Η τελετή απονομής των Fleet Europe Awards 2021, όπου θα επιβραβευθούν τα καλύτερα επιτεύγματα των fleet και mobility managers ολοκληρώνει τις εργασίες του Fleet Europe Summit στις 10 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Το 2021, οι διευθυντές διεθνών στόλων και κινητικότητας αντιμετώπισαν διάφορες απρόβλεπτες προκλήσεις. Γι αυτό, τους αξίζει, περισσότερο από ποτέ, να αναγνωρισθούν οι προσπάθειές τους.

Οι υποψήφιοι των Fleet Europe Awards 2021

Ακολουθεί η λίστα υποψηφίων των Fleet Europe Awards 2021 που συμμετέχουν στις κατηγορίες Fleet & Mobility Managers.

Jeannette Töller, 3M

Τίτλος: EMEA Sub-Category Sourcing Manager, 3M

Τομέας: Πολυτεχνολογία

Υπεύθυνη για: 11.100 οχήματα παγκοσμίως, 4.700 οχήματα στην Ευρώπη

Περιληπτικά: Η Jeannette ηγήθηκε της ομάδας διαχείρισης στόλου της 3M, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία πολλές προκλήσεις και εκτελώντας πολύπλοκα έργα, που περιλαμβάνουν: δραστική μείωση του αριθμού προτιμώμενων προμηθευτών παγκόσμιου στόλου, εφαρμογή παγκόσμιας πολιτικής στόλου, ανάπτυξη οδηγιών βιωσιμότητας και εναρμόνιση διαδικασιών.

Υποψήφια: Global Fleet & Mobility Manager of the Year – European Fleet Procurement Manager of the Year – European Green Fleet Manager of the Year

 

Ricardo Koevoet, ABB

Τίτλος: Procurement Team Lead Fleet Global ABB

Τομέας: Αυτοματισμοί

Υπεύθυνος για: 10.479 οχήματα παγκοσμίως, 7.810 οχήματα στην Ευρώπη

Περιληπτικά: Ο Ricardo διηύθυνε ένα από τα πιο φιλόδοξα έργα στόλου και βιωσιμότητας της ABB. Πριν περίπου μια δεκαετία, η εταιρεία δημοσιοποίησε την πρόθεσή της εξηλεκτρισμού του στόλου οχημάτων της έως το 2030. Το 2014, η ABB εισήγαγε τα EV στην πολιτική της αυτοκινήτων, στην Ολλανδία. Ο Ricardo επέβλεψε ένα νέο έργο το 2019 και το 2020 οι πρώτες πιλοτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, υιοθέτησαν αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Υποψήφιος: European Green Fleet Manager of the Year

 

Franz Fehlner, Allianz

Τίτλος: Global Category Leader Fleet Management & Services Allianz

Τομέας: Χρηματοοικονομικά & Τεχνολογία

Υπεύθυνος για: 24.371 οχήματα παγκοσμίως, 23.142 οχήματα στην Ευρώπη

Περιληπτικά: Ο Franz σχεδίασε, δημιούργησε και εφάρμοσε τυποποιημένη πολιτική κινητικότητας που περιλαμβάνει εταιρικά αυτοκίνητα, ποδήλατα και τρένα και στρέφει τους εργαζόμενους σε υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα. Η πρωτοβουλία έχει τεράστιο περιβαλλοντικό αντίκτυπο για τον Όμιλο Allianz. Επιπλέον, ο Franz δημιούργησε ένα κέντρο διαμοιρασμού υπηρεσιών, που συνδυάζει τεχνογνωσία βιώσιμης κινητικότητας και διακυβέρνηση.

Υποψήφιος: Global Fleet Manager of the Year – European Green Fleet Manager of the Year – European Smart Mobility Manager of the Year

 

Jan-Hendrik Rauhut, Bayer

Τίτλος: Global Head of Mobility Bayer

Τομέας: Βιολογικές Επιστήμες

Υπεύθυνος για: 27.000 οχήματα παγκοσμίως, 12.000 οχήματα στην Ευρώπη

Περιληπτικά: Ο Jan-Hendrik αντιμετώπισε το ακανθώδες πρόβλημα τυποποίησης διαδικασιών, παρέχοντας βιωσιμότητα και οικονομικά αποδοτικές προμήθειες. Τούτο επετεύχθη με παγκόσμια λογοδοσία, παρά τη διαρκή μετατόπιση ευθυνών και τη συρρίκνωση των πόρων. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, συμπεριλαμβανομένης της ενοποίησης των χαρτοφυλακίων παρόχων leasing και κατασκευαστών και της στρατηγικής ηλεκτροκίνησης.

