οχημάτων 39,7% τον Απρίλιο. Το Peugeot 208 παραμένει κορυφαίο σε πωλήσεις και ακολουθεί το 2008 και η Peugeot ηγείται στις αγορές ηλεκτρικών οχημάτων PC+CV και ηλεκτικών PC, ενώ τέσσερα αυτοκίνητα Stellantis είναι μεταξύ των κορυφαίων 10. Στην Ιταλία, η Stellantis αναφέρει αύξηση 3,2% στις πωλήσεις PC+CV σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, διατηρώντας την ηγετική θέση της με μερίδιο αγοράς 33,9%. Συγκεκριμένα, πέντε μοντέλα Stellantis διεκδικούν κατάταξη στην πρώτη δεκάδα, συμπεριλαμβανομένου του δημοφιλούς FIAT Panda στην πρώτη θέση, ακολουθούμενο από το Citroën C3 και την Lancia Ypsilon.

Στην Γερμανία, η Stellantis πέτυχε ικανοποιητικά αποτελέσματα Απριλίου με αξιοσημείωτη ανάπτυξη 17,7%, αυξάνοντας τις πωλήσεις σε ετήσια βάση κατά 21,6%. Ισχυρές επιδόσεις και στον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων, με αύξηση των πωλήσεων και του μεριδίου αγοράς τόσο τον Απρίλιο, όσο και σε ετήσια βάση. Επιπλέον, συνεχίζεται ο ανταγωνισμός για την πρώτη θέση στην Ισπανία και η αύξηση πωλήσεων άνω του 15% τον Απρίλιο επιβεβαιώνει μερίδιο αγοράς 20% σε ετήσια βάση. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Stellantis σημείωσε ανάπτυξη 8,3% (Ιανουάριος-Απρίλιος) και μερίδιο αγοράς 14,2%, με ισχυρές επιδόσεις PC και CV των Jeep®, Peugeot και Vauxhall. Σημαντική αύξηση πωλήσεων παρατηρείται επίσης στην Πορτογαλία – όπου η Stellantis ηγείται της αγοράς – και σε διάφορες άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η επιχειρηματική μονάδα Stellantis Pro One Commercial Vehicles διατηρεί την ηγετική της θέση σε ετήσια βάση, με μερίδιο σχεδόν 30% και ετήσια αύξηση όγκου 11%. Αυτή η απόδοση παρατηρείται σε ολόκληρη την Ευρώπη, με σταθερή ανάπτυξη σε όλες σχεδόν τις χώρες και εξαιρετική τριψήφια αύξηση πωλήσεων τον Απρίλιο στην Πορτογαλία (+101%).

Ο Uwe Hochgeschurtz, Chief Operating Officer Ευρύτερης Ευρώπης της Stellantis, σχολίασε: “Τα αποτελέσματα των πρώτων μηνών αντικατοπτρίζουν τον σκληρό ανταγωνισμό του κλάδου, ελλείψει κινήτρων σε πολλές σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές. Πρωτοπορούμε στη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση σε πολλές βασικές μας χώρες και η προσφορά μας επαγγελματικών οχημάτων παραμένει ασυναγώνιστη Οι ισχυρές πωλήσεις, η πληθώρα και η βελτίωση παραγγελιών προμηνύουν θετικό αντίκτυπο και το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Με το λανσάρισμα πάνω από 25 νέων μοντέλων κάθε μάρκας κατασκευασμένων στην Ευρώπη, προβλέπουμε περαιτέρω ανάπτυξη εντός του έτους».

Στον τομέα των BEV (PC+CV), η Stellantis διατηρεί τους ρυθμούς της, με πάνω από 6% ετήσια αύξηση στις 10 μεγάλες αγορές και μερίδιο αγοράς 14,1% στην ΕΕ29 σε ετήσια βάση. Η εταιρεία ηγείται επίσης σε διάφορες κατηγορίες BEV, με κορυφαίες θέσεις σε πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Στη Γαλλία, οι όγκοι BEV σημειώνουν διψήφια αύξηση (+64,6%), επιτυγχάνοντας αξιοσημείωτο μερίδιο αγοράς 37,4%, αυξημένο κατά 8,8% έναντι του προηγούμενου έτους, με Peugeot E-208 και Fiat 500e στην πρώτη και δεύτερη θέση αντιστοίχως. Σημαντικές αυξήσεις όγκου παρατηρούνται επίσης στην Πορτογαλία (+3,9%) και στην Πολωνία (+9,2%).

[1] Προκαταρκτικά στοιχεία αγοράς BEV

Προηγούμενο άρθροΗ Ayvens λανσάρει την Ayvens Carmarket
Επόμενο άρθροΑργούν τα ηλεκτρικά supercars, λέει ο CEO της Lamborghini