Η IAA Transportation 2024 θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στο Ανόβερο και σημειώνει αξιοσημείωτη αύξηση εκθετών φέτος.

Με περισσότερους από 1.650 εκθέτες από 41 χώρες, ο αριθμός είναι 20% υψηλότερος από την έκθεση του 2022, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ως κεντρικής πλατφόρμας για την προβολή νέων τεχνολογιών και εξελίξεων στους τομείς των μεταφορών και των επαγγελματικών  οχημάτων.

Επιπλέον, η διοργάνωση καταγράφει ρεκόρ διεθνούς συμμετοχής 73%, αντικατοπτρίζοντας την αυξανόμενη παγκόσμια απήχησή της.

Η φετινή εκδήλωση θα περιλαμβάνει περισσότερες από 145 παγκόσμιες και εμπορικές πρεμιέρες και πολλές νέες καινοτομίες. Με το σύνθημα «Άνθρωποι και Αγαθά σε Κίνηση», η IAA Transportation 2024 εστιάζει στις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις στον κλάδο. Η Hildegard Müller, Πρόεδρος της VDA (Γερμανική Ένωση Αυτοκινητοβιομηχανίας), τόνισε σε συνέντευξη Τύπου τον βασικό ρόλο του κλάδου επαγγελματικών οχημάτων στην επίτευξη των παγκόσμιων κλιματικών στόχων, καθώς και τις τρέχουσες προκλήσεις που θέτει η ανάγκη για επέκταση των υποδομών, οι ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού, το αυξανόμενο κόστος ενέργειας και οι γεωπολιτικές αβεβαιότητες.

Η εκδήλωση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις τεχνολογικές καινοτομίες, ιδιαίτερα στους ηλεκτρικούς κινητήρες μπαταρίας και στις τεχνολογίες υδρογόνου. Το σύστημα φόρτισης Megawatt (MCS), το οποίο επιτρέπει την αποτελεσματική φόρτιση βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, αποτελεί κεντρικό στοιχείο. Επιπλέον, ο αριθμός των κατασκευαστών βαν και μπαταριών έχει αυξηθεί σημαντικά. Στην IAA Transportation εκπροσωπούνται επίσης κατασκευαστές ποδηλάτων φορτίου, παραγωγοί υδρογόνου, εταιρείες λογισμικού και τεχνολογίας. Το ποικίλο μείγμα εκθετών αντικατοπτρίζει ξεκάθαρα την πολύπλευρη φύση του κλάδου μεταφορών και logistics.

Στο επίκεντρο της φετινής IAA Transportation 2024 είναι τα test drives, που θα προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν τα τελευταία επαγγελματικά οχήματα από πάνω από είκοσι κατασκευαστές σε ρεαλιστικά σενάρια οδήγησης. Αυτά τα test drives παρέχουν μια πρακτική επίδειξη των επιδόσεων και της ευελιξίας των σύγχρονων τεχνολογιών μετάδοσης κίνησης, ειδικά στον τομέα των ηλεκτρικών και υδρογονοκίνητων οχημάτων. «Οι καινοτομίες είναι επιτυχημένες μόνο όταν αγκαλιάζονται από την κοινωνία. Τα test drives της IAA είναι μια μοναδική παγκόσμια ευκαιρία να βιώσετε την ηλεκτροκίνηση στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων. Πιστεύουμε ότι οι εμπειρίες και τα συναφή συναισθήματα αποτελούν βασικό παράγοντα για την αποδοχή νέων λύσεων μετάδοσης κίνησης από τους τελικούς πελάτες», δήλωσε η Hildegard Müller, Πρόεδρος της VDA.

Η IAA Transportation 2024 θα ξεκινήσει με την απονομή των φημισμένων βραβείων «Stars of the Year». Στις 16 Σεπτεμβρίου, την ειδική ημέρα τύπου, βραβεία του κλάδου όπως “Διεθνές φορτηγό της χρονιάς”, “Διεθνές λεωφορείο της χρονιάς”, “Διεθνές φορτηγό της χρονιάς”, “Διεθνές ρυμουλκούμενο της χρονιάς” και ” Βραβείο καινοτομίας φορτηγών» θα απονεμηθούν για εξαιρετικές καινοτομίες και επιτεύγματα στον κλάδο επαγγελματικών οχημάτων.

Ένα άλλο βασικό συστατικό της IAA Transportation 2024 είναι το Συνέδριο που συγκεντρώνει διεθνείς εμπειρογνώμονες και ηγέτες του κλάδου για να συζητήσουν τα πιεστικά ερωτήματα σχετικά με το μέλλον των μεταφορών. Στην Κεντρική Σκηνή αναμένονται πολυάριθμοι ηγέτες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των Martin Daum (Πρόεδρος ΔΣ Daimler Truck Holding AG), Arnd Franz (CEO Mahle), Dr. Stefan Hartung (Πρόεδρος ΔΣ Robert Bosch GmbH), Dr. Holger Klein (Πρόεδρος ΔΣ ZF Group), Kim Kohlmeyer (Manager E-Mobility, Transport & Environment), Olof Persson (CEO Iveco Group), Dan Priestley (Senior Manager, Semi Truck Engineering Tesla), Karin Rådström (CEO Mercedes-Benz Trucks), Peter Schäfer (EVP & CSO Automotive στην Infineon Technologies), Harald Seidel (Πρόεδρος DAF Trucks N.V.), Sara Schiffer (Γενική Διευθύντρια hylane) και Andreas Schmitz (CEO Schmitz Cargobull). Θα συμμετάσχουν επίσης πολλοί πολιτικοί, μεταξύ των οποίων ο Robert Habeck (Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων και Δράσης για το Κλίμα), ο Dr. Volker Wissing (Ομοσπονδιακός Υπουργός Digital και Μεταφορών) και Daniela Kluckert (κοινοβουλευτική υφυπουργός στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Digital και Μεταφορών).

Προηγούμενο άρθροΝέα προσθήκη από την Volkswagen στα plug-in υβριδικά LCV
Επόμενο άρθροAyvens Mobility Guide 2024