Η Fiat Chrysler Automobiles NV και η Peugeot SA (Groupe PSA) ανακοίνωσαν τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Stellantis, της νέας εταιρείας που θα προκύψει από την ο συγχώνευση των επιχειρήσεών τους.

Βάσει των όρων της Συμφωνίας Συγχώνευσης, που ανακοινώθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2019, το Διοικητικό Συμβούλιο της Stellantis θα αποτελείται από 11 μέλη, με την πλειοψηφία των μη εκτελεστικών διευθυντών να είναι ανεξάρτητοι. Τα ανεξάρτητα μέλη του ΔΣ προέρχονται από διαφορετικό επαγγελματικό υπόβαθρο και θα κομίσουν σημαντικές προοπτικές και εμπειρίες, σύμφωνα με το δυναμικό και καινοτόμο πνεύμα που χαρακτηρίζει τη δημιουργία αυτής της νέας επιχείρησης.

Θα βοηθήσουν την Stellantis να αξιοποιήσει πλήρως τα μοναδικά της πλεονεκτήματα και δυνατότητες, σε μια νέα εποχή κινητικότητας, με σκοπό τη δημιουργία ανώτερης αξίας για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Η FCA και ο βασικός μέτοχός της, Exor, όρισαν 5 μέλη (συμπεριλαμβανομένου του John Elkann ως Προέδρου) και το Groupe PSA και δύο εκ των βασικών μετόχων του (EPF / FFP και BPIfrance) όρισαν 5 μέλη (συμπεριλαμβανομένου του Senior Independent Director και του Αντιπροέδρου). Ο Carlos Tavares, CEO της Stellantis, θα είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η πλήρης σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Stellantis θα έχει ως εξής, μετά την έγκριση των μετόχων:

John Elkann (Chairman),

Robert Peugeot (Vice Chairman)

Henri de Castries (Senior Independent Director)

Andrea Agnelli (Μη εκτελεστικό μέλος)

Fiona Clare Cicconi (Μη εκτελεστικό μέλος)

Nicolas Dufourcq, (Μη εκτελεστικό μέλος)

Ann Frances Godbehere, (Μη εκτελεστικό μέλος)

Wan Ling Martello (Μη εκτελεστικό μέλος)

Jacques de Saint-Exupéry, (Μη εκτελεστικό μέλος)

Kevin Scott (Μη εκτελεστικό μέλος),

Carlos Tavares (Chief Executive Officer)

Η ολοκλήρωση της προτεινόμενης συγχώνευσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021, βάσει των όρων της Συμφωνίας.

Προηγούμενο άρθροΗ Peugeot στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου
Επόμενο άρθροΜικροκινητικότητα: Στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο