Oliver Blume, Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής της Porsche AG, Lutz Meschke, Αναπλ. Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής και μέλος της υπεύθυνος για τα οικονομικά και το IT, μπροστά στην 911 Targa 4 GTS

Η Porsche επιδιώκει ανάπτυξη στην πολυτελή κατηγορία και για το 2022 έσοδα της τάξης των 38 έως 39 δισ. ευρώ περίπου.

Από θέση ισχύος, η Porsche συνεχίζει να ευδοκιμεί: Ο κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων με έδρα τη Στουτγάρδη επωφελείται από τις παγκόσμιες τάσεις ζήτησης για αποκλειστικά και ηλεκτροκίνητα πολυτελή οχήματα.

Ταυτοχρόνως, συνεχίζει να εστιάσει σε υψηλής ποιότητας αποκλειστικά προϊόντα, ηλεκτροκίνηση και βιωσιμότητα, συνδυάζοντας την πλούσια παράδοση και το DNA του μηχανοκίνητου αθλητισμού με το μέλλον, επαναπροσδιορίζοντας την σύγχρονη πολυτέλεια.

“Η Porsche είναι παγκόσμια και εμβληματική μάρκα πολυτελείας. Διαθέτουμε 100% σπορ αυτοκίνητα και 100% πολυτέλεια”, δήλωσε ο Oliver Blume, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Porsche AG, κατά την Ημέρα Κεφαλαιαγοράς για τους αναλυτές, που πραγματοποιήθηκε ενόψει της επερχόμενης αρχικής δημόσιας προσφοράς της – στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας, στο Weissach. “Ως αποκλειστικός κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων και εκμεταλλευόμενοι την οικονομία κλίμακας από τη συνεργασία μας με το Volkswagen Group, βρισκόμαστε στο επίκεντρο του κλάδου πολυτελών αυτοκινήτων. Αυτό μας παρέχει ευκαιρίες ανάπτυξης”.

Με πάθος για τη σχεδίαση, τις επιδόσεις και την υψηλή ποιότητα, η Porsche εκπληρώνει τα όνειρα των οπαδών σπορ αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο περισσότερο από ποτέ, αναφέρει. Ο Blume ανακοίνωσε επέκταση της γκάμας προϊόντων: “Σκοπεύουμε να προσθέσουμε νέο πολυτελές, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο SUV στο ελκυστικό μας χαρτοφυλάκιο, το οποίο θα παραχθεί στην Λειψία. Αυτό θα επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία μας στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων Στοχεύουμε συγκεκριμένα στην κατηγορία υψηλότερου περιθωρίου κέρδους και στην αξιοποίηση νέων ευκαιριών πωλήσεων”.

Για το τρέχον οικονομικό έτος 2022, ο Lutz Meschke, Αναπληρωτής Πρόεδρος και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, αρμόδιος για τα Οικονομικά και την Πληροφορική, δίνει μια φιλόδοξη προοπτική: η Porsche στοχεύει έσοδα περίπου 38 έως 39 δισ. ευρώ και απόδοση πωλήσεων περίπου 17% – 18%. Αυτό βασίζεται στην προσδοκία για συνεχείς ευνοϊκές εξελίξεις στα νομίσματα. Επιπλέον, οι προοπτικές υπόκεινται σε υποθέσεις που περιλαμβάνουν μη επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών ή περαιτέρω διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Η Porsche έχει θέσει περαιτέρω τη μακροπρόθεσμη φιλοδοξία της να επιτύχει απόδοση πωλήσεων άνω του 20%. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία θα ήθελε να εδραιώσει τη θέση της ως μία από τις πιο κερδοφόρες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο. “Πέρα από τους μεσοπρόθεσμους στόχους μας, στοχεύουμε σε περαιτέρω ανοδικές δυνατότητες, ειδικά όταν πρόκειται για το επίπεδο κερδοφορίας μας. Η Porsche μπορεί να κοιτάξει το μέλλον με αισιοδοξία από μια εντυπωσιακή θέση πολυτελείας”, τόνισε ο κ. Meschke.

Η Porsche, όπως και οι άλλες εταιρείες, αντιμετώπισε προβλήματα εφοδιαστικής αλυσίδας τα τελευταία τρία χρόνια λόγω, π.χ., της πανδημίας Covid-19, της έλλειψης ημιαγωγών και του πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Porsche επωφελήθηκε σημαντικά από την ισχυρή της σχέση στο Volkswagen Group, τις μακροχρόνιες σχέσεις της με τους προμηθευτές της και, το πιο σημαντικό, τον υψηλό βαθμό ευελιξίας και την ικανότητά της να προσαρμόζεται σε δύσκολες καταστάσεις. “Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις, ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε και να προσαρμοστούμε όπως απαιτείται, πρόσθεσε ο κ. Meschke.

Προηγούμενο άρθροΗ Ford δοκιμάζει ρομποτικό σταθμό φόρτισης
Επόμενο άρθροΤύποι καυσίμων νέων αυτοκινήτων το δεύτερο τρίμηνο 2022