Υποψήφιος: Global Fleet Manager of the Year – European Fleet Procrement Manager of the Year – European Green Fleet Manager of the Year – European Smart Mobility Manager of the Year – European Fleet & Mobility Manager of the Year

 

Ikhwan Rosli, BP

Τίτλος: Category Manager BP

Τομέας: Εταιρεία Ολοκληρωμένης Ενέργειας

Υπεύθυνος για: 5.850 οχήματα παγκοσμίως, 2.500 οχήματα στην Ευρώπη

Περιληπτικά: Ο Ikhwan είναι επικεφαλής μιας ισχυρής ομάδας που μετέτρεψε τις τοπικές προμήθειες στόλου σε παγκόσμιες. Μετασχημάτισαν τις προμήθειες και ανανέωσαν τη στρατηγική για να εναρμονιστούν με τους στόχους και τις φιλοδοξίες της BP. Αυτό περιελάμβανε την θέσπιση σχεδίου αυτοκινήτων χαμηλών εκπομπών στο Ηνωμένο Βασίλειο, την ανάπτυξη ενός κεντρικού πίνακα στόλου και τη διασφάλιση της συμμόρφωσης, της ασφάλειας, του ελέγχου ανάλυσης δεδομένων και της βελτιωμένης εμπειρίας πελατών.

Υποψήφιος: Global Fleet Manager of the Year, European Fleet Procurement Manager of the Year

 

Yuliya Lapenkova, Danone

Τίτλος: Global Sr Procurement manager Vehicles C&B, Danone

Τομέας: Τρόφιμα

Υπεύθυνη για: 14.050 οχήματα παγκοσμίως, 8.000 οχήματα στην Ευρώπη

Περιληπτικά: Η Yuliya ηγήθηκε της ομάδας της Danone στο λανσάρισμα παγκόσμιας πολιτικής αυτοκινήτου καινοτόμου βιωσιμότητας. Περιλαμβάνει την ηλεκτροκίνηση του στόλου αυτοκινήτων παροχής σε όλες τις χώρες και την μετάβαση στην κινητικότητα έως το 2025. Η ομάδα εφαρμόζει πλέον την πολιτική σε όλες τις χώρες, υποστηρίζοντας τοπικές ομάδες με στοιχεία της αγοράς με τη συμμετοχή συνεργατών για την επιτυχία της στρατηγικής.

Υποψήφια: Global Fleet Manager of the Year – European Fleet Procurement Manager of the Year – European Green Fleet Manager of the Year – European Fleet & Mobility Manager of the Year

 

Agnieszka Rychter, Elanco

Τίτλος: EMEA Indirect Procurement Director, Global Fleet Strategy Lead, Elanco

Τομέας: Υγειονομική Περίθαλψη Ζώων

Υπεύθυνη για: 2.499 οχήματα παγκοσμίως, 780 οχήματα στην Ευρώπη

Περιληπτικά: Η Agnieszka ηγήθηκε της επίβλεψης πρότυπων πρωτοβουλιών στην Elanco, συμπεριλαμβανομένης της ενοποίησης προμηθευτών και της εφαρμογής παγκόσμιας πολιτικής στόλου στις θυγατρικές. Επιπλέον, υποστηρίζει διεθνείς γλώσσες, επιβάλλει τη χρήση μόνον εγκεκριμένων προμηθευτών, τυποποιεί τις προδιαγραφές οχημάτων και ευθυγραμμίζει την πολιτική με την αειφορία και την περιβαλλοντική ευαισθησία.

Υποψήφια: European Fleet Procurement Manager of the Year – Global Fleet Manager of the Year –  European Fleet and Mobility Manager of the Year

 

Marcella Berta Mauri, HP

Τίτλος: Global Fleet Strategist HP

Τομέας: Ηλεκτρονικά & Τεχνολογία

Υπεύθυνη για: 4.654 οχήματα παγκοσμίως, 2.410 οχήματα στην Ευρώπη

Περιληπτικά: Η Marcella ολοκλήρωσε με επιτυχία την ενοποίηση βάσης εγκεκριμένων εξωτερικών προμηθευτών, γεγονός που συμβαδίζει με τη φιλοδοξία της HP να καταστεί από τις πλέον βιώσιμες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο. Η Marcella ανέπτυξε μια παγκόσμια στρατηγική βιωσιμότητας, η οποία περιλαμβάνει (μεταξύ άλλων) την πλήρη μετάβαση σε EV έως το 2030 και την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης σε όλο τον κόσμο.

