Ο πάροχος λύσεων κινητικότητας με έδρα το Ντουμπάι, Swvl εξαγοράζει σημαντικό μερίδιο της πλατφόρμας κινητικότητας κατά παραγγελία Shotl.

Η Shotl έχει παρουσία σε 22 πόλεις σε 10 χώρες σε όλη την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και τις χώρες Ασίας-Ειρηνικού. Η εταιρεία συνεργάζεται με κράτη, δήμους και εταιρείες και η πλατφόρμα SaaS κατά παραγγελία χρησιμοποιείται σε προάστια, πόλεις και πανεπιστημιουπόλεις, βοηθώντας στην κάλυψη των κενών μεταφορών σε περιοχές χαμηλής πυκνότητας που δεν εξυπηρετούνται από τις δημόσιες συγκοινωνίες και τις επιλογές διαμοιρασμού οχημάτων.

Μείωση της συμφόρησης

Η εξαγορά επιτρέπει στην Shotl να αξιοποιήσει την προκαθορισμένη δυναμική δρομολόγηση της Swvl και το λογισμικό TaaS (Testing As A Service) που προσφέρει βελτιστοποίηση διαδρομών και μεγιστοποίηση του φορτίου οχημάτων, μειώνοντας ταυτόχρονα την κυκλοφοριακή συμφόρηση και παρέχοντας τις απαραίτητες μετακινήσεις για τους πληθυσμούς, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων και των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα.

“Αμφότερες οι εταιρείες μας συμμερίζονται την άποψη ότι είναι επείγουσα ανάγκη να μετασχηματίσουμε τις παραδοσιακές δημόσιες συγκοινωνίες για να τις κάνουμε πιο προσιτές, βολικές και βιώσιμες”, δήλωσε ο Mostafa Kandil, ιδρυτής και CEO της Swvl.

Με έδρα τη Βαρκελώνη και παρουσία σε 20 πόλεις σε 8 χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιταλίας, της Ελβετίας, της Πορτογαλίας και της Φινλανδίας, η Shotl θα χρησιμεύσει ως ευρωπαϊκός κόμβος και πλατφόρμα της Swvl για περαιτέρω σημαντική επέκταση.

Η εξαγορά αναμένεται να κλείσει το τέταρτο τρίμηνο του 2021, υπό τους συνήθεις όρους.

Προηγούμενο άρθροVolkswagen Financial Services: διπλασίασε λειτουργικά κέρδη
Επόμενο άρθροURBAN-X: Ο επιταχυντής επενδύσεων που ίδρυσε η ΜΙΝΙ