Patrik A. Mayer και David Powels ανταλλάσσουν θέσεις στην Volkswagen

Με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2024, θα υπάρξουν αλλαγές στο ΔΣ της Volkswagen Passenger Cars και στο ΔΣ της SEAT S.A. Ο Patrik A. Mayer θα διαδεχθεί τον David Powels, ως Chief Financial και IT Officer της SEAT S.A. και ο David Powels θα αναλάβει τα καθήκοντα του Patrik A. Mayer, ως Chief Financial Officer της Volkswagen Passenger Cars.

«Στην παρούσα συγκυρία, η οικονομική διεύθυνση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Ο Patrik Mayer, ως οικονομικός διευθυντής της Volkswagen, συνέβαλε σημαντικά στη συγκροτημένη και επιτυχή έναρξη του προγράμματος επιδόσεων. Ο David Powel θα συνεχίσει βάσει αυτού. Και συγχρόνως – υπό δυσκολότερες συνθήκες – θα δώσει ώθηση στο ανταγωνιστικό κόστος και τις δομές. Θα υπάρξει επίσης και αξιοποίηση των συνεργειών εντός του Brand Group Core για μέγιστη συνοχή», ανέφερε ο Thomas Schäfer, Μέλος του ΔΣ της Volkswagen AG, Brand Group Core & CEO της μάρκας Volkswagen.

«Η συνεισφορά του David υπήρξε καθοριστική για τον μετασχηματισμό της εταιρείας μας και μας βοήθησε να επιτύχουμε τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα μέχρι σήμερα. Ο ρόλος του για επιστροφή της SEAT S.A. στην κερδοφορία ήταν σημαντικός για την ανάπτυξη της εταιρείας μας. Τον ευχαριστώ για την υποστήριξή του και είμαι πεπεισμένος πως θα συνεχίσει το εξαιρετικό έργο του στο ΔΣ της μάρκας Volkswagen και υπολογίζουμε στην υποστήριξή του για την εφαρμογή της στρατηγικής SEAT και CUPRA», δήλωσε ο Wayne Griffiths, CEO των SEAT και CUPRA. «Για να συνεχίσουμε την πορεία μας για βιώσιμη κερδοφορία, είναι απαραίτητο να διαθέτουμε έμπειρους και καταρτισμένους ηγέτες, όπως ο Patrik Mayer. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που τον καλωσορίζουμε στη SEAT και στην CUPRA.”

Patrik Andreas Mayer

Ο Patrik A. Mayer γεννήθηκε το 1970 στο Heilbronn. Μετά την αποφοίτησή του από το γυμνάσιο το 1990, σπούδασε μηχανολογία και βιομηχανική μηχανική στο KIT (Ινστιτούτο Τεχνολογίας Καρλσρούης), στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι και στην École Nationale Supérieure d’Arts et Métiers στο Παρίσι.

Είναι επίσης κάτοχος Master of Business Administration του Henley Management College στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στο Volkswagen Group το 1997, ως διεθνής ασκούμενος, στο Βόλφσμπουργκ. Το 2001, ανέλαβε Επικεφαλής Ελέγχου Επενδύσεων της Volkswagen Passenger Cars.

Ακολούθησαν διάφορες διευθυντικές θέσεις εντός του Ομίλου, όπως Επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Διευθυντής Οικονομικών της Volkswagen Navarra και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Οικονομικών και Πληροφορικής του Volkswagen Group Αμερικής, στην Chattanooga.

Το 2014, του ανατέθηκε ο Έλεγχος του εργοστασίου εξαρτημάτων Kassel, πριν συμμετάσχει στο ΔΣ του Volkswagen Group Ρωσίας, ως Οικονομικός Διευθυντής το 2016.

Από την 1η Οκτωβρίου 2022, είναι μέλος του ΔΣ της μάρκας Volkswagen, με υπευθυνότητα τα Οικονομικά.

David Powels

Ο David Powels είναι απόφοιτος της Εμπορικής Σχολής του Πανεπιστημίου Nelson Mandela, του Port Elizabeth και πιστοποιημένος Ορκωτός Λογιστής στη Νότια Αφρική. Διαθέτει μεταπτυχιακό στο Management Development του Πανεπιστημίου του Κέιπ Τάουν. Ο Powels ξεκίνησε την καριέρα του στη Volkswagen Νότιας Αφρικής το 1989. Αφού εργάστηκε στη Γερμανία και τη Βραζιλία, ανέλαβε CEO του Volkswagen Group Νότιας Αφρικής το 2007.

Στη συνέχεια ανέλαβε Πρόεδρος και CEO της Volkswagen Βραζιλίας και της Volkswagen Νότιας Αμερικής. Από τα τέλη του 2017, είχε καθήκοντα Πρώτου Αντιπροέδρου και Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Επαγγελματικών στην SAIC Volkswagen Automotive Co. στην Κίνα και από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 είναι μέλος του ΔΣ, υπεύθυνος Οικονομικών και Πληροφορικής της SEAT S.A.

Προηγούμενο άρθροΗ Toyota περιορίζει τις φιλοδοξίες της για BEV;
Επόμενο άρθροΗ πορεία της Stellantis το οκτάμηνο 2024