Π. Πετρόπουλος: Ρεκόρ το 2023, παραγωγή e-scooter το 2024

Μετά από μια χρονιά αποτελεσμάτων ρεκόρ το 2023, η Π. Πετρόπουλος AEBE πρόκειται να αρχίσει την παραγωγή e-scooter το 2024.

«Το 2024 θα είναι ακόμη καλύτερo από το 2023. Όλες οι επιχειρηματικές μονάδες τους πρώτους μήνες του έτους κινούνται ανοδικά. Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου που θα ανακοινωθούν τον Μάιο θα πιστοποιούν την καλή πορεία του ομίλου», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Π. Πετρόπουλος AEBE, Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης της εταιρείας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της εταιρείας, Μιχάλης Οικονομάκης, σημείωσε πως η χρονιά ξεκίνησε καλά, πλην όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το περιβάλλον αβεβαιότητας που επικρατεί σε διεθνές επίπεδο και που θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει την κατάσταση κατά τους υπόλοιπους μήνες του έτους.

«Η προσαρμογή μας σε ένα περιβάλλον που αλλάζει ταχύτατα, σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα των ανθρώπων μας, θα αποτελούν οδηγό μας, ώστε χωρίς κανένα εφησυχασμό, να συνεχίσουμε να δημιουργούμε αξία, αναπτυσσόμενοι βιώσιμα, προς όφελος των πελατών, των συνεργατών, των μετόχων και της κοινωνίας που δραστηριοποιούμαστε», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι το 2023 ήταν μια χρονιά-ρεκόρ για τα μεγέθη της εταιρείας, η οποία διανέμει και υποστηρίζει μεγάλο εύρος προϊόντων αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε 213,5 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 36,7% από το 2022, ενώ τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 41,1%. Όλες σχεδόν οι Επιχειρηματικές Μονάδες παρουσίασαν αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας. Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση πρότεινε και οι μέτοχοι ενέκριναν τη διανομή μερίσματος 0,80 ευρώ (μικτό) ανά μετοχή, από 0,24 ευρώ το 2022. Η πρόταση για διανομή υπερτριπλάσιου μερίσματος σε σχέση με πέρυσι είναι αποτέλεσμα των πολύ ισχυρών οικονομικών επιδόσεων της εταιρείας το 2023.

Η διοίκηση της Π. Πετρόπουλος ανακοίνωσε πως από το δεύτερο εξάμηνο του 2024 θα αρχίσει η παραγωγή του ηλεκτρικού scooter της εταιρείας στη Μεταμόρφωση. Η παραγωγή του e-scooter εντάσσεται στο επενδυτικό πρόγραμμα Ecoshift για την «πράσινη» μετάβαση, ύψους 10 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σε ποσοστό 70% με επιτόκιο της τάξης του 1,46%.

Πρόκειται για ένα ελληνικό προϊόν που θα προσφέρει λύσεις στην μικροκινητικότητα και θα πωλείται σε εταιρείες και οργανισμούς (B2B) και όχι στη λιανική. Οι σχετικές επαφές με υποψήφιους πελάτες έχουν ξεκινήσει και η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο προκειμένου να κλειστούν συμφωνίες. Η ικανότητα παραγωγής της μονάδας στη Μεταμόρφωση υπολογίζεται στα 2.000 scooter με τη λειτουργία μίας βάρδιας και 4.000 κατά τη λειτουργία σε δύο βάρδιες.

Η εμπορική διάθεση του ηλεκτρικού δικύκλου θα αρχίσει στο τέλος του 2024. Η διοίκηση εκτιμά πως οι πωλήσεις του e-scooter σε βάθος τετραετίας θα μπορούσαν να προσθέσουν έσοδα 15 εκατ. ευρώ.

Φωτογραφία: Π. Πετρόπουλος AEBE

Προηγούμενο άρθροΠαρουσιάστηκε η αμιγώς ηλεκτρική Alfa Romeo Milano
Επόμενο άρθροDEF IX: Αστική Κινητικότητα, Καινοτομία και Συνεργασία