Ο Uwe Hochgeschurtz νέος CEO της Opel από την 1η Σεπτεμβρίου

Ο Uwe Hochgeschurtz, ο οποίος κατέχει τη θέση του CEO της Renault στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, αναλαμβάνει CEO της μάρκας Opel με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Θα αντικαταστήσει τον Michael Lohscheller που αποφάσισε να ακολουθήσει μια νέα πρόκληση εκτός της Stellantis, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο κ. Hochgeschurtz αναλαμβάνει σε μια εποχή που η γερμανική μάρκα της Stellantis επεκτείνει τις εμπορικές της δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, μπαίνοντας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, όπως ανακοίνωσε μόλις πρόσφατα ο Michael Lohscheller. Ο άνθρωπος που επανέφερε την Opel στην κερδοφορία, μετά την εξαγορά της Opel / Vauxhall από το PSA Group, που μέχρι τότε ανήκε στην General Motors.

Ο Michael Lohscheller ανέλαβε CEO της Opel Automobile GmbH το 2017. Πριν αναλάβει αυτό το αξίωμα, ήταν υπεύθυνος χρηματοοικονομικών υποθέσεων της εταιρείας. Πριν προσχωρήσει στην Opel το Σεπτέμβριο του 2012, ο Michael Lohscheller διετέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και CFO του Volkswagen Group of America, όπου ηγήθηκε μιας επιτυχημένης ανάκαμψης.

Από αριστερά: Uwe Hochgeschurtz, Xavier Chereau (EVP Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού & Μετασχηματισμού), Michael Lohscheller

Ο Uwe Hochgeschurtz θα ενταχθεί στην κορυφαία εκτελεστική ομάδα της Stellantis και θα αναφέρεται απευθείας στον CEO του ομίλου, Carlos Tavares. Ξεκίνησε την καριέρα του στην αυτοκινητοβιομηχανία το 1990 στη Ford, πριν ενταχθεί στη VW το 2001 και στη Renault το 2004. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στη Γερμανία (Wuppertal & Cologne), το Ηνωμένο Βασίλειο (Birmingham) και τη Γαλλία (Paris Dauphine).

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Michael που δημιούργησε ισχυρά βιώσιμα θεμέλια για την Opel από κοινού με τους εργαζόμενους. Αυτή η εντυπωσιακή ανάκαμψη ανοίγει το δρόμο για την προσεχή παγκόσμια εμπορική ανάπτυξη της μάρκας. Είμαι πεπεισμένος ότι ο Uwe θα οδηγήσει με επιτυχία αυτό το νέο κεφάλαιο της μάρκας Opel, χάρη στην εμπειρία του στον τομέα των αυτοκινήτων για περισσότερα από 30 χρόνια. Εύχομαι στον Michael το καλύτερο για το επόμενο βήμα της καριέρας του», δήλωσε ο Carlos Tavares.

 

Προηγούμενο άρθροAudi: Q3 TFSI e και Q3 Sportback TFSI e
Επόμενο άρθροMazda CX-5: διάκριση σε δοκιμή αντοχής 100.000 χλμ