Πέντε σημαντικές καινοτομίες της Valeo για καθαρότερη, ασφαλέστερη, πιο αυτόνομη και πιο συνδεδεμένη κινητικότητα, θα παρουσιαστούν στην CES 2022 στο Λας Βέγκας.

Η Valeo θα παρουσιάσει πέντε σημαντικές καινοτομίες που μετατρέπουν και διαμορφώνουν καθαρότερη, ασφαλέστερη, πιο αυτόνομη και πιο συνδεδεμένη κινητικότητα, στην επόμενη τεχνολογική έκθεση CES 2022, που θα πραγματοποιηθεί στο Λας Βέγκας από τις 5 έως τις 8 Ιανουαρίου. Ο κλάδος αντιμετωπίζει τέτοιον συνδυασμό αναταράξεων ταυτοχρόνως για πρώτη φορά– αλλά η Valeo είναι προετοιμασμένη.

Ως παγκόσμιος ηγέτης στην ηλεκτροκίνηση οχημάτων, η Valeo έχει αναπτύξει τεχνολογίες, για μικρά αστικά οχήματα, έως αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, όπως το Mercedes-Benz EQS, το οποίο θα εκτεθεί στο περίπτερό της. Το όχημα της ηλεκτροκίνητης γκάμας premium της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι εξοπλισμένο με σύστημα Valeo-Siemens eAutomotive. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης αποτελείται από δύο κινητήρες (ο οπίσθιος ηλεκτροκινητήρας αποδίδει ισχύ 300 kW, ο εμπρόσθιος 170 kW), τον μετατροπέα (εγκέφαλο του συστήματος) και τον μειωτήρα (αντίστοιχο του κιβωτίου ταχυτήτων).

Στην CES 2022, η Valeo θα παρουσιάσει μια αμιγώς ηλεκτρική μοτοσυκλέτα 48V. Η εταιρεία είναι πρωτοπόρος και παγκόσμιος ηγέτης σε συστήματα 48V, τα οποία προσφέρουν οικονομικό τρόπο ηλεκτροκίνησης οχημάτων και ταιριάζουν ιδιαίτερα σε νέες μορφές κινητικότητας, όπως μικρά αστικά οχήματα.

Μια ακόμα σημαντική αλλαγή στην κινητικότητα έγκειται στην υποβοήθηση οδήγησης, ή ADAS, την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά, στην οποία η Valeo ηγείται παγκοσμίως. Στην CES 2022, θα παρουσιαστεί το σύστημα σάρωσης LiDAR τρίτης γενιάς της Valeo, προτού διατεθεί στην αγορά το 2024. Χάρη στο σύστημα λέιζερ, το LiDAR μπορεί να ανιχνεύσει αντικείμενα αόρατα στο ανθρώπινο μάτι, τις κάμερες και τα ραντάρ, σε απόσταση άνω των 200 μέτρων. Επιπλέον, οι ικανότητές του αντίληψης και ανάλυσης επιτρέπουν στον οδηγό να αναθέτει την οδήγηση στο όχημα, σε αυτοκινητόδρομους.

Εκτός από αυτόν τον αισθητήρα μεγάλης εμβέλειας, η Valeo διαθέτει ένα πρόσφατα αναπτυγμένο LiDAR ανίχνευσης άμεσου περίγυρου, το Valeo NFL (Near Field LiDAR), το οποίο θα πρωτοπαρουσιαστεί στην CES 2022. Όταν χρησιμοποιείται σε αυτόνομα οχήματα, δημιουργεί έναν «θύλακα» ασφαλείας γύρω τους. Μόλις εκκινήσει το όχημα, μπορεί να παρέχει ανίχνευση 360° του περιβάλλοντος χώρου. Σε ένα εξαιρετικά αυτοματοποιημένο αυτοκίνητο, παρέχει περιφερειακή όραση, εξαλείφοντας τα τυφλά σημεία.

Στη συνέχεια, το Valeo VoyageXR Panorama προσφέρει ευρύτερη, ακόμα πιο εντυπωσιακή όραση. Αυτή η τεχνολογία παρέχει προοπτική drone – χωρίς drone. Στην πράξη, προβάλει στην οθόνη του εν κινήσει αυτοκινήτου τρισδιάστατη απεικόνιση 360°, σαν drone. Αυτή η καινοτομία προσφέρει βελτιωμένη ασφάλεια σε τηλεκατευθυνόμενα αυτόνομα οχήματα και νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες, στα όρια μεταξύ πραγματικού και εικονικού.

Τώρα η Valeo επεκτείνει την δραστηριότητά της στην υποβοήθηση και την προστασία στο εσωτερικό του οχήματος, με τη δημιουργία του έξυπνου εσωτερικού. Το Valeo Safe Insight συνδυάζει διάφορες τεχνολογίες για (i) ταυτοποίηση οδηγού και ειδοποίηση σε περίπτωση απόσπασης της προσοχής ή υπνηλίας, (ii) αναγνώριση επιβίβασης επιβατών και υπενθύμιση χρήσης ζώνης ασφαλείας και (iii) ανίχνευση ατόμου σε ακινητοποιημένο αυτοκίνητο και συναγερμό σε περίπτωση που μείνει πίσω κάποιο παιδί.

Για τη Valeo, παγκόσμιο ηγέτη στα συστήματα επεξεργασίας αέρα οχημάτων, η ασφάλεια είναι επίσης συνώνυμη με την υγεία. Εδώ υπεισέρχονται τα φίλτρα αέρα καμπίνας υψηλής απόδοσης της Valeo, που κατακρατούν το 96% των αλλεργιογόνων και το 99,4% των ιών. Σε λεωφορεία και πούλμαν, το Valeo UV Purifier εξαλείφει πάνω από το 95% των ιών κατά τις διαδρομές, συμπεριλαμβανομένου του Covid-19. Βάσει αυτής της τεχνογνωσίας, η Valeo ανέπτυξε σύστημα εντοπισμού κινδύνων για την υγεία. Η συσκευή μπορεί να ανιχνεύσει τον Covid-19 σε λιγότερο από δύο λεπτά, ανέπαφα, με ακρίβεια τεστ PCR.

Ο Όμιλος αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της ικανότητας καινοτομίας του σε αυτούς τους τομείς, γεγονός που τον καθιστά πρωτοπόρο. Η Valeo εφαρμόζει επίσης ολιστική προσέγγιση, συνδυάζοντας επιτυχώς εξοπλισμό, ηλεκτρονικά και λογισμικό, για εξυπνότερα οχήματα.

Προηγούμενο άρθροBosch: παραγωγή ημιαγωγών από καρβίδιο του πυριτίου
Επόμενο άρθροΕξαιρετικό σε παραγωγή και πωλήσεις το 2021 για την Tesla