Η Volvo Trucks έλαβε παραγγελία για 100 φορτηγά Volvo FM Electric από την DFDS, τη μεγαλύτερη μεταφορική και logistics εταιρεία της Βόρειας Ευρώπης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραγγελία ηλεκτρικών φορτηγών Volvo μέχρι σήμερα και από τις μεγαλύτερες για βαρέα ηλεκτρικά φορτηγά παγκοσμίως.

«Αποτελεί σημαντικό ορόσημο στη δέσμευσή μας για μεταφορές χωρίς εκπομπές ρύπων και είμαι πολύ υπερήφανος για τη συνεργασία με την DFDS. Από κοινού, δείχνουμε στον κόσμο ότι η μεταφορές με ηλεκτροκίνητα βαρέα φορτηγά αποτελούν ήδη βιώσιμη λύση. Πιστεύω πως αυτό θα ενθαρρύνει πολλούς περισσότερους πελάτες να κάνουν με σιγουριά το πρώτο βήμα στη δική τους ηλεκτρική μετακίνηση», σχολιάζει ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

Οι πρώτες παραδόσεις του Volvo FM Electric στην DFDS θα ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και θα συνεχιστούν καθ΄όλο το 2023. Τα φορτηγά θα χρησιμοποιηθούν για μεταφορές μικρών και μεγάλων αποστάσεων στο δίκτυο logistics της DFDS στην Ευρώπη.

“Στην DFDS, είμαστε αποφασισμένοι να μειώσουμε τις εκπομπές CO2 και να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη λύση αλυσίδας εφοδιασμού για τους πελάτες μας. Γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η ηλεκτροκίνηση για την επίτευξη των στόχων μας. Πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη παραγγελία ηλεκτρικών φορτηγών μέχρι σήμερα στη Volvo, θέτουμε σε εφαρμογή τη φιλοδοξία μας για μείωση του CO2 κατά 45% έως το 2030 », εξηγεί ο Niklas Andersson, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Τμήματος Logistics της DFDS.

Το FM Electric μπορεί να μεταφέρει βάρος 44 τόνων (μικτό βάρος) και διαθέτει αυτονομία έως και 300 χιλιομέτρων. Με μια φόρτιση κατά τη διάρκεια του γεύματος, η αυτονομία μπορεί να επεκταθεί. Τα οχήματα μπορούν να φορτιστούν με ολονύκτια φόρτιση στον τερματικό σταθμό (κάθε φορτηγό είναι εξοπλισμένο με φορτιστή AC) και μέσω φόρτισης υψηλής ισχύος καθ΄οδόν (φόρτιση DC). Η DFDS επέλεξε χρηματοδοτική λύση της Volvo Financial Services.

Πρόοδος των ηλεκτρικών φορτηγών στην Ευρώπη

Η τάση ηλεκτροκίνησης στην αγορά βαρέων φορτηγών επιταχύνεται. Στην Ευρώπη, ταξινομήθηκαν μερικές εκατοντάδες φορτηγά άνω των 16 τόνων φέτος μέχρι τώρα. Από αυτά, περίπου το 40% είναι ηλεκτρικά φορτηγά Volvo.

«Στόχος μας είναι να ηγηθούμε του μετασχηματισμού ηλεκτρικών φορτηγών και η ηγετική θέση μας στην αγορά δείχνει ότι είμαστε ασφαλώς στο σωστό δρόμο. Η επιδίωξή μας για το 2030 είναι οι μισές παγκόσμιες παραδόσεις φορτηγών μας να είναι ηλεκτρικά. Είμαστε ευτυχείς που το αυξανόμενο ενδιαφέρον των πελατών μας αρχίζει να μετατρέπεται σε σταθερές παραγγελίες, κυρίως με αυτήν την εντυπωσιακή παραγγελία της DFDS », αναφέρει ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

Η Volvo Trucks ξεκίνησε την μαζική παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών το 2019 και υπήρξε από τις πρώτες μάρκες φορτηγών που το έπραξε. Η γκάμα των προϊόντων περιλαμβάνει πλέον έξι ηλεκτρικά μοντέλα – τα Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE, Volvo FL και το Volvo VNR, που διατίθεται στη Βόρεια Αμερική.

Η DFDS παρέχει υπηρεσίες πορθμείων και μεταφορών εντός και πέριξ της Ευρώπης, με ετήσια έσοδα 19 δισ. DKK. Οι 10.000 εργαζόμενοί της βρίσκονται σε περισσότερες από 20 χώρες. Η DFDS εδρεύει στην Κοπεγχάγη και είναι εισηγμένη στον Nasdaq της Κοπεγχάγης.

Προηγούμενο άρθροΝέοι Πρόεδροι στην Yokohama Europe
Επόμενο άρθροΗ νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer και με υβριδικές εκδόσεις