Με την ανατροπή των μέχρι σήμερα δεδομένων και την εξέλιξη πέραν της ιδιοκτησίας αυτοκινήτου ασχολείται η ενότητα του Smart Mobility Institute κατά τη διάρκεια του Fleet Europe Summit 2022, που πραγματοποιείται σε λίγες μέρες στο Δουβλίνο.

Ο κόσμος μεταβάλλεται ταχέως και οι εταιρείες προσπαθούν να εξελίξουν τα πακέτα παροχών των εργαζομένων τους πέραν του εταιρικού αυτοκινήτου, με πιο ολιστική προσέγγιση εταιρικής κινητικότητας.

Οι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν αυτήν την τάση περιλαμβάνουν:

  • Την ανάγκη προσέλκυσης και διατήρησης ταλαντούχων εργαζομένων, καθώς τα ποσοστά ανεργίας μειώνονται ραγδαία. Σύμφωνα με τη Statista, το ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ διαμορφώθηκε στο 69,2% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και είναι σημαντικά υψηλότερο από ό,τι αμέσως μετά την έναρξη της πανδημίας του Covid-19, όταν μειώθηκε στο 66,8%.
  • Την κλιματική κρίση. Ο αντίκτυπος της κλιματικής έκτακτης ανάγκης γίνεται αντιληπτός στις επιχειρήσεις και την κοινωνία. Δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι οι εταιρείες επιδιώκουν να καταστήσουν τις πολιτικές τους εταιρικών αυτοκινήτων «πιο πράσινες» τα επόμενα χρόνια. Έρευνα της Willis Towers Watson δείχνει ότι το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο πρωτοστατούν σε ποσοστό εταιρειών που πρόκειται να αναθεωρήσουν τις πολιτικές τους και να θεσπίσουν μεγαλύτερη ευελιξία και φιλικότερες περιβαλλοντικές λύσεις. Επιπλέον, πολλές εταιρείες σε αυτές τις αγορές εφαρμόζουν ήδη (πρόσθετες) εναλλακτικές λύσεις κινητικότητας, όπως πρόσβαση σε ποδήλατα/ηλεκτρικά ποδήλατα, διαμοιρασμό αυτοκινήτων, ride-hailing, κοινόχρηστα αυτοκίνητα και προϋπολογισμούς κινητικότητας.
  • Την ανάπτυξη της Κινητικότητας ως Υπηρεσίας (MaaS). Τώρα πλέον, οι τοπικές αστικές αρχές πρέπει να υιοθετήσουν νέες τεχνολογίες, επιχειρηματικά πρότυπα και συστήματα διαχείρισης για φιλικές προς το περιβάλλον και προσιτές επιλογές μεταφορών. Οι επιχειρήσεις μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε αυτό. Ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός πρωτοπόρων εταιρειών ενθαρρύνει τους εργαζόμενους στην χρήση έξυπνης, ηλεκτρικής και αυτόνομης κινητικότητας διαμοιρασμού. Η διάθεση προϋπολογισμού κινητικότητας, ως εναλλακτικής λύσης έναντι των εταιρικών αυτοκινήτων, συνδυάζεται ικανοποιητικά με άλλα προγράμματα μετακίνησης και μπορεί να συμβάλει στην αστική ανάπτυξη και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

 

Ικανοποίηση αναγκών των αρμόδιων λήψης αποφάσεων διεθνών εταιρειών

Για να αντιμετωπιστεί επαρκώς το θέμα, οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων εταιρειών, όπως mobility managers και επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού, πρέπει να κατανοήσουν το οικοσύστημα κινητικότητας –τις δυνατότητες, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις – σε τοπική και διεθνή κλίμακα. Για να μπορέσουν προσεγγίσουν στρατηγικά τη μετάβαση στην εναλλακτική κινητικότητα, η επόμενη ενότητα του Smart Mobility Institute (SMI) θα εξετάσει περιπτώσεις χρήσης, βέλτιστες πρακτικές και νομοθετικούς κανόνες.

Ανακαλύψτε νέες λύσεις κινητικότητας μικρών, μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων!

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το πρόγραμμα.

Γιατί να συμμετάσχετε

  • Βελτίωση γνώσεων για λύσεις έξυπνης μετακίνησης
  • Διδάγματα από τους πρωτοπόρους του κλάδου
  • Γνώσεις εφαρμογής επιτυχούς βιώσιμης και έξυπνης εξέλιξης εταιρικής κινητικότητας.

Μη χάσετε την ενότητα εξερεύνησης ευκαιριών παροχής λύσεων εταιρικής κινητικότητας στους εργαζομένους σας!

Η ενότητα SMI απευθύνεται σε αρμόδιους λήψης αποφάσεων κινητικότητας εταιρειών και περιλαμβάνεται στην συμμετοχή σας στο Fleet Europe. Οι θέσεις σε αυτό το μοναδικό φόρουμ περιορίστηκαν σε μόλις 50 ακόμα και υπάρχει σειρά προτεραιότητας.

Εγγραφείτε εδώ και εξασφαλίστε τη θέση σας. Το FLEETNEWS εξασφάλισε για τους συνδρομητές του 20% έκπτωση στο Fleet Europe Summit. Κλείστε το εισιτήριό σας και χρησιμοποιήστε promo code: MEDIA20SUM22.

Προηγούμενο άρθροΗ Ducati αποκάλυψε τη νέα Diavel V4
Επόμενο άρθροΠαραγωγή μπαταριών: Οι ΗΠΑ προχωρούν, η Ευρώπη ακολουθεί