PMI: στόλος ουδέτερου άνθρακα έως το 2030
Από αριστερά: Nikola Vuckovic, Ramón Cano και Huub Smeets της PMI 

Στόχος της PMI ο παγκόσμιος στόλος ουδέτερου άνθρακα έως το 2030, σύμφωνα με σχετικό σχέδιο τριών φάσεων για τη λειτουργία της εταιρείας.

Η Philip Morris International (PMI) ανακοίνωσε το σχέδιο μετάβασης σε χαμηλές εκπομπές άνθρακα, στο οποίο περιγράφεται λεπτομερώς ο οδικός χάρτης παραγωγής και λειτουργίας στόλου χωρίς άνθρακα.

Το σχέδιο ορίζει ως ημερομηνία ουδέτερου άνθρακα των άμεσων δραστηριοτήτων το 2025 και ολόκληρης της αλυσίδας αξίας το 2040. Οι κύριοι προμηθευτές της PMI θα υιοθετήσουν επίσης στόχους βάσει επιστημονικών δεδομένων (SBT) για να τηρήσουν το όριο 1,5°C της Συμφωνίας του Παρισιού.

Το σχέδιο τριών φάσεων της PMI περιλαμβάνει μείωση αερίων θερμοκηπίου μέσω βελτιστοποίησης της απόδοσης και μείωσης της κατανάλωσης, μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με ταυτόχρονη μείωση των ορυκτών καυσίμων και αντιστάθμιση των αναπόφευκτων εκπομπών με φυσικές λύσεις και πιστώσεις άνθρακα υψηλής ποιότητας.

Η PMI δημιούργησε το Χαρτοφυλάκιο Επενδύσεων για το Κλίμα (PCI) για να διασφαλίσει τη διαφάνεια των διαδικασιών απανθρακοποίησης του οδικού χάρτη και τη διαχείριση και κατανομή του προϋπολογισμού κλιματικών λύσεων.

Τα εργοστάσια της PMI θα επικεντρωθούν σε λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας

Η PMI περιγράφει δύο κύρια προγράμματα μείωσης άνθρακα στις άμεσες δραστηριότητές της.

Το πρόγραμμα D4Zero στοχεύει στην ενσωμάτωση προσπαθειών μείωσης άνθρακα σε όλα τα εργοστάσια μέσω βιομηχανικών και κατασκευαστικών λύσεων, εφαρμόζοντας παράλληλα νέες ιδέες, όπως το Zero Loss Mindset, για την εφαρμογή νέου προγράμματος αλλαγής συμπεριφοράς για την προώθηση νέων ιδεών και την εξάλειψη απωλειών από τη διαδικασία.

Το δεύτερο πρόγραμμα, Zero-Carbon Technology (ZCT), στοχεύει στην αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις διαδικασίες παραγωγής, αναπτύσσοντας παράλληλα τις ικανότητες δέσμευσης άνθρακα. Η PMI σχεδιάζει να προσφέρει στους κύριους προμηθευτές της αυτή τη γνώση και προσέγγιση.

Νέα στρατηγική συστημάτων κίνησης για τον στόλο της PMI

Η PMI έχει επικαιροποιήσει τη στρατηγική για τον παγκόσμιο στόλο της, η οποία πλέον στοχεύει ξεκάθαρα στη «μετάβαση σε έναν ασφαλέστερο στόλο χωρίς αιθάλη» με νέους φιλόδοξους στόχους.

Όπως κάθε πρωτοβουλία της PMI, η στρατηγική στόλου επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: την ασφάλεια, τη βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα. Η ασφάλεια οδηγών και επιβατών, η υιοθέτηση φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων στόλου και η επιλογή οχημάτων που ταιριάζουν καλύτερα στην αξία του στόλου της αποτελούν τον πυρήνα αυτών των πυλώνων.

Η νέα στρατηγική, που συντάχθηκε από τον Διευθυντή Διεθνούς Στόλου και Μετακινήσεων (Global Fleet and Travel Manager), Huub Smeets, τον επικεφαλής του Fleet Centre of Excellence, Ramón Cano και τον Ανώτερο Διευθυντή Διεθνούς Αγοράς και Ασφάλειας Στόλου (Senior Manager Global Market & Fleet Safety), Nikola Vuckovix, δίνει προτεραιότητα στο leasing υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στη χρήση αποτελεσματικότερων τρόπων μεταφοράς για τη μείωση των εκπομπών CO2. Για να αντικαταστήσει τα αυτοκίνητα ορυκτών καυσίμων του τεράστιου στόλου 23.000 οχημάτων της, η PMI θα επενδύσει στην ανανέωση συμβολαίων leasing, με στόχο ο στόλος της να διαθέτει πάνω από 30% αυτοκίνητα PHEV ή BEV έως το 2024. Ο μετασχηματισμός θα ξεκινήσει στην Ευρώπη και θα εξαπλωθεί παγκοσμίως τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τη νέα στρατηγική, η PMI σκοπεύει το 35% του στόλου της να είναι ουδέτερο άνθρακα έως το 2025 και παγκόσμιο στόλο ουδέτερο άνθρακα έως το 2030.

 

Προηγούμενο άρθροTo Volvo Group στον First Movers Coalition
Επόμενο άρθροAudi: Επιστροφή (στο Zwickau) στις ρίζες