Η αμερικανική εταιρεία ρομποτικής Nuro μόλις παρουσίασε την τρίτη έκδοση του αυτόνομου οχήματος τελικής παράδοσης άνευ επιβατών, που μπαίνει σε στάδιο προπαραγωγής.

“Τα οχήματά μας είναι ήδη αμιγώς ηλεκτρικά μπαταρίας χωρίς εκπομπές ρύπων, αλλά αποφασίσαμε να προχωρήσουμε τη δέσμευσή μας για τη βιωσιμότητα ακόμη περισσότερο” αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας. “Σε αυτό το νέο όχημα, χρησιμοποιούμε 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια από αιολικά πάρκα στο Τέξας για την τροφοδοσία του στόλου μας και τη μειώση του συνολικού μας αποτυπώματος άνθρακα. Και όλα τα υλικά τηρούν αυστηρά πρότυπα προμήθειας και εφοδιαστικής αλυσίδας που προορίζονται για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος”.

Υποστηριζόμενη από την BYD, η Nuro ελπίζει να κατασκευάσει το πρώτο αυτόνομο όχημα άνευ επιβατών που θα παραχθεί μαζικά φέτος. Αυτό το EV τρίτης γενιάς διαθέτει επίσης κάποια αξιόλογα χαρακτηριστικά.

Το όχημα μίκρυνε σε μέγεθος και είναι 20% μικρότερο από ένα μέσο επιβατικό όχημα, αφήνοντας περισσότερο χώρο για διερχόμενους ποδηλάτες και πεζούς.

Για να διασφαλιστεί περαιτέρω η ασφάλεια των περαστικών, το όχημα είναι εξοπλισμένο με εξωτερικό αερόσακο που φουσκώνει στο εμπρόσθιο τμήμα του, περιορίζοντας την πρόσκρουση σε περίπτωση σύγκρουσης – ο οποίος υποστηρίζεται από ένα δίκτυο αυτοκαθαριζόμενων αισθητήρων που παρέχουν ορατότητα 360º του περιβάλλοντος χώρου.

“Διατηρούμε την ασφάλειά μας με τα πιο αυστηρά πρότυπα” επισημαίνεται στην ανακοίνωση. “Τα συστήματά μας είναι ασφαλή στη λειτουργία επειδή έχουν σχεδιαστεί με ασφάλεια από την αρχή. Η έγκαιρη ανίχνευση σε όλο το σύστημά μας αξιολογείται συνεχώς από μια εσωτερική ομάδα δοκιμών και αξιολόγησης ασφάλειας”.

Οι χώροι φόρτωσης έχουν επίσης βελτιωθεί, καθώς τα 27 κυβικά πόδια αποθηκευτικού χώρου του οχήματος μπορούν να δεχθούν περίπου 24 σάκους αγαθών και να μεταφέρουν σχεδόν 500 λίβρες βάρους. Διατίθενται επίσης σπονδυλωτά ένθετα για ξεχωριστή θέρμανση και ψύξη.

“Η προπαραγωγή βρίσκεται σε εξέλιξη τώρα και συνεργαζόμαστε με την BYD North America – μέρος ενός από τα μεγαλύτερα δίκτυα κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο – για τη συναρμολόγηση εξαρτημάτων υλικού παγκόσμιας προέλευσης για τις πλατφόρμες οχημάτων” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο video oι συνιδρυτές της Nuro, Jiajun Zhu και Dave Ferguson παρουσιάζουν το όχημα.

Προηγούμενο άρθροΚοινοπραξία Volkswagen Financial Services – Icare
Επόμενο άρθροACEA: Η Anna Carmo e Silva πρόεδρος λεωφορείων και πούλμαν