MINI Countryman Plug-In Hybrid

Από τον Αύγουστο του 1959, όταν το εμβληματικό MINI βρέθηκε για πρώτη φορά στη γραμμή παραγωγής, μέχρι και σήμερα η βρετανική φίρμα όχι μόνο έχει τον τρόπο να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και τις ανάγκες κάθε εποχής αλλά και να οδηγεί τις εξελίξεις σε εκείνους τους τομείς που δραστηριοποιείται και πρωταγωνιστεί.

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της πρωτοπορίας που διακρίνει κάθε πτυχή της MINI είναι η plug-in υβριδική έκδοση του -ούτως ή άλλως- πολύπλευρου Countryman. Με μήκος που αγγίζει τα 4,3 μέτρα και εμφανώς αυξημένη απόσταση από το έδαφος, το MINI Countryman Plug-In Hybrid δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα μικρομεσαίων διαστάσεων crossover.

Το αντίθετο, μάλιστα, μιας και ο διαχρονικός σχεδιασμός κρατά σαφείς αποστάσεις από τον ανταγωνισμό, ακτινοβολώντας την υψηλή κατασκευαστική ποιότητα και την προσοχή στη λεπτομέρεια  που το καθιστούν ξεχωριστό.

 

Αξιοποιώντας τις διαστάσεις για άνεση και λειτουργικότητα

Παρόμοια άλλωστε είναι και η εικόνα στον πενταθέσιο θάλαμο επιβατών, ο οποίος αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις γενναιόδωρες διαστάσεις του αυτοκινήτου. Τα 405 λίτρα του χώρου αποσκευών είναι ενδεικτικά των μεταφορικών δυνατοτήτων του MINI Countryman Plug-In Hybrid, έστω κι αν δεν αποτυπώνουν την άνεση που απολαμβάνει κανείς στο εσωτερικό του.

Μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης

Οι εξοπλιστικές επιλογές ικανοποιούν κάθε απαίτηση, ενισχύοντας τη μοναδικότητα ενός αυτοκινήτου που γνωρίζει πολύ καλά πώς να προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του ιδιοκτήτη του. Οι ανεξάντλητες δυνατότητες εξατομίκευσης καθώς και η πέρα από κάθε προσδοκία εξοπλιστική πληρότητα της έκδοσης ΜΙΝΙ Yours Plus, ενισχύουν την premium αύρα του MINI Countryman Plug-In Hybrid αποτελώντας αναπόσπαστο στοιχείο του ιδιαίτερου χαρακτήρα του.

Εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα ακόμα και μόνο με την ηλεκτροκίνηση

Η παρουσία του υβριδικού συνόλου των 224 ίππων κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειές του συμπληρώνει την εικόνα ενός αυτοκινήτου που δεν γνωρίζει από συμβιβασμούς. Δεν είναι μόνο οι εξαιρετικές επιδόσεις εκείνες που μπορούν να χαρίσουν στο επαναστατικό MINI Countryman Plug-In Hybrid ένα σαφές προβάδισμα αλλά και η ικανότητά του να κινείται αποκλειστικά με τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικότερα, η λειτουργία του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα βενζίνης συνδυάζεται με εκείνη ενός ηλεκτρικού μοτέρ το οποίο αναλαμβάνει την κίνηση των πίσω τροχών, διαμορφώνοντας με τον τρόπο αυτόν ένα εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα τετρακίνησης.

Οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 10 kWh προσφέρουν τη δυνατότητα κάλυψης 55-57 χιλιομέτρων με μηδενική κατανάλωση καυσίμου και μηδενικούς ρύπους ως ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα.

Ένα “πράσινο” αυτοκίνητο με μηδενικό εταιρικό φόρο

Το MINI Countryman Plug-In Hybrid επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,8 δευτερόλεπτα, χωρίς παρόλα αυτά η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου να υπερβαίνει τα 1,9-2,0 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τα 43-47 γρ./χλμ.

Ο συνδυασμός των εξαιρετικών επιδόσεων με το περιορισμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα φαντάζει ιδανικός, ωστόσο, γίνεται ακόμα πιο ελκυστικός καθώς με τους εξαιρετικά χαμηλούς εκλυόμενους ρύπους και την προτεινόμενη λιανική τιμή προ φόρων από 31.824,72 ευρώ (λιανική τιμή με φόρους από 44.300 ευρώ) του MINI Countryman Plug-In Hybrid, ο εταιρικός χρήστης έχει μηδενικό εταιρικό φόρο, επιβραβεύοντας την επιλογή ενός πραγματικά “πράσινου” αυτοκινήτου.

Το εσωτερικό του MINI Countryman Plug-In Hybrid
Στοιχεία Πακέτου Εξοπλισμού MINI YOURS PLUS:
Πακέτο Chili Στοιχεία εξοπλισμού MINI Yours
Εξωτερικός σχεδιασμός ΜΙΝΙ ALL4 Driving Assistant
Ράγες οροφής Ηχοσύστημα Harman Kardon
Γυάλινη οροφή Panorama Σύστημα πλοήγησης ΜΙΝΙ
Δερμάτινα θερμαινόμενα καθίσματα οδηγού & συνοδηγού Πακέτο Υπηρεσίων ΜΙΝΙ Connected
Λιανική τιμή προ φόρων: 39.950 ευρώ (Λιανική τιμή με φόρους: 55.610 ευρώ)

 

Δείτε περισσότερα εδώ.

Προηγούμενο άρθροΗ Mazda στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης
Επόμενο άρθροΗ Goodyear λανσάρει το νέο EfficientGrip Performance 2