H Porsche Mission X, ένα ακόμα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τη μάρκα, πρωτοπαρουσιάστηκε στις 8 Ιουνίου 2023, παραμονή των εγκαινίων της έκθεσης «75 Years of Porsche Sports Cars», στο Μουσείο Porsche της Stuttgart-Zuffenhausen.

Μια ιδιαίτερη ημερομηνία: Πριν από 75 χρόνια, στις 8 Ιουνίου 1948, το 356 «Υπ’ αριθ. 1» Roadster υπήρξε το πρώτο αυτοκίνητο με την ονομασία Porsche που έλαβε άδεια λειτουργίας. Έτσι γεννήθηκε αυτή η μάρκα σπορ αυτοκινήτων.

Στην Porsche, τα καινοτόμα πρότυπα αυτοκίνητα έθεταν ανέκαθεν τις βάσεις για το μέλλον. Η εταιρεία συνεχίζει την παράδοση με το πρόσφατο πρότυπο. Το Mission X είναι ένα εντυπωσιακό υπεραυτοκίνητο, με πόρτες τύπου Le Mans, που ανοίγουν προς τα πάνω και ηλεκτρικό σύστημα κίνησης υψηλών επιδόσεων.

«Η Porsche Mission X αποτελεί φάρο τεχνολογίας για τα σπορ αυτοκίνητα του μέλλοντος. Συνεχίζει την παράδοση των εμβληματικών σπορ αυτοκινήτων των περασμένων δεκαετιών. Όπως οι 959, Carrera GT και 918 Spyder πριν από αυτό, το Mission X προωθεί την εξέλιξη μελλοντικών πρότυπων οχημάτων», ανέφερε ο Oliver Blume, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Porsche AG. «Το να τολμάς να ονειρεύεσαι και τα ονειρεμένα αυτοκίνητα αποτελούν για εμάς τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: Η Porsche παρέμεινε Porsche αλλάζοντας συνεχώς».

Η Porsche αναφέρει πως το Mission X διαθέτει «ηλεκτρικό σύστημα κίνησης εξαιρετικά υψηλών επιδόσεων», αλλά παρόλο που δεν δίνει τεχνικές προδιαγραφές, μας δίνει μια ιδέα του προϊόντος. Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου επιδιώκει:

  • Να είναι το ταχύτερο νόμιμο όχημα δρόμου στο Nürburgring Nordschleife
  • Να διαθέτει σχέση ισχύος – βάρους περίπου ενός ίππου ανά 2,2 λίβρες
  • Να αποδίδει ισχύ πολύ μεγαλύτερη της 911 GT3 RS
  • Να διαθέτει σημαντικά βελτιωμένη απόδοση φόρτισης με το σύστημα 900 volt και περίπου δύο φορές ταχύτερη της Taycan Turbo S
Προηγούμενο άρθροEuro NCAP: Συστήματα υποβοηθούμενης οδήγησης
Επόμενο άρθροΤο LG MyCar Alarm στα μοντέλα της της KG