Το Porsche Vision 357 Concept, σχεδιάστηκε από την Style Porsche Team εκφράζοντας τις τάσεις της μελλοντικής σχεδιαστικής φιλοσοφίας της μάρκας.

Πριν από 75 χρόνια, στις 8 Ιουνίου 1948, το μοντέλο 356 Νο. 1 Roadster έγινε το πρώτο αυτοκίνητο που έφερε το όνομα Porsche.

Η Porsche ξεκινά τώρα την επετειακή της χρονιά αποκαλύπτοντας την Porsche Vision 357, ένα καινοτομικό μοντέλο το οποίο είναι μια προσπάθεια συνδυασμού του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος με συνοχή, με αναλογίες που θυμίζουν το ιστορικό αρχέτυπο και λεπτομέρειες που απεικονίζουν την προοπτική για το μέλλον.

Η Porsche 356 ήταν το όνειρο του Ferry Porsche για ένα σπορ αυτοκίνητο

Ο Ferdinand Anton Ernst Porsche (19 Σεπτεμβρίου 1909 – 27 Μαρτίου 1998), κυρίως γνωστός ως Ferry Porsche, ήταν Αυστρογερμανός τεχνικός σχεδιαστής αυτοκινήτων και επιχειρηματίας. Κατείχε την Porsche AG στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Ο πατέρας του, Ferdinand Porsche Sr., ήταν επίσης διάσημος μηχανικός αυτοκινήτων και ιδρυτής της Volkswagen και της Porsche. Ο ανιψιός του, Ferdinand Piëch, ήταν ο επί μακρόν πρόεδρος του Ομίλου Volkswagen και ο γιος του, Ferdinand Alexander Porsche, συμμετείχε στο σχεδιασμό της 911.

Η ζωή του Ferry Porsche ήταν στενά συνδεδεμένη με αυτή του πατέρα του, Ferdinand Porsche Sr., ο οποίος άρχισε να μοιράζεται τις γνώσεις του στη μηχανολογία ήδη από την παιδική του ηλικία. Με τον πατέρα του άνοιξε ένα γραφείο σχεδιασμού αυτοκινήτων στη Στουτγάρδη το 1931.

Το Volkswagen Beetle σχεδιάστηκε από τον Ferdinand Porsche Sr. και μια ομάδα μηχανικών, συμπεριλαμβανομένης της Ferry Porsche.

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ ο πατέρας του παρέμενε φυλακισμένος στη Γαλλία κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, ο Ferry Porsche διηύθυνε την εταιρεία τους. Με τη βοήθεια της μεταπολεμικής επιχείρησης Volkswagen, δημιούργησε τα πρώτα αυτοκίνητα που συνδέθηκαν με την εταιρεία. Παρά τις πολιτικοοικονομικές αντιξοότητες των μεταπολεμικών χρόνων, η εταιρεία κατασκεύαζε αυτοκίνητα και τελικά, έγινε ένας μεγάλος κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων.

Η Porsche, είναι γερμανική εταιρεία κατασκευής σπορ πολυτελών επιβατικών αυτοκινήτων. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στο προάστιο Τσούφενχαουζεν της Στουτγκάρδης. Ιδρυτής της, το 1931, ήταν ο Ferdinand Porsche.

Από το 2009, η Porsche AG είναι μέλος του Ομίλου Volkswagen και δεν θα πρέπει να συγχέεται με την εισηγμένη Porsche SE, η οποία κατέχει μερίδιο στη Volkswagen.

Ο Ferdinand Porsche ίδρυσε την εταιρεία με την επωνυμία «Dr. Ing. Hc F. Porsche GmbH» το 1931, με τα κεντρικά της γραφεία στην Kronenstrasse 24, στο κέντρο της Στουτγκάρδης. Αρχικά, η εταιρεία προσέφερε έργα ανάπτυξης της αυτοκινητοβιομηχανίας και συμβουλευτικές υπηρεσίες, αλλά δεν είχε κατασκευάσει κανένα αυτοκίνητο υπό την επωνυμία της. Μία από τις πρώτες αποστολές που ανέλαβε η νέα εταιρεία ήταν με εντολή από τον Αδόλφο Χίτλερ, να σχεδιάσει ένα αυτοκίνητο για το λαό, το οποίο κατά συνέπεια έγινε γνωστό ως «Volkswagen» (αυτοκίνητο του λαού). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τo Volkswagen Type 1, κοινώς Σκαραβαίος, να γίνει ένα από τα πιο επιτυχημένα σχέδια αυτοκινήτων όλων των εποχών. Το πρώτο μοντέλο υπό την επωνυμία της Porsche, η Porsche 64, αναπτύχθηκε το 1939, χρησιμοποιώντας πολλά στοιχεία από το Volkswagen Type 1.

Το Porsche Vision 357 Concept

Το Porsche Vision 357 Concept σχεδιάστηκε από την Style Porsche Team εκφράζονταςτις τάσεις της μελλοντικής σχεδιαστικής φιλοσοφίας της φίρμας.

Κατασκευασμένη στην τεχνολογική πλατφόρμα της 718 Cayman GT4 RS των 500 ίππων, η Porsche Vision 357 υπόσχεται εξαιρετικές επιδόσεις που αναλογούν ένα σπορ αυτοκίνητο.

Το φαρδύ μετατρόχιο ενισχύει την οδηγική ευστάθεια. Οι τροχοί 20 ιντσών είναι κατασκευασμένοι από μαγνήσιο και είναι εξοπλισμένοι με αεροδυναμικες κεφαλές από ανθρακονήματα και κεντρικές κλειδαριές.

Η βάση για τα βιώσιμα υλικά παρέχεται από το λινάρι ίνες από τη γεωργία. Αντί για παραδοσιακούς εξωτερικούς καθρέφτες, η μελέτη σχεδίασης είναι εξοπλισμένη με κάμερες στην άκρη της οροφής.

Ο ατμοσφαιρικός εξακύλινδρος κινητήρας boxer παράγει 500 ίππους από τέσσερα λίτρα κυβισμού. Ο μεσαίος κινητήρας υψηλής ταχύτητας θα σχεδιαστεί για να λειτουργεί με ηλεκτρονικά καύσιμα.

ΑΠΕ/ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροEurolife FFH: Ασφάλιση ηλεκτροκίνητων οχημάτων
Επόμενο άρθροΟ Koji Sato διαδέχεται τον Akio Toyoda στην Toyota