Η Ocean Winds, η 50/50 κοινοπραξία της EDPR με την ENGIEεξασφάλισε CfD 25-χρόνων για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο `B&CWind´ στην Πολωνία.

  • Η εξασφάλιση συμβολαίου επί της διαφοράς (contractfordifference) αποτελεί κλειδί για την ανάπτυξη του έργου, φέρνοντας πιο κοντά τη λήψη τελικής επενδυτικής απόφασης και αναγνωρίζοντας το πάρκο C&C-Wind ως ένα από τα πιο ανεπτυγμένα αιολικά πάρκα στην Πολωνία.
  • Το πάρκο βρίσκεται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Πολωνίας στα ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας, περίπου 23 χιλιόμετρα από την ακτή.
  • Το B&C θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη του Πολωνικού κλάδου της ενέργειας και στην μετάβαση του προς την κλιματική ουδετερότητα.

Η Ocean Winds εξασφάλισε συμβόλαιο επί της διαφοράς (CfD) διάρκειας 25 χρόνων για 369.5 MW από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Πολωνίας, για τα υπεράκτια έργα B&CWind. Η εξασφάλιση CfD αποτελεί κλειδί για την ανάπτυξη του έργου, φέρνοντας πιο κοντά τη λήψη τελικής επενδυτικής απόφασης και αναγνωρίζοντας το πάρκο C&C-Wind ως ένα από τα πιο ανεπτυγμένα αιολικά πάρκα στην Πολωνία.

To έργο βρίσκεται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Πολωνίας στα ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας, περίπου 23 χιλιόμετρα από την ακτή. Τα υπεράκτια αιολικά πάρκα θα καλύπτουν έκταση 90 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βάθος μεταξύ 30 και 60 μέτρων.

Σύμφωνα με σχετικό διάταγμα του Υπουργείου Κλίματος και Περιβάλλοντος της Πολωνίας και τον νόμο για την προώθηση της ηλεκτροπαραγωγής από υπεράκτια αιολικά πάρκα, η τιμή του CfD έχει οριστεί στα 319.60 ζλοτ ανά μεγαβατώρα, ποσό που αντιστοιχεί σε 71.0 ευρώ/μεγαβατώρα.

Ύστερα από αυτήν την επιτυχία στην Πολωνία, η Ocean Winds κατέχει πλέον 0.5 GW ακαθάριστης ικανότητας σε λειτουργία και 3.2 GW εξασφαλισμένης ακαθάριστης ικανότητας που θα εγκατασταθεί από το 2021 και ύστερα. Με το σύνολο της εξασφαλισμένης και σε λειτουργία ικανότητας της εταιρείας να φτάνει τα 3.7 GW.

Το B&C θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη του πολωνικού κλάδου της ενέργειας και στην μετάβαση του προς την κλιματική ουδετερότητα.

Φωτογραφία: Ocean Winds 

Προηγούμενο άρθροVolvo Cars, προτεραιότητες η αυτονομία και η ταχεία φόρτιση
Επόμενο άρθροΟ Miles Nürnberger νέος Διευθυντής Σχεδίασης της Dacia