Η Stiebel Eltron σχεδιάζει την δημιουργία μονάδας παραγωγής κυλίνδρων ανοξείδωτου χάλυβα για συστήματα αντλιών θερμότητας στις εγκαταστάσεις της Continental, στο Gifhorn.

Βάσει αυτού, η Continental και η Stiebel Eltron υπέγραψαν δήλωση προθέσεων για παραγωγή και λειτουργικές περιοχές. Οι διαπραγματεύσεις για πιθανές χρήσεις των εγκαταστάσεων του Gifhorn (Γερμανία) θα ξεκινήσουν αμέσως, με στόχο την παροχή μακροπρόθεσμης απασχόλησης σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους με τα απαραίτητα προσόντα. Η συμφωνία συνιστά το πρώτο σημαντικό αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας «από την εργασία στην εργασία» της Continental, η οποία, μέσω κατάλληλης εκπαίδευσης, στοχεύει στην απρόσκοπτη μετάβαση των εργαζομένων σε νέα θέση εργασίας εντός της Continental ή στην εξωτερική αγορά εργασίας. Προς τούτο, η Continental διεξάγει συζητήσεις με διάφορες εταιρείες.

Η Stiebel Eltron είναι μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και προϊόντων θέρμανσης και τεχνολογίας κτιριακών εγκαταστάσεων. «Με την ισχυρή ανάπτυξη της εταιρείας μας, κυρίως λόγω της ζήτησης φιλικών προς το περιβάλλον συστημάτων θέρμανσης με αντλίες θερμότητας, επεκτείνουμε σημαντικά τις παραγωγικές μας εγκαταστάσεις. Ως εκ τούτου, επιθυμούμε να βρούμε την λύση που θα μας επιτρέψει στο μέλλον την παραγωγή κυλίνδρων αντλιών θερμότητας, με εξειδικευμένο δυναμικό, στις εγκαταστάσεις Gifhorn», εξήγησε ο Δρ. Kai Schiefelbein, διευθύνων σύμβουλος της Stiebel Eltron.

«Παραμένει σταθερή πρόθεσή μας να μεταφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους υπαλλήλους μας από τη δουλειά στην εργασία», δήλωσε η Δρ. Ariane Reinhart, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Continental για τις Ανθρώπινες Σχέσεις και την Αειφορία. «Οι συνομιλίες με τον Stiebel Eltron είναι ένα σημαντικό βήμα από αυτή την άποψη και χαίρομαι που είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε στους υπαλλήλους μας τις πρώτες πιθανές ευκαιρίες για το μέλλον».

Για να διασφαλίσει την ανταπόκριση των εργαζομένων στις απαιτήσεις πιθανής θέσης εργασίας στην Stiebel Eltron, η Continental θα τους προσφέρει εκτεταμένη σειρά προγραμμάτων κατάρτισης στο Continental Institute for Technology and Transformation (CITT), που ιδρύθηκε το 2019. Περισσότεροι από 8.500 συμμετέχοντες απέκτησαν προσόντα για εσωτερικές και εξωτερικές δραστηριότητες, μέχρι το τέλος του 2022.

«Η δήλωση προθέσεων προσδίδει μεγαλύτερη βαρύτητα στις ενέργειες του εργοδότη. Έτσι, οι συνάδελφοι αποκτούν μεγαλύτερη βεβαιότητα για ευκαιρίες απασχόλησης στο Gifhorn, όπως ανακοινώθηκε», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργασιακού Συμβουλίου του Gifhorn, Αθανάσιος Κόκοτος. «Οι συμβάσεις πρέπει πλέον να καταρτιστούν βάσει της δήλωσης προθέσεων, την οποία θα υποστηρίξουμε», πρόσθεσε ο αναπληρωτής Orhan Özen.

Στις 7 Ιουλίου 2023, η Continental ανακοίνωσε την σταδιακή κατάργηση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων στο εργοστάσιο του Gifhorn μέχρι τα τέλη του 2027. Το μέτρο λαμβάνεται στο πλαίσιο της απότομης αύξησης του κόστους στον κλάδο, της πτώσης των αγορών αυτοκινήτων και του μη ανταγωνιστικού κόστους των εγκαταστάσεων.

Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιές σε πλοία που μεταφέρουν αυτοκίνητα
Επόμενο άρθροΣταθμός φόρτισης της ΔΕΗ Blue στην D-Marin Ζέας