Τα μοντέλα Nissan Juke, Opel Corsa, Peugeot 208, Renault Clio και Skoda Kamiq είναι οι φιναλίστ του Ευρωπαϊκού AUTOBEST 2020. Αυτά τα αυτοκίνητα θα αγωνιστούν για το βραβείο του Best Buy Car της Ευρώπης το 2020. Η κριτική επιτροπή των 31 μελών θα κάνει τις τελικές αξιολογήσεις τους και θα ψηφίσει τις επόμενες εβδομάδες, με τον νικητή να ανακοινώνεται στα μέσα Δεκεμβρίου.

“Στην AUTOBEST παρακολουθούμε στενά τις τάσεις της αγοράς και συνεχώς μαθαίνουμε από τους ευρωπαίους καταναλωτές τι αναζητούν κατά την αγορά νέων αυτοκινήτων. Πιστεύουμε ότι οι πέντε φετινοί φιανλίστ είναι μια έκφραση αυτών των τάσεων, από τη διαδικασία ηλεκτροκίνησης μέχρι τις νέες επιλογές χρηματοδότησης”, δήλωσε ο Dan Vardie, ιδρυτής και πρόεδρος της οργάνωσης AUTOBEST.

Στις 27 και 28 Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Κριτική Επιτροπή AUTOBEST θα μεταβεί στο Park Formula One circuit της Κωνσταντινούπολης για την τελική δοκιμή για την ανακήρυξη του Best Buy Car. “Φέτος επιλέξαμε το διάσημο circuit F1 κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Θα πραγματοποιήσουμε τις καλύτερες δοκιμές on-track και on-road χρησιμοποιώντας μια εγκατάσταση δοκιμών παγκόσμιας κλάσης και υψηλού επιπέδου ειδικούς”, δήλωσε ο Ilia Seliktar, συνιδρυτής και πρόεδρος της επιτροπής AUTOBEST.

Το βραβείο MANBEST 2019, η κορυφαία διάκριση αφιερωμένη στα καλύτερα στελέχη που έχουμε στη βιομηχανία, πηγαίνει στον Michael Lohscheller, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Opel. “Σε μια εποχή που η Opel αναζητά την πορεία προς την επιτυχία, ο Michael Lohscheller ήταν ο σωστός άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή, με το σωστό όραμα και στρατηγική για να ωθήσει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σε μια νέα εποχή επιτυχίας. Ο Michael Lohscheller είναι ο πρώτος ευρωπαίος διευθυντής της Opel, ο οποίος με επιτυχία οδήγησε την εταιρεία σε κέρδη μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες”, δήλωσε ο πρόεδρος της AUTOBEST, Dan Vardie. Ως επιβεβαίωση της επιτυχίας του, το 2019 διορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου PSA.

Το φετινό βραβείο COMPANYBEST απονέμεται στον όμιλο Geely Auto. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Geely είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία αυτοκινήτων στον κόσμο, σε μια αγορά γνωστή για το ότι είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και σκληρή. Αυτό είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 1986 από τον οραματιστή Πρόεδρο Li Shu Fu. Σήμερα, η Geely κατέχει τα brands Lotus, Volvo, Lynk & Co, LEVC για να αναφέρουμε μόνο κάποια και 9,6% των μετοχών της γερμανικής Daimler AG. Η Geely είναι πρωτοπόρος στις νέες μάρκες EV και στις λύσεις κινητικότητας. Πρόκειται για ένα ένα εξαιρετικό παράδειγμα επιτυχίας σε έναν ανατρεπτικό κόσμο.

