Ως το πιο όμορφο Hypercar της χρονιάς βραβεύθηκε το Peugeot 9X8 στο 37ο Festival Automobile International (Διεθνές Φεστιβάλ Αυτοκινήτου).

Το Peugeot 9X8 Hypercar αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του 2021 και γοήτευσε την κριτική επιτροπή του Festival Automobile International όπως επίσης και τους λάτρεις του σχεδιασμού αυτοκινήτων. «Είμαι πολύ περήφανος που κέρδισα αυτό το βραβείο, το οποίο αποτελεί αναγνώριση της δουλειάς των ομάδων σχεδιασμού Design and Peugeot Sport, οι οποίες συνεργάστηκαν σε αυτό το έργο», δήλωσε ο Matthias Hossann, Διευθυντής Σχεδιασμού της Peugeot. Επιπλέον, πρόσθεσε πως «η ποιότητα της διαδραστικότητας με την ομάδα Peugeot Sport ήταν εξαιρετική, τόσο σε τεχνικό όσο και σε ανθρώπινο επίπεδο».

Το Peugeot 9X8, μια ολοκαίνουργια γενιά αγωνιστικού αυτοκινήτου, που πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA (World Endurance Championship – WEC) το 2022, ενσωματώνει όλους τους σύγχρονους αισθητικούς κώδικες που συνδέονται με τη μάρκα Peugeot: στάση αιλουροειδούς, ρευστές γραμμές που ενισχύονται από στοιχεία σπορ, κομψές και δομημένες πλευρές, όπως επίσης και τις χαρακτηριστικές φωτεινές «νυχιές» του Λιονταριού. Το Peugeot 9X8 προκαλεί συγκίνηση και ενσαρκώνει την ταχύτητα, είναι ήδη ένα εμβληματικό αντικείμενο, μια αισθητική και τεχνική επανάσταση και μια απόλυτη σχεδιαστική περιπέτεια.

Το εσωτερικό του Peugeot 9X8, σήμα κατατεθέν της σχεδιαστικής τεχνογνωσίας της Peugeot, ενσωματώνει το συγκεκριμένο i-Cockpit concept της μάρκας. Όπως και με ένα project οχήματος παραγωγής, έχει δοθεί η ίδια υψηλού επιπέδου προσοχή στον σχεδιασμό τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού του αυτοκινήτου. Το cockpit του Peugeot 9X8 έχει δημιουργηθεί στο σύνολό του για να προσφέρει στους οδηγούς μια πιο εργονομική και διαισθητική εμπειρία.

Κάθε χρόνο, το Grands Prix du Festival Automobile International επιβραβεύει τα πιο όμορφα επιτεύγματα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο αρχιτέκτονας Jean-Michel Wilmotte προεδρεύει μιας κριτικής επιτροπής ειδικών από τον κόσμο του αυτοκινήτου, της μόδας, του πολιτισμού, του σχεδιασμού και των μέσων ενημέρωσης.

Προηγούμενο άρθροVolkswagen: παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά
Επόμενο άρθροAlliance 2030: Renault – Nissan- Mitsubishi