Η Volkswagen Financial Services (VWFS) και η Icare SA ανακοίνωσαν την ίδρυση κοινοπραξίας. Η Icare SA είναι θυγατρική της BNP Paribas Cardif, εξειδικευμένης στην προσωπική ασφάλιση και μέλος του BNP Paribas Group.

Η Icare SA ειδικεύεται στην παράταση εγγυήσεων και την συντήρηση οχημάτων. Η κοινοπραξία, που θα ανήκει κατά 51% στην Volkswagen Financial Services και κατά 49% στην Icare, θα εδρεύει στη Γαλλία. Θα επικεντρωθεί στην προσφορά προϊόντων συντήρησης μέσω της Icare SA σε πελάτες της VWFS για μάρκες εκτός Volkswagen Group – ενισχύοντας έτσι την επιχειρηματική δραστηριότητα ευρωπαϊκών στόλων της VWFS.

«Μπορούμε να επιτύχουμε τον στόχο να καταστούμε κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος στόλου επεκτείνοντας τις ικανότητές μας για πολλαπλές μάρκες, καθώς πολλοί πελάτες στόλου χρησιμοποιούν διάφορες μάρκες οχημάτων», δήλωσε ο Anthony Bandmann, Μέλος του ΔΣ της VWFS, υπεύθυνος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ.

Απόδειξη της σημασίας των προϊόντων (και των υπηρεσιών) συντήρησης για το leasing ολοκληρωμένων υπηρεσιών είναι πως στη Γερμανία, περίπου το 80% των συμβάσεων leasing πελατών στόλου περιλαμβάνει και σύμβαση συντήρησης.

«Η κοινοπραξία μάς δίνει τη δυνατότητα να επεκτείνουμε το δίκτυο των συνεργείων μας», συμπλήρωσε ο κ. Bandmann. «Επιπλέον, προβλέπουμε πως η στενή συνεργασία με τον συνεργάτη μας στην κοινοπραξία θα μας επιτρέψει επίσης να αποκτήσουμε τεχνογνωσία σε πολλαπλές μάρκες. Αυτό είναι εξ ίσου σημαντικό για να καταστείς παγκόσμιος πρωτοπόρος στον κλάδο του στόλου».

Η ίδρυση της κοινής επιχείρησης υπόκειται σε έγκριση από τις αντιμονοπωλιακές αρχές. Το ύψος της επένδυσης δεν ανακοινώθηκε.

Εκτός από αυτή τη συμφωνία, η VWFS και η BNP Paribas Cardif ανακοίνωσαν επίσης την ανανέωση της μακροχρόνιας παγκόσμιας συμφωνίας συνεργασίας τους παροχής ασφαλιστικών λύσεων σε 13 ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σλοβακία, Ισπανία, Σουηδία, Τουρκία), δύο στη Λατινική Αμερική (Βραζιλία, Μεξικό) και μία στην Ασία (Νότια Κορέα).

«Η συνεργασία μας θα συνεχίσει να καθιστά την ασφάλιση πιο προσιτή στους πελάτες, εν μέρει χάρη σε μια βελτιστοποιημένη ψηφιακή εμπειρία. Και λαμβάνει άλλες διαστάσεις με την ίδρυση της νέας κοινοπραξίας μας», σημείωσε ο Jean Bertrand Laroche, Αναπληρωτής CEO Διεθνών Αγορών της BNP Paribas Cardif.

Προηγούμενο άρθροBMW Group Hellas: Στην κορυφή της πολυτελούς κατηγορίας
Επόμενο άρθροΠαρουσιάστηκε το αυτόνομο Nuro 3ης γενιάς