Υποψήφια: Global Fleet Manager of the Year – European Green Fleet Manager of the Year

 

Nikola Vuckovic, Philip Morris International

Τίτλος: Sr. Manager Global Market & Fleet Safety Philip Morris International

Τομέας: Καπνικά

Υπεύθυνος για: 22.650 οχήματα παγκοσμίως, 7.100 οχήματα στην Ευρώπη

Περιληπτικά: Ο Nikola επέβλεψε το επιτυχές λανσάρισμα ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης ασφάλειας στόλου. Στόχος ήταν η εφαρμογή προτύπου βιώσιμης διαχείρισης στόλου με ταυτόχρονη μείωση του TCO. Οι λεπτομέρειες περιελάμβαναν: πλατφόρμα πρόληψης και ανίχνευσης επικίνδυνης οδήγησης, στιβαρό πρόγραμμα ασφάλειας στόλου, καθώς και προγράμματα αρμονικής συμπεριφοράς, τεχνολογίας και πολιτικής εταιρικού στόλου.

Υποψήφιος: European Connected Fleets Manager of the Year – European Green Fleet Manager of the Year

 

Olga Nevska, Deutsche Telekom

Τίτλος: CEO, Telekom Mobility Solutions

Τομέας: Ολοκληρωμένες Τηλεπικοινωνίες

Υπεύθυνη για: 44.000 οχήματα παγκοσμίως, 44.000 οχήματα στην Ευρώπη

Περιληπτικά: Η Όλγα είναι υπεύθυνη στρατηγικής μετάβασης των εργαζομένων από το αυτοκίνητο στην κινητικότητα. Ηγήθηκε με επιτυχία της μετάβασης του στόλου στην ηλεκτροκίνηση και την μικροκινητικότητα, που είχε ως αποτέλεσμα (μεταξύ άλλων) την στοχοστρεφή κινητικότητα και την αύξηση χρήσης του στόλου. Ηγείται της ανάπτυξης πλατφόρμας και εφαρμογής MaaS.

Υποψήφια: European Fleet & Mobility Manager of the Year, European Green Fleet Manager of the Year, European Smart Mobility Manager of the Year.

 

Carl Doyle, United Utilities

Τίτλος: Green Fleet Business Lead, United Utilities

Τομέας: Υπηρεσίες κοινής ωφελείας (Ύδρευση & Αποχέτευση)

Υπεύθυνος για: 1.822 οχήματα παγκοσμίως, 1.822 οχήματα στην Ευρώπη

Περιληπτικά: Ο Carl ηγήθηκε της ανάπτυξης στρατηγικής της United Utilities για μετάβαση σε στόλο εναλλακτικών καυσίμων έως το 2028. Αυτό συνεπαγόταν επίβλεψη δοκιμών ανανεώσιμου ντίζελ HVO και βυτίων συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG). Όσον αφορά τα LCV, η εισαγωγή συστήματος τηλεματικής των Vodafone / Geotab εντόπισε όσα είναι κατάλληλα για ηλεκτροκίνηση και διευκρίνισε τις ανάγκες επιτόπιας φόρτισης.

Υποψήφιος: European Connected Fleets Manager of the Year – European Smart Mobility Manager of the Year

 

Adam Longenecker, Zimmer Biomet

Τίτλος: Strategic Sourcing Lead EMEA, Zimmer Biomet

Τομέας: Ιατρική Τεχνολογία

Υπεύθυνος για: 1.141 οχήματα παγκοσμίως, 1.075 οχήματα στην Ευρώπη

Περιληπτικά: Ο Adam είναι επικεφαλής του προγράμματος Car Fleet της Zimmer Biomet, το οποίο περιλαμβάνει την ενοποίηση 18 προμηθευτών leasing και 14 κατασκευαστών. Επίσης, επέβλεψε την πολιτική EMEA για τα εταιρικά αυτοκίνητα και τη δημιουργία κεντρικής λίστας οχημάτων, καθώς και την εφαρμογή διαδικτυακού προγράμματος εκπαίδευσης οδηγών, με αποτέλεσμα καλύτερες συνθήκες, εξοικονόμηση πόρων, νέο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης και πλαίσιο για βελτίωση της ασφάλειας.

Υποψήφιος: European Fleet & Mobility Manager of the Year – European Fleet Procurement Manager of the Year – European Green Fleet Manager of the Year – European Connected Fleets Manager of the Year


Τα αποτελέσματα των Fleet Europe Awards 2021 θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της τελετής που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου, στις Βρυξέλλες.

Προηγούμενο άρθροE-Ducato: Sustainable Truck of the Year 2022
Επόμενο άρθροTo Uconnect 5 του Jeep Grand Cherokee L στα 10 κορυφαία