Η Nissan δήλωσε τελικά ότι δεν αντιτίθεται στην πιθανή συγχώνευση του εταίρου της Renault με την Fiat Chrysler Automobiles.

Οι ηγέτες της Συμμαχίας (Alliance 2022) Nissan, Renault και Mitsubishi Motors συναντήθηκαν στα γραφεία της Nissan στη Yokohama και συζήτησαν σχετικά με την πρόταση της FCA για συγχώνευσή της με την Renault, όπως έγραψε το Automotive News.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της FCA, John Elkann, υποσχέθηκε ότι οι δύο ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα αποκομίσουν μεγάλα οφέλη από την προτεινόμενη συγχώνευση της FCA με τον εταίρο τους Renault, εκφράζοντας τον μεγάλο σεβασμό του για τις Nissan και Mitsubishi Motors,.

“Η προτεινόμενη συγχώνευση μας με τη Renault θα δημιουργήσει τη δυνατότητα να οικοδομήσουμε μια παγκόσμια συνεργασία με τις τρεις αυτές μεγάλες εταιρείες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πρωτοφανούς μετασχηματισμού στον κλάδο μας”, ανέφερε ο κ. Elkann σε γραπτή του δήλωση στην εφημερίδα Nikkei της Ιαπωνίας που δημοσιεύθηκε χθες.

Σε δήλωσή τους, τα μέλη της Συμμαχίας επιβεβαίωσαν ότι είχαν “μια ανοιχτή και διαφανή συζήτηση” σχετικά με την πρόταση. Η συμφωνία που συζητείται μπορεί να αντιμετωπίσει το κόστος των εκτεταμένων τεχνολογικών και κανονιστικών αλλαγών, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών οχημάτων.

Προηγούμενο άρθροΗ Europcar ορίζει τον Xavier Corouge ως επικεφαλής Αστικής Κινητικότητας
Επόμενο άρθροH Mercedes-Benz Ελλάς γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Διαφορετικότητας