Το SPORTBEST 2019 πηγαίνει στο μύθο της F1, Niki Lauda. Ο Niki Lauda ήταν ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς της F1 όλων των εποχών, ένας τριπλός πρωταθλητής F1 World Drivers, κερδίζοντας το 1975, το 1977 και το 1984. Ήταν ο μοναδικός οδηγός στην ιστορία της F1 που ήταν πρωταθλητής τόσο για την Ferrari όσο και για τη McLaren, τους δύο πιο επιτυχημένους κατασκευαστές του αθλήματος. Μετά την αποχώρησή του από τους αγώνες, κατέλαβε εξέχουσα θέση στη Formula One, εργάστηκε ως σύμβουλος  για την Scuderia Ferrari, στη συνέχεια ως αρχηγός της ομάδας Jaguar Formula One και μη εκτελεστικός πρόεδρος της ομάδας F1 της Mercedes-AMG Petronas. Ολόκληρη η ζωή του ήταν αφιερωμένη στην πρόοδο της μηχανικής που άλλαξε τη Formula 1 με τρόπο που καθορίζει τι είναι ο ανταγωνισμός σήμερα. Για το λόγο αυτό, το 2019, το έτος του θανάτου του σε ηλικία 70 ετών, αποτίουμε φόρο τιμής στον Niki, τον νικητή του SPORTBEST από την AUTOBEST “, δήλωσε ο Gerhard Kuntschik, διακεκριμένο μέλος της επιτροπής AUTOBEST που εκπροσωπεί την Αυστρία και ένας από τους πιο έμπειρους δημοσιογράφους του ευρωπαϊκού μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτή είναι η πρώτη φορά στην 19χρονη ιστορία του AUOTBEST, που η κριτική επιτροπή αποφάσισε να απονείμει βραβείο μετά θάνατον.

Το βραβείο SAFETYBEST 2019 απονέμεται για τις τεχνολογίες ClearSight Clear Mirror και ClearSight Ground View στην Jaguar Land Rover. Η Jaguar Land Rover εισήγαγε αυτές τις επαναστατικές τεχνολογίες για να αυξήσει το επίπεδο ασφάλειας τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες. Αυτές οι κρίσιμες τεχνικές εξελίξεις παρέχουν πραγματικά οφέλη για τον πελάτη. Ο ψηφιακός ‘καθρέπτης’ επαναπροσδιορίζει την ιδέα του καθρέφτη που παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη από την εισαγωγή του το 1921. Η ClearSight Ground View είναι η πρώτη στον κόσμο, καθιστώντας πραγματική την ιδέα για ‘διαφανές’ καπό και ανοίγοντας νέα σύνορα για την ασφάλεια τόσο στο δρόμο όσο και εκτός δρόμου

Τα υπόλοιπα βραβεία DESIGNBEST, TECHNOBEST, SMARTBEST, ECOBEST θα ανακοινωθούν αργότερα σε συνάρτηση με τον νικητή του AUTOBEST Best Buy Car 2020.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής αντιπροσωπεύουν 31 ευρωπαϊκές χώρες, η μεγαλύτερη ανεξάρτητη κριτική επιτροπή στον κόσμο. Η επιτροπή δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις προσπάθειες που καταβάλλει η αυτοκινητοβιομηχανία. Οι επενδύσεις, οι νέες ευκαιρίες απασχόλησης για τους ανθρώπους, τα κονδύλια για πράσινα αυτοκίνητα και τεχνολογίες, η υποστήριξη για τις διάφορες περιοχές της Ευρώπης ελέγχονται και εκτιμώνται προσεκτικά. Οι νέες τεχνολογίες και η συνδεσιμότητα στο αυτοκίνητο βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο. Συνολικά, αφιερώνονται οκτώ βραβεία σε αυτά τα επιτεύγματα στις ακόλουθες κατηγορίες. MANBEST, COMPANYBEST, ECOBEST, DESIGNBEST, TECHNOBEST, SAFETYBEST, SMARTBEST και SPORTBEST.

Η 19η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στο Mainz της Γερμανίας στις 13 Φεβρουαρίου του 2020.

Προηγούμενο άρθροΗ Mercedes-Benz επιτυγχάνει ρεκόρ πωλήσεων τον Σεπτέμβριο
Επόμενο άρθροΟι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον Σεπτέμβριο 2019