Η DeLorean Motor Company, κατασκευάστρια του εμβληματικού DMC-12, ετοιμάζεται να επανέλθει με ένα ηλεκτρικό όχημα (EV).

Η εταιρεία θα παρουσιάσει το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα στις 18 Αυγούστου, πιθανότατα με πόρτες σαν πτέρυγες γλάρου, όπως φαίνεται στον ιστότοπό της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η DeLorean ανακοινώνει το EV της, για το οποίο συνεργάστηκε με την Italdesign. Ο κατασκευαστής ανακοίνωσε την πρώτη φορά πως θα κυκλοφορήσει το 2013 και στη συνέχεια κυκλοφόρησε διαφημιστικό βίντεο για το 2016, αλλά δεν προέκυψε τίποτα.

Σύμφωνα με την DeLorean, το πολυαναμενόμενο πρότυπο επόμενης γενιάς θα παρουσιαστεί τρεις ημέρες νωρίτερα από το προβλεπόμενο, στα υψηλού κύρους βραβεία Διαγωνισμού Κομψότητας του Pebble Beach της Καλιφόρνια. Δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες για το EV.

Η DMC DeLorean χρησιμοποιήθηκε ως εμβληματική χρονομηχανή στη σειρά ταινιών «Επιστροφή στο Μέλλον» της δεκαετίας του 1980. Ωστόσο, η DeLorean Motor Company δεν είναι η ίδια εταιρεία που παρήγαγε το DMC-12. Η εταιρεία αυτή προμηθεύει ανταλλακτικά και αποκαθιστά συλλεκτικά οχήματα DeLorean.

Η αρχική DeLorean Motor Company ιδρύθηκε από τον πρώην στέλεχος της GM, John Z. DeLorean στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και το μόνο προϊόν της εταιρείας ήταν το DMC-12. Κατασκευαζόταν σε ένα εργοστάσιο στα προάστια του Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, παρήχθησαν μόνο 8.987 αυτοκίνητα μεταξύ Ιανουαρίου 1981 και Δεκεμβρίου 1982. Στο απόγειο της παραγωγής, υπήρχαν περισσότεροι από 2.600 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο.

Το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε από τον Giorgetto Giugiaro, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της μηχανικής έγινε από τη Lotus Cars στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπό τη διεύθυνση του Colin Chapman. Οι πόρτες σαν “πτέρυγες γλάρου” και το αμάξωμα από ανοξείδωτο χάλυβα σε βάση υαλοβάμβακα το διαφοροποιούσαν από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο της εποχής του.

Με οπίσθιο κινητήρα V-6 αλουμινίου 2,8 λίτρων, της κοινοπραξίας Peugeot-Renault-Volvo, το αυτοκίνητο προσφερόταν με αυτόματο κιβώτιο τριών ταχυτήτων ή χειροκίνητο πέντε ταχυτήτων.

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια συνεργασία Hertz και Polestar
Επόμενο άρθροNissan: μονάδα παραγωγής για μπαταρίες στερεάς κατάστασης