Η τελετή απονομής των Fleet Europe Awards 2023 στις 23 Νοεμβρίου στη Λισαβόνα γιόρτασε τα εξαιρετικά επιτεύγματα των fleet και mobility managers και των παρόχων εταιρικού στόλου και κινητικότητας.

Η τελετή έκλεισε το διήμερο Fleet Europe Days, την κορυφαία ετήσια συγκέντρωση πολυεθνικών επαγγελματιών του στόλου και της κινητικότητας στην Ευρώπη.

Οι βραβευθέντες των Fleet Europe Awards 2023 είναι οι εξής:

Το βραβείο απονεμήθηκε από τη Sabrina Eickelkamp, Επικεφαλής International Corporate, Direct and Guard Sales της Mercedes-Benz.

Το βραβείο αυτό επιβραβεύει άτομα ή ομάδες πολυεθνικών εταιρειών με άμεση επιρροή στον παγκόσμιο στόλο οχημάτων και το πρόγραμμα κινητικότητας της εταιρείας. Αυτό το βραβείο λαμβάνει υπόψη την έκταση της διεθνοποίησης στη διαχείριση στόλου, την αποτελεσματικότητα των παγκόσμιων προμηθειών, καθώς και τη διαχείριση ενδιαφερομένων μερών και προμηθευτών, με σεβασμό στις τοπικές προσδοκίες ασφάλειας, βιωσιμότητας και κινητικότητας.

Το βραβείο απονεμήθηκε από τον Oliver Popkowitz, Senior Vice President Corporate Sales της Sixt.

Το βραβείο αυτό επιβραβεύει τον εταιρικό fleet manager που έχει την ευθύνη και ασκεί άμεση επιρροή στο πρόγραμμα στόλου οχημάτων πολυεθνικής εταιρείας στην Ευρώπη. Ο νικητής εφαρμόζει με υποδειγματικό τρόπο πρόγραμμα απρόσκοπτης ενσωμάτωσης αποτελεσματικότητας προμηθειών και διαχείρισης προμηθευτών με βελτιστοποίηση εκπομπών και ασφάλειας οχημάτων, καθώς και εξερεύνησης νέων λύσεων κινητικότητας εργαζομένων.

Το βραβείο απένειμε ο Carlos Lahoz, Vice President – Sales, Channel & Ownership Experience της KIA Europe.

Το βραβείο αυτό επιβραβεύει το άτομο ή την ομάδα πολυεθνικής εταιρείας με επιτυχή εφαρμογή προγράμματος στόλου και αποδεδειγμένη βελτίωση της στρατηγικής εκπομπών αερίων θερμοκηπίου σε συγκεκριμένη περίοδο. Αυτές οι βελτιώσεις αφορούν κυρίως στην επιλογή οχημάτων και κινητήρων, την βελτιστοποίηση ενεργειακής απόδοσης, την μείωση εκπομπών και τις καινοτόμες προσεγγίσεις προώθησης διαδικασιών φιλικών προς το περιβάλλον.

Το βραβείο απονεμήθηκε από τον Michael Poglitsch, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Mobinck.

Το βραβείο αυτό επιβραβεύει την αριστεία της στρατηγικής πέραν του προγράμματος στόλου και αφορά στο σύνολο των εργαζομένων. Η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει εναλλακτικές και καινοτόμες επιλογές κινητικότητας, παράλληλα με το εταιρικό αυτοκίνητο. Το αποτέλεσμα είναι ένα πρόγραμμα που ενισχύει την κινητικότητα των εργαζομένων με πιο οικονομικό, χρονικά αποδοτικό και περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο, προάγοντας παράλληλα την ευημερία τους.

Το βραβείο απονεμήθηκε από τον Samuel Kellner-Steimetz, CSO της Fleet Logistics.

Το βραβείο αυτό απονέμεται στον fleet manager πολυεθνικής εταιρείας, με σημαντική συμβολή στην εκτέλεση της στρατηγικής στόλου οχημάτων της. Η συμβολή χαρακτηρίζεται από εναρμόνιση πολιτικών, ικανές στρατηγικές προμηθειών, αποτελεσματικότητα διαδικασιών και επιλογή στρατηγικών εταίρων και προμηθευτών, που επιφέρουν συλλογικά βελτιστοποίηση κόστους.

Το βραβείο απονεμήθηκε από τον Ivan Lequerica, Vice President South and West Europe της Geotab.

Το βραβείο αυτό επιβραβεύει τον fleet manager πολυεθνικής εταιρείας με εξαιρετική επίδοση στην εφαρμογή συνδεδεμένων λύσεων, αξιοποιώντας τη συνδεσιμότητα προς βελτίωση της ασφάλειας και της βιωσιμότητας, με παράλληλη ενίσχυση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Αυτή η σημαντική αναγνώριση επιβραβεύει την αξιοσημείωτη συνεισφορά και τις ηγετικές ικανότητες του κ. Albertsen στον κλάδο leasing και fleet management, με αποκορύφωμα την δημιουργία του νέου παγκόσμιου παίκτη κινητικότητας, Ayvens, μετά την εξαγορά της LeasePlan από την ALD Automotive. Το βραβείο απένειμε ο Sang Hoon Lee, Πρόεδρος & COO της Hankook Tire Europe.

Η εταιρεία κέρδισε το βραβείο αυτό για την λειτουργία συνομιλίας AI (τεχνητής νοημοσύνης), που ονομάζεται AutoChat. Το Remarketing Innovation Award 2023 παρέλαβε ο Maarten Bekkers, ιδρυτής και CEO της AutoChat.

Η λειτουργία AutoChat απευθύνεται σε εμπόρους λιανικής αυτοκινήτων και δημιουργεί διαδικτυακό chatbot που παρέχει εξατομικευμένες αλληλεπιδράσεις πελατών σε πραγματικό χρόνο.

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων (EV) με έδρα τη Σουηδία, κέρδισε το βραβείο για το BUCS (Boost Used Car Sales), το οποίο βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Το βραβείο παρέλαβε ο Ian Hucker, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων της Lynk & Co.

Αυτό το βραβείο επιβραβεύει το άτομο που κατά τη διάρκεια της καριέρας του συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη του διεθνούς remarketing, όχι μόνον εξυπηρετώντας την εταιρεία του, αλλά προβάλλοντας τα πρότυπα και τις προσδοκίες στον ευρύτερο κλάδο.

Προηγούμενο άρθροΟ Tim Albertsen στο Fleet Europe Hall of Fame
Επόμενο άρθροStellantis επαναγοράζει μετοχές από την Dongfeng