Η Hertz και η Polestar ανακοίνωσαν νέα παγκόσμια συνεργασία που περιλαμβάνει την αγορά έως και 65.000 ηλεκτρικών οχημάτων (EV) σε μια πενταετία.

Η διάθεσή τους προβλέπεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2022 στην Ευρώπη και στα τέλη του 2022 στη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία.

Για τη Hertz, η συνεργασία αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης δέσμευσης για πρωτοπορία στην ηλεκτροκίνηση, την κινητικότητα διαμοιρασμού και την ψηφιακή εμπειρία των πελατών. Η συνεργασία με την Polestar ακολουθεί την ανακοίνωση της Hertz, τον περασμένο Οκτώβριο, για προσφορά του μεγαλύτερου στόλου ενοικίασης EV στη Βόρεια Αμερική και έναν από τους μεγαλύτερους στον κόσμο στους πελάτες της. Εκτός από την διάθεση του στόλου στους πελάτες επιχειρήσεων και αναψυχής, η Hertz επεκτείνει την  διάθεση των EV και στους οδηγούς αυτοκινήτων διαμοιρασμού για να επιταχύνει περαιτέρω την ηλεκτροκίνηση.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για την συνεργασία με την Polestar και ανυπομονούμε να εντάξουμε τα premium EV προϊόντα τους στους στόλους μας λιανικής και διαμοιρασμού», δήλωσε ο Stephen Scherr, CEO της Hertz. «Η νέα συνεργασία με την Polestar τονίζει περαιτέρω τη φιλοδοξία μας να καταστούμε κορυφαία εταιρεία του σύγχρονου οικοσυστήματος κινητικότητας ως περιβαλλοντικά υπεύθυνη εταιρεία. Συνεργαζόμενοι με κορυφαίους του κλάδου EV, όπως η Polestar, μπορούμε να βοηθήσουμε στην επιτάχυνση υιοθέτησης της ηλεκτροκίνησης, παρέχοντας στους ενοικιαστές, τους εταιρικούς πελάτες και τους συνεργάτες rideshare, premium EV, εξαιρετική εμπειρία και μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα».

Η Polestar είναι ένας από τους παράγοντες της παγκόσμιας ανάπτυξης EV, συμβάλλοντας στην επιτάχυνση της μετάβασης στην βιώσιμη κινητικότητα, καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον των καταναλωτών για το περιβάλλον και τα οφέλη της ηλεκτροδότησης. Η Polestar ανέφερε σχεδόν τριπλασιασμό του όγκου του 2021 και προβλέπει υπερδιπλασιασμό και για φέτος. Προβλέπει να φτάσει τα 290.000 οχήματα ετησίως μέχρι τα τέλη του 2025. Είχε προαναγγείλει την πρόθεση εισαγωγής στο Nasdaq Νέας Υόρκης, κατόπιν πρότασης της Gores Guggenheim, Inc., που προβλέπεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

«Η Polestar έχει δεσμευτεί να επιταχύνει τη μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα με ένα συναρπαστικό και καινοτόμο χαρτοφυλάκιο προϊόντων», δήλωσε ο CEO της Polestar, Thomas Ingenlath. «Είμαστε ευτυχείς με την επιλογή της Polestar ως στρατηγικού εταίρου ηλεκτροκίνησης. Η συνεργασία με έναν παγκόσμιο πρωτοπόρο, όπως η Hertz, θα προσφέρει εκπληκτική εμπειρία οδήγησης ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε ευρύτερο κοινό, ικανοποιώντας μεγάλη ποικιλία βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων απαιτήσεων κινητικότητας των αμοιβαίων πελατών μας. Πολλοί από αυτούς ίσως  οδηγήσουν EV για πρώτη φορά και θα είναι Polestar».

Η Hertz θα παραγγείλει αρχικά το Polestar 2, το βραβευμένο EV που καθιέρωσε την Polestar κορυφαίο κατασκευαστή με το πρώτο μοντέλο του. Το Polestar 2 διαθέτει πρωτοποριακή σκανδιναβική σχεδίαση και κορυφαία τεχνολογία. Είναι εξοπλισμένο με το πρώτο στον κόσμο σύστημα ψυχαγωγίας Android Automotive OS και ενσωματωμένο Google στην κατηγορία premium EV, με σύνολο δυναμικής οδήγησης.

 

Προηγούμενο άρθροΟι πωλήσεις Mercedes-Benz Ιανουαρίου – Μαρτίου
Επόμενο άρθροΗ DeLorean θα παρουσιάσει ένα EV τον Αύγουστο