Η κλιματική αλλαγή, με τις επιπτώσεις της να γίνονται ήδη αισθητές σε ολόκληρο τον πλανήτη, καθιστά πλέον επιτακτική τη σημαντική μείωση των εκπομπών CO2 και εν γένει των ατμοσφαιρικών ρύπων που συγκαταλέγονται στις βασικές αιτίες αυτής της αλλαγής. Έτσι, είτε επιλέγετε το leasing αυτοκινήτου για τον εταιρικό σας στόλο, είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας ή ιδιώτης, ίσως ήδη προβληματίζεστε, ενδιαφέρεστε και ευαισθητοποιείστε για το περιβάλλον τόσο ώστε να σκεφτείτε προς την κατεύθυνση των Ultra Low Emission Vehicles – δηλαδή τα αυτοκίνητα εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών ρύπων.

Τα καλά νέα είναι ότι η λίστα των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών που έχουν κάνει στροφή σε αυτή την κατηγορία όλο και μεγαλώνει: Nissan, Renault, Hyundai, Peugeot, Toyota, Mitsubishi, Kia, Volkswagen, BMW, Tesla… τρέχουν με χίλια στον τομέα αυτό. Οι κατασκευαστές αντιμετωπίζουν πλέον τα ηλεκτροκίνητα και τα αυτοκίνητα υδρογόνου απλώς ως άλλη μία επιλογή κινητήρα, παράλληλα με αυτούς του πετρελαίου και του diesel, ενώ αναμένεται να έχουμε ακόμη πιο εξελιγμένα “πράσινα” αυτοκίνητα σε λίγα χρόνια.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα αυτοκίνητα εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών ρύπων όλο και αυξάνονται, γεγονός που «επιβάλλει», φυσικά, και την βελτιστοποίηση των απαραίτητων υποδομών. Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν ήδη 3.382 σημεία όπου μπορεί κάποιος να φορτίσει το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο (αν βέβαια το φορτίσει κανείς κατά τη διάρκεια της νύχτας στο σπίτι του, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα χρειαστεί καν να τα χρησιμοποιήσει!).

Στην Ελλάδα, όμως, τα πράγματα βρίσκονται σε εμβρυικό στάδιο: “Τα ευχάριστα νέα είναι ότι τα ηλεκτρικά οχήματα αποτελούν σήμερα μια οικονομικά ανταγωνιστική επιλογή για τους οδηγούς σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό όμως δεν συμβαίνει παντού, και η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών που πρέπει να μειώσουν αυτό το χάσμα…Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής και όλοι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να υιοθετήσουν λύσεις που συμβάλουν στην βιωσιμότητα”, δήλωσε σχετικά ο Κωνσταντίνος Πετρούτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της LeasePlan Hellas, η οποία επικεντρώνεται στο «what’s next» της μετακίνησης και του leasing. Έχοντας ευαισθητοποιηθεί για την προστασία του περιβάλλοντος και με στόχο τις μηδενικές εκπομπές ρύπων ως το 2030, η LeasePlan έχει μάλιστα δεσμευτεί να επιταχύνει τη διάδοση χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων στους εταιρικούς στόλους, καθώς σήμερα παγκοσμίως περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα στους δρόμους ανήκουν σε εταιρίες.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι διαθέτει ήδη υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα για leasing, δίνοντας την επιλογή σε όποιον ενδιαφέρεται, να οδηγήσει τους τέσσερις τροχούς του μέλλοντος!

Τελικά, “Όταν δεν σου ανήκει τίποτα, είσαι ελεύθερος να έχεις τα πάντα” – ακόμη και ένα πρωτοποριακό, “πράσινο” αυτοκίνητο που… “τρέχει” για το καλό του πλανήτη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το leasing, επισκεφτείτε το www.leaseplan.gr όπου θα ενημερωθείτε επίσης για τα Special Deals που συνεχώς ανανεώνονται αλλά και για τις επετειακές προτάσεις για τα 15 χρόνια λειτουργίας της LeasePlan στην Ελλάδα!

Προηγούμενο άρθροH UberBus στο Κάιρο
Επόμενο άρθροΗ Audi θα επενδύσει 14 δισ. ευρώ σε ηλεκτρική κινητικότητα, ψηφιοποίηση και αυτόνομη οδήγηση