Από αριστερά οι κ. Onika Miller, Κώστας Καραμανλής, Jean Todt και Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά

Συνάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, με τον Ειδικό Εντεταλμένο του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια και Πρόεδρο της FIA, Jean Todt.

Με τον Ειδικό Εντεταλμένο του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια, Πρόεδρο της FIA και εμβληματική μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Jean Todt, συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα ζητήματα οδικής ασφάλειας, στα οποία η Κυβέρνηση αποδίδει προτεραιότητα. Ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε τον κ. Todt για το Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας, που εδράζεται στο τετράπτυχο: Ασφαλείς δρόμοι, κυκλοφοριακή παιδεία, υπεύθυνοι οδηγοί και δίκαιοι, αλλά αυστηροί, κανόνες για όλους.

Μεταξύ άλλων, το Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας προβλέπει τη θεσμοθέτηση Εθνικού Παρατηρητηρίου, την υποχρεωτική διδασκαλία της κυκλοφοριακής αγωγής για πρώτη φορά στην Ελλάδα, νέο σύστημα για την εκπαίδευση και εξέταση υποψήφιων με διαφάνεια και αξιοπιστία, επανασχεδιασμό του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Από την αγωγή των παιδιών, την εκπαίδευση των νέων οδηγών ώστε πλέον να μην παρατηρείται το φαινόμενο πολλοί πρώτα να παίρνουν το δίπλωμα και μετά να μαθαίνουν πρακτικά να οδηγούν, αλλά να έχουν ουσιαστική εμπειρία, μέχρι τους ασφαλείς δρόμους και την αυστηροποίηση του ΚΟΚ, πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, σε αντίθεση με αποσπασματικές, αν και καλών προθέσεων, δράσεις του παρελθόντος.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ιδιαίτερα το γεγονός ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά έργα οδικής ασφάλειας σε 7.000 επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου σε όλη τη χώρα. Έργα που φαίνονται «μικρά», όπως ο σωστός φωτισμός, η κατάλληλη σήμανση, οι επισκευές και διαπλατύνσεις, αλλά μπορεί να είναι τελικά πολύ μεγάλα για την καθημερινότητα των πολιτών.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της FIA επισήμανε τη σημασία της Οδικής Ασφάλειας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, την κοινωνική της διάσταση, την αναπτυξιακή της προοπτική και την ένταξή της στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs).

Ο κ. Todt, βρίσκεται στην Ελλάδα ως κεντρικός ομιλητής της Επετειακής Εκδήλωσης 16 χρόνων δράσης του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στο ΚΠΙΣΝ την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021, που τελεί υπό την αιγίδα της A.E. της Προέδρου της Δημοκρατίας και υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Στην εκδήλωση ο Καραμανλής, θα εκπροσωπήσει τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με την παρουσία τόσο της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, εκπροσώπων της Κυβέρνησης αλλά και της ηγεσίας και των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας μας την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μεταξύ άλλων και προσωπικότητες διεθνούς κύρους, προσκεκλημένοι του Ινστιτούτου, όπως o Antonio Avenoso, Executive Director ETSC (European Transport Safety Council), ο Michael Woodford, Executive Chairman του Safer Roads Foundation (SRF), και ο Prof. Claes Tingvall, ο «εμπνευστής» της προσέγγισης Vision ZeroVision Zero & Sustainable Development.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα απονεμηθούν το Βραβείο του Τροχονόμου της Χρονιάς με ενεργό συμβολή στην πρόληψη των τροχαίων συμβάντων και το Βραβείο του Εθελοντή της Χρονιάς με σημαντική συμβολή στο έργο του Ινστιτούτου.

Τον κ. Todt συνόδευαν στη συνάντηση με τον κ. Καραμανλή η Γενική Γραμματέας για θέματα Κινητικότητας της FIA, Onika Miller και η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, η οποία συμμετέχει ως σύμβουλος του κ. Todt στην Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή για θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι επί των ημερών του κ. Todt η Ferarri κατέκτησε 14 τίτλους στη Formula 1 και ο Michael Schumacher πέτυχε τις 72 από τις 91 νίκες του.

Προηγούμενο άρθροΗ παγκόσμια πρεμιέρα του ID. LIFE concept
Επόμενο άρθροΗ Skoda OCTAVIA γιορτάζει 25 χρόνια με πρωτιά στις πωλήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here