Αν και ακούγεται πως ολοκληρώθηκε η συμφωνία για την εξαγορά της Sixt/Lion Rental του ομίλου Θεοχαράκη, από αντιπροσωπεία συμφερόντων γνωστής οικογένειας του βιομηχανικού χώρου, η αλήθεια είναι πως τα δύο μέρη βρίσκονται ακόμη σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις, που αναμένεται να καταλήξουν σε συμφωνία τον επόμενο μήνα.

Η εταιρεία βρίσκεται στην τρίτη θέση στην ελληνική αγορά (μετά την AVIS και την Hertz Autohellas) και παρά τα προβλήματα δανεισμού και ζημιών που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην πώληση των µεταχειρισµένων αυτοκινήτων, έχει πολύ καλές προοπτικές.  Η εταιρεία προχώρησε τα τελευταία χρόνια για λόγους ρευστότητας, στην πολιτική εκποίησης µέσω χονδρικών πωλήσεων του µη απαραίτητου για τις λειτουργικές ανάγκες της εταιρείας στόλου, λαµβανοµένης υπόψη της οικονοµικής δυσπραγίας της αγοράς. Η αύξηση του κόστους πωλήσεων κατά 8,44% το 2016 σε σχέση µε την προηγούµενη χρήση, είχε σαν αποτέλεσµα την µείωση του αποτελέσµατος από την ενοικίαση αυτοκινήτων.

Οι ζηµίες της χρήσης 2016 ανήλθαν στο ποσό των 22.234 χιλ. ευρώ. Έτσι η εταιρεία παρουσίασε στα αποτελέσματα του2016 συσσωρευµένες ζηµιές 75, 5 εκατ. ευρώ. Πάντως, η πραγµατική εικόνα της θέσης της εταιρείας είναι σαφώς καλύτερη από ότι εµφανίζεται στον Ισολογισµό µε δεδοµένη την φήµη και πελατεία της.  H Sixt/Lion Rental A.E. ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1998 και ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Ιανουάριο του 1999. Σήμερα στο δίκτυο της εταιρείας περιλαμβάνονται 39 υποκαταστήματα. Λόγω της καλής πορείας του τουρισμού στη χώρα μας, αναμένεται σηµαντική αύξηση στα έσοδα από βραχυχρόνιες κυρίως µισθώσεις.

Προηγούμενο άρθροΗ Hyundai στην αγορά των EV με το Kona SUV
Επόμενο άρθροΗ Volkswagen σε συνομιλίες με τη Waymo