Polestar Precept

Η Polestar, συγκέντρωσε 550 εκατ. δολάρια ΗΠΑ από ομάδα μακροχρόνιων επενδυτών. Η ιδιωτική τοποθέτηση πρόσφατα εκδοθεισών μετοχών σηματοδοτεί την πρώτη φορά που εξωτερικοί επενδυτές υποστηρίζουν τα προϊόντα, τη μάρκα, τη βιομηχανική ικανότητα, τις οικονομικές φιλοδοξίες και το υψηλό αναπτυξιακό δυναμικό της Polestar.

Οι νέες επενδύσεις πραγματοποιούνται ενώ η παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναπτύσσεται έντονα, με τους καταναλωτές ολοένα και πιο διατεθιμένους να συνδυάσουν την ηλεκτρική κινητικότητα με τις περιβαλλοντικές προσδοκίες τους. Παράλληλα, η τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξελίσσεται και γίνεται πιο οικονομική, καθιστώντας εφικτή τη μαζική υιοθέτηση EV από τους καταναλωτές.

Αυτοί οι παράγοντες οδήγησαν την Polestar στην προσέλκυση σημαντικού ενδιαφέροντος εκ μέρους εξωτερικών επενδυτών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων συγκέντρωσης κεφαλαίων. Η Polestar επιβεβαιώνει επίσης ότι βρίσκεται σε συνεχιζόμενες συζητήσεις με παγκόσμιους επενδυτές για πιθανή πρόσθετη συγκέντρωση κεφαλαίων. Πλήρεις οικονομικές λεπτομέρειες της συναλλαγής δεν αποκαλύφθηκαν σε αυτό το στάδιο.

Η ομάδα επενδυτών καθοδηγείται από την Σύμπραξη Chongqing Chengxing Equity Investment Fund, την Zibo Financial Holding και τη Zibo Hightech Industrial Investment. Έχει προσχωρήσει και η SK Inc., παγκόσμιος όμιλος της Νότιας Κορέας και μια σειρά άλλων επενδυτών.

Η νέα επένδυση προετοιμάζει τη μελλοντική ανάπτυξη, διαφοροποιώντας τη δομή χρηματοδότησης της Polestar. Εμβαθύνει το σύνολο των διαθέσιμων πόρων προς επιτάχυνση της ανάπτυξης προϊόντων και τεχνολογικών δυνατοτήτων πριν την κυκλοφορία πρωτοποριακών αυτοκινήτων τα επόμενα χρόνια.

Από το λανσάρισμα της μάρκας τον Οκτώβριο του 2017, η Polestar ανέπτυξε τη δική της υψηλής ποιότητας μονάδα παραγωγής στην Κίνα, δημιούργησε μια παγκόσμια δραστηριότητα πωλήσεων και διανομής και λανσάρισε με επιτυχία δύο οχήματα, το Polestar 1 και το Polestar 2, με εξαιρετικά θετικά σχόλια πελατών και κριτικές μέσων.

«Οι νέοι επενδυτές μας αναγνωρίζουν πως η Polestar προσφέρει έναν γοητευτικό συνδυασμό αναγνωρισμένης βιομηχανικής και τεχνολογικής ικανότητας παράλληλα με ένα εξαιρετικό δυναμικό ανάπτυξης, κατά τη μετάβαση της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας στην ηλεκτροκίνηση», δήλωσε ο Thomas Ingenlath, CEO της Polestar.

Φωτογραφία: Polestar

Προηγούμενο άρθροToyota Motor Europe: Μερίδιο 6,6% το Α’ τρίμηνο
Επόμενο άρθροΗ Dongfeng Peugeot στην Auto Shanghai 2021