Σε πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης του «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών εντάχθηκε ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου σχετικά με την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων του Δήμου με προϋπολογισμό 401.000 ευρώ.

Η απόφαση εγκρίθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, με το έργο να περιλαμβάνει την προμήθεια επτά ηλεκτρικών οχημάτων για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου και δέκα σημείων φόρτισης αυτών.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος θα προμηθευτεί ένα ηλεκτρικό ανατρεπόμενο όχημα, ένα ηλεκτρικό όχημα αποφρακτικό, δύο ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα, ένα ηλεκτρικό VAN κινητό συνεργείο και δύο οχήματα μεταφοράς προσωπικού έως 8 ατόμων.

Ως πολύ σημαντική χαρακτήρισε την ένταξη της ηλεκτροκίνησης στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης, επισημαίνοντας πως: «… με την προμήθεια τον ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε τα γερασμένα οχήματά του Δήμου μας τα οποία έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 19 έτη, με νέα, ασφαλή, σύγχρονα και φιλικά για το περιβάλλον. Έτσι η δομή “Βοήθεια στο σπίτι”, οι τεχνικές αλλά και οι λοιπές υπηρεσίες του Δήμου θα κινούνται, οικονομικά και με ασφάλεια με τα νέα αυτοκίνητα».

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη, παρακολουθεί στενά τις τεχνολογικές εξελίξεις αναφορικά και με την κίνηση, ένας τομέας όπου -όπως είπε «θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια ο ηλεκτρισμός και τα αυτοκίνητα υδρογόνου».

ΑΠΕ/ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΟι βελτιώσεις στις νέες 22YM CRF250R και CRF250RX
Επόμενο άρθροΕνισχύεται με 80 οχήματα ο στόλος του ΟΑΣΘ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here